25 Ocak 2011 Salı

PL 24. Hafta: Bolton 0 - 4 Chelsea

Tek kelimeyle harikaydık. Eski günlere geri dönüyoruz. Eski gücümüze kavuşuyoruz. Bana göre zorlu bir deplasmandan kritik bir 3 puan çıkardık ve çıkışımıza devam ediyoruz.

Tüm maç çok iyi bir performans sergiledik. Etkinliğimizi belli bir dakikayla veya bir yarıyla sınırlamadık. Baştan sona Reebok Stadium'da gücümüzü ortaya koyduk. 4 farklı adamla 4 birbirinden güzel gol bulduk. Maçın başında Drogba'nın ayağından jeneriklik bir gol ve sonrasında açıkçası pek de zevk vermeyen bir yarım saatin ardından ilk yarının bitimine yakın Malouda'yla bulduğumuz başka bir gol... İkinci yarıdaysa 56'da Anelka ve 74'te Ramires'le 2 güzel gol daha... Genel olarak baktığımızda ikinci yarı daha zevkli bir karşılaşma izledik. Oyunu rakip yarı sahaya yıktık ve maçı yaklaşık %75'lik bir topa sahip olma oranıyla tamamladık. Ayrıca 90 dakika boyunca kaleye her gitme girişimimizde çok etkili olduk. Boşa bir atak yapmadık. Hep organize gitmeye çalıştık. Nihayetinde Bolton deplasmanı gibi hiç de küçümsenmeyecek bir yerden 3 puanı aldık, evimize dönüyoruz.

Bu oyun ve tam anlamıyla hakkederek aldığımız sonuç beni gerçekten çok mutlu etti. Tabii ki bütün Chelsealileri etmiştir. Takımda oynayan herkes son maçlarda olduğu gibi yine çok iyiydi. Tüm oyuncuları tebrik ediyorum.

Yavaş yavaş geliyoruz. Lig tablosunda yukarıdaki ekiplerin fazla puan farkı açmasına izin vermeden toparlanmaya başlamamız çok iyi oldu. Ayrıca şu anda pek de ilgisi olmasa da belirtmem gereken bir şey var: Manu maçının ertelenmesi bizim için gerçekten iyi olmuş diyebilirim. Çünkü o kötü dönemde oynanacak böyle kritik bir maçtan elimiz boş dönmek bizi tamamen bitirebilirdi. Oysa şimdi iki Manu maçı da önümüzde ve umuyorum ki iyice güçlendiğimiz bir zamanda oynayacağız ikisini de. Bu avantajı iyi değerlendirip iki maçta da şu anki lideri mağlup etmek lig tablosunu alt üst edebilir ve bir anda zirveye yerleşmemizi sağlayabilir. Ama gerçekten işimiz çok zor. Bu performans düzeyimizi geliştirmek ve sürekli o seviyede kalmak için çok çalışmalıyız.

Haftaya Cumartesi, FA Cup'ta Everton deplasmanındayız. O kulvarda da yola devam etmek gerek. Ve ardından Salı günü ligde Sunderland deplasmanında olacağız. Artık sırayla yolumuza çıkan her ekibi devirmek için sahaya çıkacağız. Bunu da sadece çok çalışarak, tüm kulüp olarak isteyerek-inanarak ve muhteşem bir takım oyunuyla başarabiliriz. Daha sonra görüşmek üzere.

1 yorum:

  1. Drogba'nın böyle bir gole ihtiyacı vardı o eskisi gibi etkili olabilmesi için, çok iyi oldu bu gol. Hem de erken gelmiş olması, o baskılı Bolton dakikaları sırasında hayli rahat nefes aldırdı.

    Özellikle 2. yarı oynanan, özgüveni yüksek, ne yaptığını bilen, iştahlı bir futbol, sene başındaki Chelsea'ye dönüş sinyallerini verdi gibi. Son 3 resmi maç, 13 gol, yenen gol ise 0. İşler tekrar rayına oturdu gibi..

    http://jaimelesport.blogspot.com

    YanıtlaSil