29 Ocak 2011 Cumartesi

Dennis Frank Wise

Herkes Dennis Wise'ı Galatasaray'ın Stamford Bridge deplasmanında oynadığı maçta, sahaya giren göstericiye müdahale etmesiyle hatırlar. Oysa ki Wise'ın benim için anlamı çok başkadır. Abrahamovic Chelsea'yi satın almadan önce Chelsea, Arsenal ve Manchester United'ın gerek bütçe gerek kadro olarak arkasındaydı. Wise'ın sahada, 1.68 boyuyla gerçek bir lider gibi tüm takımı organize etmesini hala unutamam. Gerçek kaptan "yetenekli çocuk" değil, "sert çocuk" olmalıdır çünkü ancak sahiplenen kavga eden, sinirlenen, takımın ondan sinerji üreteceği adam kaptanlığı kaldırabilir.

Wimbledon'dan Chelsea'ye geldiği dönemde kanat oyuncusu olarak görev alıyordu ancak savaşçı yapısı nedeniyle orta sahanın ortasında görev alması fazla uzun sürmedi. Ranieri'nin kadro gençleştirme operasyonuna kurban gitmeden önce Chelsea forması altında tam 445 maça çıktı. Agresifliği yüzünden 98/99 sezonunda 15 maçtan fazla kaçırdı.

Chelsea döneminde agresifliği çok defa başını yaktı. Alex Ferguson onun agresif yapısını "Boş bir evde bile kavga çıkartabilir." şeklinde özetledi. Agresifliğini kontrol edebildiği zamanlarda takıma katkısı yadsınamazdı. Wise, Chelsea taraftarları tarafından her zaman gerçek bir kaptan gerçek bir savaşçı olarak hatırlanacak, bizse onu PKK'lı göstericiyi yaka paça dışarı atmasıyla anımsayacağız.

Futbol her zaman futbol olarak akılda kalmıyor...

tandemibozmak.blogspot.com 'a teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder