20 Nisan 2011 Çarşamba

PL 28. Hafta (ERT.): Chelsea 3 - 1 Birmingham

Çok önemli bir 3 puan daha... Arka arkaya aldığımız galibiyetlerle ve Arsenal'in bugün de puan kaybetmesiyle beraber averajla ikinciliği aldık, zirveyle de puan farkını 6'ya düşürdük. Bundan sonra ne olur bilemiyorum ama biz kalan her maçta en iyimizi yapmaya devam edeceğiz...

Maçın başında Malouda'yla bulduğumuz golün avantajını çok iyi kullandık. İlk dakikalarda atılan golün önemini bir kez daha göstermiş olduk. Fazla geçmeden de Kalou'nun muhteşem vuruşuyla ikinci golü bulunca maçı zaten o dakika bitirmiş olduk. Bu iki golün dışında da ilk yarıda birçok pozisyon yakaladık ama değerlendiremedik. İkinci yarıdaysa fazla pozisyonumuz yoktu fakat bulduğumuz birkaç pozisyondan birini, genç Bertrand'ın as takımla ilk maçında yaptığı ortayı Malouda iyi değerlendirdi ve harika bir yükselişle durumu 3-0 yaptı. Zaten 2. golümüzle biten maçı bir daha bitirmiş olduk. İlerleyen dakikalarda Birmingham kazandığı bir penaltıyı gole çevirse de artık 3-0'dan üstelik Stamford'da maçı çevirecek hali yok ya... Maç 3-1 sonuçlandı.

Bu galibiyetle beraber yeniden zirve yarışındayız demek pek doğru olmaz. Zaten Ancelotti de 6 puanlık fark kalan 5 hafta da kapanmasının pek kolay olmadığını belirtti. Bence de öyle. Ama kalan maçlarda en iyimizi yapıp sezon sonu tablonun neresinde olduğumuzu göreceğiz.

ManU'nun kalan maçlarına baktığımızda Arsenal gibi ikinciliği kaptırmamak isteyen bir takımla ve son haftalarda harika bir yükselişi olan Everton'la oynayacak. Bunların dışında bizimle de Old Trafford'da maçları var. Bunları da düşününce acaba zirveyi yeniden hedef olarak koymalı mı diye de düşünüyor insan ama önümüzdeki takım ManU sonuçta. Bu hedefi koysak bile işimiz kesinlikle çok zor. O yüzden zirve hırsı içimizde sürekli olsun ama öncelikli olarak ikinciliğimizi sürdürmeye devam edelim.

Bugün Ancelotti, genç Bertrand'ı oyuna sokmakla da gerçekten büyük bir adım attı. Hem oyuncunun geleceği adına hem de takımın sol bek geleceği adına... Bertrand'ın ilk yaptığı ortayı da Malouda'yla buluşturması ve böylelikle golün asistini yapması, onun kesinlikle bundan sonraki maçlarda da şans bulmasını sağlayacaktır. Bulmalıdır da zaten. A. Cole sonuçta artık 30 yaşında bir oyuncu ve birkaç seneye fizik olarak düşmeye başlayınca da onun yerini alacak bir gence ihtiyaç var. Paralar harcayıp başka kulüplerden birini almaktansa Bertrand ve Van Aanholt gibi genç sol bekler yetiştirmek daha mantıklı. Umarım böyle gençleri kulübe kazandırabiliriz. Genelde Chelsea böyle yolları tercih etmeyen bir kulüp olarak görülüyor yıllardır, doğrudur da çünkü as takımımız da bulunan ve bizden yetişen tek oyuncu Terry, o da 30 yaşında ama artık çok iyi gençler yetişiyor altyapımızdan. McEachran, Van Aanholt, Kakuta, Bertrand, Borini, Lalkovic gibi gençler geliyor... Umarım hepsini bu takıma kazandırabiliriz.

Bir süredir uyguladığımız 4-3-1-2'nin bu takıma pek yaramadığını Ancelotti anladı sonunda. Torres'in gelişiyle iki forvetimizi de değerlendirmek istemişti ama hiç alışık olmadığımızdan ne yazık ki pek başarılı olamıyorduk bu formasyonla. Yıllardır uyguladığımız 4-3-3'e yeniden döndük ve harika oyunlar ortaya koyuyoruz iki maçtır. Önümüzdeki West Ham maçında da bununla devam edecektir Ancelotti. Umarım o maçta da galip gelir ve ikinciliğimizi sürdürürüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder