2 Ağustos 2011 Salı

Yeni Sezon Öncesi Chelsea...

The Sun gazetesinin 2011/12 sezonu öncesi Chelsea değerlendirmesi...

Yıldız oyuncu
Kaptan John Terry tüm Asya turu boyunca tek bir hata yapmadı. Sağlam, kendini adamış ve odaklanmış Terry, yeni menajer Villas-Boas'a takımın güvenilir lideri olmayı sürdüreceğinin teminatını veriyor.

Yeni gelenler
Kaleci Thibaut Courtois ve orta saha Oriol Romeu'nun transferleri tamamlandı. Fakat 19 yaşındaki iki oyuncu da Uzak Doğu'daki kampa katılmadı.

Genç yetenek
Açıkça görülüyor ki Josh McEachran'ın kaderinde yıldız olmak var. 18 yaşındaki orta saha, bu sene Villas-Boas için geçen sene yaptığından daha fazlasını yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Taktik
Villas-Boas hazırlık döneminde sürekli olarak kadro ve taktiklerle ilgili denemeler yaptı. Öyle görünüyor ki Porto'da başarılı şekilde uygulattığı 4-3-3'ü tercih edecek fakat takımın 4-4-2 ve 4-2-3-1'e de adapte olmasını istiyor.

Şampiyonluk için yeterince iyi mi?
Chelsea, menajerlik değişimiyle uğraşırken bu durum kadroyu gençleştirme konusunda Man Utd'ın gerisinde kalmasına sebep oldu. Ama Chelsea'yi Man City'nin üstünde ve hala Man Utd'la mücadele edebilecek en güçlü ekip olarak görebilirsiniz.

Zayıf yanları
Birçok kilit oyuncu 30'lu yaşlarında... Ve kadroda ortalama düzeydeki takım oyuncularının bolluğu Villas-Boas'a transfer pazarında pek fazla manevra şansı tanımıyor.

Güçlü yanları
Chelsea yine de Premier League'in nasıl kazanılacağını bilen zorlu bir oyuncu gurubundan oluşuyor. Geçen sezonki düşüşten sonra da başarı için iyice motive olmuş durumdalar.

Başka ne gerekiyor?
Dünya çapında bir oyun kurucu en iyi Torres'i ortaya çıkarmaya yardımcı olacaktır. Bu, Chelsea'nin önceliği olmalı. Tottenhamlı Luka Modric, Chelsea'ye o yaratıcı dokunuşları ve atak kabiliyetini sağlayabilecek bir oyuncu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder