27 Ağustos 2011 Cumartesi

PL 3. Hafta: Chelsea - Norwich | Maç Öncesi

İlk hafta Stoke deplasmanındaki beraberlik ve geçen hafta Stamford'da aldığımız WBA galibiyeti... 3. haftada yine evimizdeyiz ve bu sezon Premier League'e çıkan Norwich'i konuk ediyoruz. Norwich, ligin ilk iki haftasında da sahadan beraberlikle ayrıldı ve 23 Ağustos'ta MK Dons karşısında oynadıkları Carling Cup 2. Tur maçında da 4-0'lık bir mağlubiyet aldılar. Durum gayet açık... Herhangi bir şanssızlık olmazsa farklı bir galibiyet bizi bekliyor. Resmi maçlarda uzun zamandır şöyle rahat bir galibiyet yüzü göremedik. Ama bu maçta umuyorum ki 3-4 farklı bir skorla 3 puana ulaşacağız.

Sturridge'in geçen sezondan kalan 3 maçlık cezasının sonuncusu olacak bu. Önümüzdeki haftadan itibaren görev alabilir. Cech'in geçen hafta antrenmanda yaşadığı bir sakatlık durumu var ve devam ediyor. WBA maçında da bu nedenle oynayamamıştı, bu maçta da yer alamayacak. David Luiz ise yaşadığı hafif sakatlıktan kurtuldu fakat henüz hazır değil. Essien'in de zaten bilindiği üzere diz sakatlığı devam ediyor. Yeni transferler Romeu, Lukaku ve Mata ise eğer AVB görev verirse oynamaya hazırlar. Tahmini kadrolar şöyle...
guardian.co.uk

Futbolda istatistikler çok bir anlam ifade etmez, her 90 dakika ayrıdır sonuçta fakat şöyle bir istatistik var ki en azından bu maçtan mağlubiyetle ayrılacağımızı imkansız kılıyor diyebiliriz: Chelsea, Premier League'e yeni çıkan takımlarla oynadığı son 61 maçı da kaybetmedi. Bu istatistik Nisan 2001'e kadar uzanıyor ve 61 maçın 52'si galibiyet, 9'u beraberlik şeklinde sonuçlanmış. Önemli bir bilgi. Bu maçla da seriyi 62 maça çıkaracağız. Buna çok rahat inanıyorum. Maçtan sonra görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder