27 Ağustos 2011 Cumartesi

PL 3. Hafta: Chelsea 3 - 1 Norwich

Premier League'in 3. haftasında bugün Norwich'i ağırladık kendi sahamızda. 3-1'lik bir galibiyetle de puanımızı 7'ye çıkardık. Fakat beklediğimin aksine hiç de rahat bir galibiyet olmadı bu. Ligin yeni ekibi, gücü zaten belli olan Norwich'e öyle pozisyonlar verdik ki... O her maç övündüğümüz defansımızdan eser yoktu diyebiliriz. Ama nihayetinde Bosingwa, Lampard ve yeni transferimiz Mata'nın golleriyle 3 puana ulaştık ve Premier League'e yeni çıkan takımlara karşı sahip olduğumuz yenilmemezlik rekorunu 62 maça çıkarmış olduk.

Maça kısaca bakalım... Karşılaşmaya çok iyi başladık. 5. dakikada Bosingwa'nın uzaktan çektiği harika şutla öne geçtik. İlk yarıda gol dışında, top hakimiyeti ve pozisyonlar anlamında da iyiydik diyebiliriz fakat kimi dakikalarda Norwich gibi bir takıma verilmeyecek şanslar verdik. Yukarıda bahsettiğim defansımızın bugünkü kötü performansı ne zaman bir patlak verecek diye bekliyordum ki ikinci yarının 63. dakikasında bir kaleci-defans anlaşmazlığı şeklinde ve ne yazık ki golle sonuçlanarak kendisini gösterdi. Hilario'nun çıktığını gören Ivanovic, yapmaması gerektiği halde kafaya çıkarak Hilario'nun hamlesini bozdu ve topu önünde gören Holt da skoru eşitleyen golü attı. Durum eşitlenene kadar ilk yarıdaki performansı defansımıza rağmen fena olmayan bir şekilde götürüyorduk fakat golden sonra defansımız da iyice çöktü. Sürekli boşluklar vermeye başladı. Özellikle çoğu maçta övündüğümüz sağlam defanslarımızdan Ivanovic, ne olduysa bugün çok kötüydü. Sadece defansif anlamda da değil... İkinci yarıda bomboş bir %100'lük gol pozisyonunu da kaçırdı. Ve durum böyle giderken Ramires 80'de ileri doğru öyle bir çıkış yaptı ki kaleci ceza sahasında ancak önüne atlayarak durdurabildi ve Brezilyalı oyuncu kendini yerde buldu. Kaleci haliyle kırmızı kartı gördü ve biz de büyük ihtimalle galibiyeti getirecek penaltıyı kazanmış olduk. Klasik penaltı adamımız Lampard, o sert vuruşlarından birini yaptı ve galibiyeti getiren golü bulduk. Bu arada 65. dakikada kaleciyle çarpışan Drogba ağır şekilde sakatlandığı ve bilincinin kapanmasından dolayı bir süre sahada müdahale gördüğü için oyun 10 dakika uzamak zorunda kaldı. Skoru belirleyen gol de işte bu uzatma dakikalarında geldi. 67. dakikada oyuna giren yeni transfer Juan Mata, 90+10'da topu ağlarla buluşturdu ve durumu 3-1 yaptı. Daha ilk maçında golü bulan ve gol dışında da oynadığı sürece harika iş çıkaran genç İspanyol, umarım böyle devam eder... Sonuç olarak her ne kadar Norwich gibi bir takım karşısında istenilen, beklenen oyunu sergileyememiş olsak da 3 puanı aldık, yolumuza devam ediyoruz.

Yukarıda, Drogba 65. dakikada ağır bir sakatlık yaşadı demiştim. Kaleciyle çarpışan Drogba baygın şekilde yere düşmüştü. Sahada ilk müdahale yapıldıktan sonra hastaneye kaldırılan Drogba akşam taburcu olmuş ve önümüzdeki günlerde de kontrolleri devam edecekmiş. Geçmiş olsun diyoruz kendisine. Bir süre sahalardan uzak kalabilir. Ayrıca iyi mücadele gösterdi bugün, tebrikler.

Mata'dan bahsetmiştik... Bir diğer yeni transferimiz Lukaku da bugün yaklaşık 20 dakika görev aldı. Pek bir şey göremedik tabii daha ama birkaç pozisyonda iyiydi diyebiliriz. Bu maçı da boş geçen Torres'in yerine girmişti Lukaku ve şöyle bir bakarsak Torres'in oynadığı 80 dakikada yaptığından daha çok şey yaptı bile diyebiliriz 20 dakikada.

Ramires de bugün özellikle penaltıyı yaptıran adam olarak ve klasik çalışkan oyunuyla göze çarptı. Maçın adamı bile diyebiliriz onun için... Bosingwa ise aynı şekilde hem harika golüyle hem de sağ kanattaki performansıyla çok iyiydi. İkisine de tebrikler.

Haftaya lig maçı yok. Ondan sonraki hafta, 10 Eylül'de Sunderland deplasmanındayız. Galibiyet istiyorsak bugünden daha iyi oynamalıyız kesinlikle. Özellikle defansif anlamda... Daha sonra görüşmek üzere.

***
Chelsea (4-4-2 diamond): Hilario; Bosingwa, Ivanovic, Terry (k), Cole; Mikel, Ramires, Malouda (Mata 67), Lampard; Torres (Lukaku 82), Drogba (Anelka 70)

Norwich City (5-3-2): Ruddy (KK 79); Naughton, De Laet, Barnett, Whitbread (Pilkington 29), Tierney; Crofts, Hoolahan (Morison 60), Johnson; Martin (Rudd 80), Holt (k)

Hakem: Mike Jones // Seyirci: 41,765

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder