12 Nisan 2011 Salı

ŞL Son 8: ManU (1-0) Chelsea | Maç Öncesi

Herkesin de dediği gibi Chelsea için sezonun en kritik, en önemli maçındayız. Bu akşam 21:45'te 1-0'lık mağlubiyetin rövanşında Old Trafford'dayız. Önümüzde artık sadece 2 kulvar kalmış ve ligde de zirve umutları iyice bitmişken tek ve en çok istediğimiz hedef burası, Şampiyonlar Ligi. 1-0'ı ManU gibi bir takımın deplasmanında kurtarmak çok zor olacak, orası kesin ama maçın başında atacağımız bir golle tüm durumu eşitleyebiliriz. Hatta attığımız golle morallerimiz yükselir, ibre iyice bizi göstermeye başlar. Yani maçın başında uygulayacağımız tüm taktik-düşünce bunun üzerine olmalı. Umarım Ancelotti de maçın başında atılacak bir golün öneminin farkındadır. Bu gol bir maçı, bir turnuvayı değil, tüm sezonu kurtarır. Çünkü bu takım için bu sezon başka bir yol kalmadı. Tüm ekibin kafası burada olmalı ama ligde de en azından bir ikincilik için uğraşılmalı. Bunların hepsinin her saniye Ancelotti'nin kafasında olduğuna eminim ve her şeyi en doğru şekilde bu takıma işleyecektir.

Geçen sezon oynadığımız Old Trafford'daki ManU maçını hatırlayalım. 2-1 yenmiştik. Bu skoru bu sene de tekrarlamamız halinde yarı final bizi bekler. Yani yapmadığımız şey değil ManU'yu orada devirmek. Umarım bu akşam turu geçmiş ve mutlu bir şekilde döneriz Manchester'dan.

Ancelotti, sezonun maçına nasıl bir formasyonla, nasıl bir kadroyla çıkar bilmiyorum ama bu maç için açıklanan 20 kişilik kadro bu: Petr Cech, Ross Turnbull, Hilario, Branislav Ivanovic, Ashley Cole, Michael Essien, Ramires, Frank Lampard, Fernando Torres, Yossi Benayoun, Didier Drogba, John Mikel Obi, Florent Malouda, Jose Bosingwa, Yury Zhirkov, Paulo Ferreira, Salomon Kalou, John Terry, Alex, Nicolas Anelka.

Alex de uzun sakatlığının ardından bu maç için hazır olduğunu söyledi. Büyük maç için Ancelotti'den görev bekliyor. Gerçekten "dev" gibi bir adam. Tam anlamıyla hazırsa oynamasını isterim. Drogba, oynaması halinde bugün Chelsea için 300. maçına çıkacak. Zhirkov ise 50. maçına...

Son olarak her Chelseali gibi tek dileğim önce bu turu geçmek ve sonrasında 28 Mayıs'ta Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmak. Son 8 yılın en çok yarı final oynamış takımı olarak artık bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Umarım sonunda bu kupa, bu sezon bizim olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder