5 Nisan 2011 Salı

ŞL Son 8: Chelsea - ManU | Maç Öncesi

Hafta sonu Stoke maçında kaybettiğimiz puan bizi sona yaklaşan ligdeki hedefimize biraz daha uzaklaştırdı. Hedefimiz 1.5 ay önce Ancelotti'nin dediği gibi ilk 4 ise her şey tamam. Ligi çok rahat o bölgede bitiririz zaten. Ama bence hedef çok uzak gibi gözükse de zirveyi zorlamaktır. Neyse, şimdi ligi bırakalım... Önümüzdeki Şampiyonlar Ligi maçına bakalım. Yarın Stamford'da ŞL Çeyrek Final ilk maçına çıkacağız. Rakip Man Utd. Daha önce de dediğim gibi keşke ilk maç Old Trafford'da olsaydı. İkinci maçın kendi saha ve seyircimiz önünde olması her zaman avantajdır çünkü. Ama durum bu... Bu nedenle yarın kendi sahamızda gol yemeden, farklı bir skor almaya bakmalıyız. Açıkçası gönlümden geçen 2-0... Alınabilecek en iyi sonuç olur bence Man Utd gibi güçlü bir takıma karşı. Herkesin bildiği gibi iki ayaklı turlarda en önemli şey kendi evinizdeki maçta gol yememektir. Bakalım, neler olacak yarın 21:45'te göreceğiz...

Gol yollarındaki adamlarımızda (Torres, Drogba, Anelka) bir süredir gerçekten çok ciddi sıkıntılar olduğu aşikar. Bununla ilgili bence çok önemli olan bir istatistik mevcut: 2 Şubat'tan beri, yani Torres'in gelişinden itibaren ne Drogba ne de Torres golle buluşamadı (Drogba'nın son maçımız Stoke karşısında attığı gol hariç). Anelka'ysa sadece Kopenhag maçında attığı 2 golle kaldı. Bence çok çok önemli ve üzücü bir istatistik. Özellikle 50 milyon sterlin verdiğimiz bir golcünün de 2 aydır gol atamaması kesinlikle ayrı bir üzüntü bu taraftar için. Eminim ki Torres için de kolay bir ruh hali değildir. Umarım artık yarın hem Torres hem Drogba'dan gelecek iki güzel golle hem maçı kazanır hem de forvetlerimize cesaret kazandırırız.

Ayrıca her ne ne kadar oyuncularımızdan ve Ancelotti'den 2008'in bir rövanşı olmayacak şeklinde açıklamalar gelse de mutlaka o günü yaşayan bütün oyuncularımızda bunun bir hırsı olacaktır. Fazla olmadığı sürece de hırs iyidir.

İki takımın da tahmini kadroları şöyle:

Chelsea: Cech; Bosingwa-Ivanovic-Terry-Cole; Ramires-Essien-Lampard-Malouda; Anelka(Kalou)-Torres

ManU: Van der Sar; Fabio-Smalling-Vidic-Evra; Valencia-Scholes-Carrick-Nani; Rooney-Hernandez

Her şey bir yana bence çok zevkli bir maç izleyeceğiz. Üstelik şifresiz şekilde Star TV maçı yayınlayacak. Ayrıca İddaa'da da Chelsea'ye 1.90 gibi bir oran vermişler. Hem de tek maç... Mutlaka oynanmalı. Maçtan sonra görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder