16 Nisan 2011 Cumartesi

PL 33. Hafta: WBA 1 - 3 Chelsea

3 farklı adamdan 3 güzel gol ve 3 puan... Moralleri tekrar yükselten bir galibiyet aldık. İkinciliğe bir adım daha yaklaştık. Maç fazlamızla Arsenal ile aramızdaki puan farkını 1'e düşürdük.

Zorlanacağımız bir maç olmasını bekliyordum. İlk dakikalarda öyle de oldu. 16. dakikada golü de bulunca rakip zaten takımın düşük olan moralleri iyice çökmüştür, bundan sonra maçı çevirmemiz çok zor olacaktır diye düşünüyordum. Bu durumun en iyi ilacı ise fazla zaman geçmeden hemen bir gol bulmaktır. Öyle de yaptık ve 5-6 dakika sonra Drogba'yla skoru eşitledik. Çok geçmeden de Kalou'nun golü geldi ve öne geçtik. 10 dakika içinde WBA deplasmanında harika bir dönüş yaşadık, yaşattık. Bu defa morallerin düştüğü taraf ev sahibiydi. İlk yarının sonunda, çökmüş rakibe bir de Lampard'la vurunca maçı o dakika bitirmiş olduk. Uzun aradan sonra giydiğimiz üçüncü formamızın uğuruyla ilk yarıda 3 gol bulmamız bu sezon fazla yapabildiğimiz bir şey değildi gerçekten... İkinci yarıdaysa neredeyse tek kale oynadık diyebiliriz. Birçok pozisyon yakalamamıza rağmen bunları gole çevirmekte ilk yarıdaki kadar şanslı değildik. Ama nihayetinde maçı 3-1 tamamlayarak kalan 6 maç için hem moral hem de oyuncularımıza özgüven depolamış olduk.

Ligde 5 Şubat'tan beri yenilmeyen bir takımı kendi evlerinde yendik. Bunun zorluğunu ve önemini de unutmamak gerek. Ve tabii ki bunun için tüm takımı tebrik etmeli. Ama bugün özellikle ileri üçlümüz Drogba-Kalou-Malouda ve Mikel göze çarpan oyuncularımızdı. Mikel, Ramires'in yokluğunda 90 dakika boyunca çok iyi oynadı. Ramires sakat olmadığı zaman da kesinlikle daha fazla şans bulmalı.

Şimdi sırada Çarşamba günü 28. haftanın erteleme maçı var. Birmingham'la karşılaşacağız evimizde. Umarım bugünkü galibiyet 7 maçlık güzel bir serinin başlangıcı olur ve Premier League'in ilk 6 haftası nasılsak son 6 haftası da öyle oluruz. Görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder