6 Ağustos 2011 Cumartesi

Hazırlık: Glasgow Rangers 1 - 3 Chelsea

Yeni sezonun başlamasına bir hafta kala son hazırlık maçımızı bugün Glasgow Rangers'la yaptık. İskoçya'da 3-1 kazandığımız karşılaşmaya damgasını vuran isim attığı 2 golle şüphesiz Sturridge oldu. Malouda'nın 3. golümüzü attığı maçta bir de Lampard'la penaltı kaçırdık. Kısacası oynadığımız diğer hazırlık maçlarında da olduğu gibi yine oyunu domine ettiğimiz bir 90 dakika izledik. Bu maçla beraber 6. maçta 6. galibiyetimizi almış olduk ve sezona moralli bir şekilde başlıyoruz.

Kısaca maça değinecek olursak rakip G. Rangers maça iyi başlayarak karşılaşmanın ilk golünü ilk dakikalarda buldu. Etkili bir kontratak sonucu demarke vaziyetteki Jelavic'in kafasından buldukları gol aynı zamanda bu hazırlık döneminde yediğimiz ilk ve son gol olmuş oldu. Golden sonra geriye çekilen Rangers'ı arka arkaya ataklarla zorlamaya başladık ve çok geçmeden Sturridge'in ayağından gelen golle beraberliği yakaladık. Yediğimiz golün üzerinden fazla zaman geçmeden gol bulmamız şüphesiz işimizi kolaylaştırdı ve yine Sturridge ile bir gol daha bulup öne geçtik. İlk yarıyı geride kapatsaydık bu bir hazırlık maçı bile olsa ikinci yarıda öne geçmeye çalışmak çok daha zor olacaktı. Bu nedenle Sturridge'in attığı iki gol hem bize bu maçı hem de ona sezon içinde daha fazla forma şansı kazandırdı diyebiliriz. İkinci yarıya gelecek olursak açıkçası bu devre ilk 45'e göre biraz daha seyir zevkinden yoksundu diyebiliriz. Bulduğumuz gol, kaçırdığımız penaltı ve birkaç pozisyonun dışında yine bizim üstünlüğümüzle geçen fakat pek keyif vermeyen bir devre oldu. 71'de Drogba'nın havalandırdığı topu Malouda kafasıyla iyi değerlendirdi ve üçüncü golümüzü attı. Golden 1 dakika sonra da Drogba ceza sahası içinde düşürülünce 4. gol için şans yakalamış olduk. Lampard'ın kullandığı penaltı atışını Rangers kalecisi McGregor doğru tarafa atlayarak kurtardı ve böylelikle maçı 4-1'e getirme şansını kaçırmış olduk. Sonuç olarak 3-1'lik skorla İskoçya'dan dönüyoruz... Güzel bir hazırlık dönemi geçirdik. Moralleri depoladık, her anlamda yeni sezona hazırız.

Oyunculara gelelim... Copa America'dan dönen Ramires bugünkü maçta 70 dakika forma giydi ve iyi bir performans ortaya koydu. Luiz ise kadroda yoktu. Hazırlık döneminin ilk maçlarında sakatlığından dolayı oynayamayan Alex ise bugün ilk 11'de maça başladı ve 85 dakika oynadı. Onun dışında Sturridge'e söylenecek söz yok zaten bugün için. Attığı goller dışında da her zaman zorlayan bir oyuncu. Böyle devam ederse bu sezon mutlaka ileri üçlünün sağında yerini alacaktır.

Önümüzdeki hafta sonu Premier League başlıyor. İlk maçımız Stoke City ile deplasmanda... Stoke deplasmanları zorlu olmuştur her zaman ama umarım bir aksilik yaşamadan yeni sezona güzel bir başlangıç yaparız Britannia Stadium'da. Daha sonra görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder