9 Nisan 2011 Cumartesi

PL 32. Hafta: Chelsea 1 - 0 Wigan

İyi moral oldu bu galibiyet. Hem 3.'lük koltuğuna yeniden oturduk hem de yarın Arsenal deplasmanda Blackpool'a kaybederse 2.'lik şansımızı biraz daha arttırmış olduk. ManU bugün de kazanınca artık ligdeki ana hedefimiz 2.'lik oldu diyebiliriz. Bence bugünkü gibi yüksek performanslar ortaya koymaya devam edersek de çok rahat bir şekilde o sırada bitiririz bu sezonu.

Maça geçecek olursak öncelikle söylemem gereken şey şu: Pozisyonları çok rahat harcıyoruz. Özellikle 2 maçtı kendini çok fazla belli eden bir durum var. Maçlara çok iyi başlıyoruz, öyle pozisyonlar yakalıyoruz ki ilk dakikalarda bunları gole çevirsek belki rakip dağılacak. Ama ne yazık ki bunlardan eli boş dönüyoruz. Durum bu olunca da rakip 20-25. dakikalara doğru üstünlüğü elimizden alıyor. Güçlü bir ekipse de golü rahatlıkla buluyor. Bunu hem ManU maçında hem de bugün fazlasıyla yaşadık. Bu zaafımızdan yararlanan ManU, Çarşamba günü o dakikalarda golü bulmuştu fakat neyse ki buna Wigan karşısında izin vermedik. İlk dakikada Ramires'in değerlendiremediği çok net bir pozisyonumuz var mesela. Bunu gole çevirsek maç o dakikada bitecek belki. Ama dediğim gibi çok kolay harcıyoruz. Neyse... Bugün galibiyeti getiren golü ikinci yarı bulduk. Korner sonrası altı pastaki kargaşadan yararlanan Malouda golü attı ve takıma 3 puanı getirdi. Bugün bayağı rotasyona gitmişti Ancelotti. Eskisi gibi 4-3-3 oynadık ilk 60 dakika. Bence çok alışık olduğumuz bir formasyon olduğu için 4-3-3 bu takıma daha çok uyuyor ve daha çok etkili oluyoruz. Özellikle ileride Anelka-Drogba-Malouda gibi bir üçlümüz varsa... Bugün üç oyuncumuz da çok iyiydiler. Ama dediğim gibi hem bu oyuncularımız hem de Torres kimi zaman son vuruşlarda izleyeni çıldırtıyorlar, çok kolay gollük pozisyonlar boşa gidiyor. Bu üçlü dışında mutlaka konuşmamız gereken bir diğer oyuncumuz da Luiz. Bugün her pasında her müdahalesinde alkış aldı. 2 ayda şu taraftarın kalbine girdi. Çok takdir ediyorum bu genç oyuncuyu gerçekten. Umarım tüm kariyeri boyunca bu kulübe hizmet eder. Adını yazdırır Chelsea tarihine. Sonuç olarak önemli bir 3 puanın ardından moraller yüksek, Salı günü Old Trafford'un yolunu tutacağız.

Sadece ileri üçlümüzü belirttik ama tüm takım bugün iyi performans koydu ortaya. İstekliydik. Uzun zaman sonra Benayoun ve Alex'i sahada görmek çok güzeldi. Özellikle son dakikalarda Benayoun'un çok etkiliydi orta saha-ileri hattımız arasında. Sakatlığın onu fazla etkilememiş olması sevindirici. Bosingwa'nın da bugün hafif bir hastalık durumu varmış. Umarım ManU maçına kadar iyileşir. Son olarak Torres bugün de gol orucuna devam etti. 10'da 0'la devam ediyor. Bu konuda iyice bir istikrar sağladı diyebiliriz. Bugün kötü de bir performans göstermedi açıkçası ama olmayınca olmuyor. Artık ManU maçında bu istikrarını bozması dileğiyle. Daha sonra görüşmek üzere.

3 yorum:

  1. Chelsea'li dostlar size Ocak transferleri zamanı yazmıştım. Torres sizde yapamaz ama Luiz inanılmaz bir transfer diye (torres'ten çok gol attı :D) Luiz size 10 yıl hizmet eder, Torres seneye A.Madrid'e kiralık gider :D

    YanıtlaSil
  2. Haberi çok geçmeden çıktı.. Buyrun http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1375290/Chelsea-owner-Abramovich-sell-Torres-flop.html?ITO=1490&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

    YanıtlaSil
  3. henüz 10 maç oldu. belki torres gibi bir golcü için uzun bir zaman olabilir ama bu kulübe hizmet edeceği daha birçok maç var önünde. böyle haberlerin çıkması doğal ama gerçekleşme ihtimali herkesin bildiği gibi çok düşük.

    YanıtlaSil