23 Nisan 2011 Cumartesi

PL 34. Hafta: Chelsea 3 - 0 West Ham Utd

Yoğun yağışa rağmen üst üste 4. galibiyetimizi aldık, ikinciliği korumaya devam ediyoruz. ManU'nun da Everton'ı yenmesiyle ne yazık ki puan farkı hala 6 ve artık son 4 maçtayız. Kalan maçlar ne getirecek göreceğiz... Ve sonunda Torres mavi formayla ilk golünü attı. Attığı gol tüm takımı ve tabii ki bizi inanılmaz bir sevince boğdu. O an gerçekten harikaydı. Hem galibiyet hem de Torres'in yeniden dirilişiyle bugün çifte mutluluk yaşamış olduk. Artık o güveni de aldı Torres, devam eder gollerine.

Tüm maç inanılmaz bir yağmurun altında oynandı. İlk yarı yine nispeten iyiydi ama ikinci yarı saha tam bir göle döndü. Oyuncular hem pas verebilmek hem de depar için daha çok efor sarf etmek zorunda kaldılar. Ayrıca bizden Essien ve West Ham'dan da Noble sakatlandı. Umarım ciddi bir durum yoktur. Maça geçelim... İlk dakikalarda Malouda'yla kaleciyle karşı karşıya bir pozisyon kaçırdık. Onu atabilsek daha rahat götürebilirdik maçı. Ama ilk gol 44'te Lampard'la geldi ve ikinci yarıdaki ağır yağışa yakalanmadan soyunma odasına 1-0 önde gidebildik. İkinci yarıdaysa uzun bir süre, Torres'in golüne kadar yani, 1-0'ın rahatsızlığıyla oynadık. Kalemizde gördüğümüz pozisyonlardan birkaçı bizi bayağı bir korkuttu. Ama 83'e kadar dayandık ve Torres hem bizi rahatlatan hem de kendisini bu uzun süren sıkıntıdan kurtaran golü attı. Tüm takımın Torres'le sevinci görülmeye değerdi. Bunun ardından Malouda'yla son dakikada bulduğumuz üçüncü golle de perdeyi kapattık.

Ancelotti bugün Drogba'yı dinlendirir diyordum yine 75. dakikaya kadar oynattı. Drogba'yı gerçekten tebrik ediyorum, bu yaşına rağmen 1 haftada 3 maç... Ama Torres golü de buldu, artık bundan sonra daha fazla şans bulacaktır. Bir de Drogba'nın kimi anlarda topu çok boş pozisyondaki arkadaşlarına vermemesi taraftarı çıldırtacak duruma geliyor bazen. Bugün de öyle bir pozisyon yaşadık. Ceza sahasında bomboş durumda olan Kalou'ya vermedi, kendisi vurdu. Tabii bu uzun zamandır Chelsea taraftarının alışık olduğu bir şey ama tabii onaylanabilir değil. Sanıyorum ki, yani çıkan haberlere göre bu yaz takımdan ayrılması muhtemel. Torres, Sturridge gibi adamlarla götürecektir Ancelotti, tabii kalırsa. Bu konuya da gelmişken benim dileğim kesinlikle kalması yönünde. Bu sene her ne kadar önemli oyuncuların sakatlıkları yüzünden ve -fazla inanmasam da- Ray Wilkins'in gidişiyle bir düşüş dönemi yaşadık. Ama geçen seneki duble kupanın ve bu sene yapılan iyi transferlerin hatrına mutlaka kalmalı diye düşünüyorum. Ancelotti'nin de isteği kalmak yönünde, yani her şey kulübe bağlı gibi duruyor. Umarım gönderilmez.

Şimdi sıradaki Tottenham maçı için 1 haftalık bir hazırlık dönemimiz var. Ramires ve Alex de iyileşir o zamana, kadro tamamlanır. Alınacak 4 maçımız daha var. Bizim görevimiz bu, ama bu sırada ManU'nun gidişatı ne olacak çok merak ediyorum. Buraya kadar çıkardık takımı bundan sonra da umarım her şey lehimize devam eder. Daha sonra görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder