14 Ağustos 2011 Pazar

PL 1. Hafta: Stoke City - Chelsea | Maç Öncesi

2011/12 sezonu bizim için bugün Stoke City maçıyla başlıyor... Güzel bir başlangıç yapmak şart. Ama geçen sezondan biliyoruz ki güzel başlangıçların devamı da her zaman güzel olmayabiliyor. Galibiyetle başlamak tabii ki önemli, moral veren bir durum fakat devamını getirebilmek daha da önemli. Kısacası istikrar ligde şampiyonluğa giden tek yol... Neyse, maça gelelim. Sezona deplasman maçıyla başlamak pek iyi bir durum olmasa da alınacak galibiyet takıma büyük bir moral kazandıracaktır. Sezon öncesi performansımıza bakarsak da bizim için hiç de zor değil Britannia Stadium'dan galibiyetle dönmek. Tabii hazırlık maçlarıyla bir lig maçının atmosferi çok başka ama sezon öncesinde ortaya koyduğumuz performanslar bizi iyi şeylerin beklediğinin göstergesi diye düşünüyorum. Umarım öyle olur.

Kadromuzdaki son duruma gelecek olursak hazırlık döneminde oynadığı her maç çok iyi performans gösteren Sturridge'in 3 maçlık bir cezası bulunuyor. Bu yüzden bu maçın kadrosunda yer alamayacak. Essien ise bilindiği üzere sezon öncesi bir sakatlık geçirmişti ve yaklaşık 6 ay sahalardan uzak olacak. David Luiz'in de hafif bir sakatlığı bulunuyor ve o da bu maçta yok. Geçtiğimiz Çarşamba günü İtalya-İspanya hazırlık maçında beyin sarsıntısı geçiren Torres'in durumu ise belirsiz. Yeni transferlerimizden Oriol Romeu ülkesi İspanya'yla U20 Dünya Kupası'ndaki mücadelesini sürdürmekte, bu yüzden henüz takımımıza katılabilmiş değil. Lukaku ise takımla antrenmanlara çıkıyor fakat anlaşma tüm detaylarıyla tamamlanmadığı için genç Belçikalı da maç kadrosunda yok. İki takımın tahmini kadroları şu şekilde...
guardian.co.uk

Son olarak şu istatistiği de unutmayalım: Premier League'de üst üste son 9 sezondur ilk hafta maçlarını kazanan tek takım Chelsea... Maçtan sonra görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder