5 Ocak 2011 Çarşamba

PL 22. Hafta: Wolves 1 - 0 Chelsea

Yetersiz bir performansla ve yine yetersiz bir sonuçla ayrılıyoruz sahadan. Evet gerçekten kötü bir gidişatın içindeydik, son haftalardaki performansımızla ve oyun kalitemizle -sonuçlarla olmasa bile- geliştiğimizi gösteriyorduk ama bu tamamen bir çöküş... Bugün, buradan yenilgiyle ayrılacağımıza ihtimal dahi vermiyordum 2 saat öncesine kadar. Fakat görüldüğü üzere 1-0'lık yenilgiyle artık nereye gideceği belli olmayan bu yolda devam ediyoruz.

Maça kısaca değinecek olursak oyunun hemen başında yediğimiz saçma golden sonra oyuncularımızın moralleri fazla bozulmadı. Topa hakimiyet kurarak çok da iyi olmayan ataklarla gelmeye çalıştık Wolves kalesine. Fakat bütün girişimlerimiz yetersizdi. Zaten çok da fazla tehdit oluşturabilecek bir pozisyon yaratamadık maçta. Dediğim gibi son 2-3 maçta çıkışa geçen performansımızı bu maçla birlikte tekrar yerlere çektik. Belki Malouda ve Kalou'yla yakaladığımız ikisi de birbirinin aynısı soldan gelişen atakları gole çevirebilseydik en azından şu takımla oynadığımız maçtan 3 puanı alabilirdik ama bunlar tabii bu saatten sonra çok boş... Şu dakikadan sonra ne takımın sezon sonu ligin neresinde olacağı belli ne de Ancelotti'nin takımdaki durumu garantide... İkisi de tamamen bir çıkmazın içinde. Ancelotti'nin ayrılacağı yönünde haberler daha önceki yenilgilerimizden sonra da çıkmıştı ama bugünden sonra bence daha çok konuşulacaktır. Bu adam sezon başında Manu'da Ferguson'un kaldığı kadar kalmak istiyorum demişti. Bakalım... Ben gönderilmesinden yana değilim fakat durumu gerçekten çok kritik.

Bu skor tabii ki maçtan önce lig sonuncusu olan Wolves için mükemmel. Eşi bulunmaz bir 3 puan aldılar ve düşme potasından çıktılar. Üstelik bunu geçen senenin şampiyonu Chelsea'yi tam 28 yıl sonra yenerek kazandılar ve tebriği hakkettiler...

Yapılabilecek bir şey yok. Bunu söylemek tabii çok üzücü ama belki bundan sonra Şampiyonlar Ligi ve FA Cup'a daha fazla ağırlık vererek motivasyonu oraya dönük sağlayarak yola devam etmek daha uygun olabilir. Düzelmek her hafta olduğu gibi bu hafta da gelecek ama mümkünse yakın gelecek hedefimiz fakat bundan sonra dediğim gibi ligde olduğu kadar ama diğer kulvarlarda tam sürat... "Ligde olduğu kadar" derken bile gerçekten bu ligin alelade bir takımı olduğumuzu düşündüm bir an. Ama tabii şu günlerde her ne kadar performans olarak gösteremesek ve sonuçlara da yansımasa bu ligin en kaliteli ekiplerindeniz. Bu değişmez bir gerçek.

Şimdi önümüze bakalım... Hafta sonu FA Cup mücadelesine başlıyoruz. Ipswich'le Stamford'da. Rahat geçeriz her ne kadar kötü olsak da... FA Cup'ı almak şart bu sene de geçen sene olduğu gibi. Ligdeki moral kaybını burada telafi etmek gerek artık. Ama tabii her ne olursa olsun moralleri fazla bozmadan yola devam etmeliyiz aslında... Tüm ekibe ve özellikle Ancelotti'ye desteğimiz sonsuz olmalı. Her ne olursa olsun... Önümüzde alınacak bir sürü şampiyonluk var bu takım ve teknik ekiple...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder