15 Ocak 2011 Cumartesi

PL 23. Hafta: Chelsea 2 - 0 Blackburn

Wolves mağlubiyetinin ardından gelen 7-0'lık Ipswich galibiyeti ve yorucu bir program sonrasında uzun ve etkili bir çalışma haftası takıma gerçekten yaramış. Çıkışımıza devam ediyoruz...

Maça gelelim... İlk yarıya hızlı başladık. Düdük çaldığı andan itibaren tek hedef Robinson'ın koruduğu kale oldu. Bu 45'te kimi dakikalar çok yoğun bir baskı kurduk kimi dakikalarsa maç normal seyrinde devam etti. Ama genel olarak ilk yarıda oyuna hakim olan taraf bizdik. İkinci yarıda da oyun aynı şekilde devam etti. Ta ki 10 dakika sonra Ivanovic'le bulduğumuz gole kadar. Bu golden sonra oyun sadece Blackburn yarı sahasında oynandı. Sadece bizim ataklarımızla devam eden 35 dakika içinde de 1 gol daha bulduk ve maçı 2-0 gibi net bir skorla bitirdik. Gerçekten çok iyi oldu. Belli ki tüm takım çok çalışmış ve durumun farkındalar. Kötü gitmeye devam etselerdi sonucun ne olacağını çok iyi anlamış olacaklar ki bugün herkes tam kapasite çalıştı. Özellikle bence maçın adamı olacak isim Ivanovic'tir. Defansif olarak zaten harika bir iş çıkarıyor ve bugün de öyleydi ama ayrıca bu maçta attığı golle ve yaptığı asistle muhteşem bir performans sergiledi. Galibiyetteki en etkili ismi oldu bugün. Ona ve tüm takıma tebrikler.

Umarım bu maçlar çıkışın göstergesidir. Haftaya Bolton deplasmanından mağlubiyetle ayrılıp umarım yine o günlere dönmeyiz. Ama bugünkü maça baktığımızda gerçekten bir gelişme var. Her anlamda... O Wolves maçındaki Chelsea yoktu sahada. İlk haftalardaki gücüne yavaş yavaş yaklaşan bir takım vardı. Gerçekten bu galibiyet ve sergilenen oyun taraftarların da inancını yerine getirmiştir diye düşünüyorum. Çünkü benim için öyle oldu. Çok çok zor gibi gözükse de bu takım böyle oynamaya devam ederse zirve yarışında mücadele etmemesi için hiçbir neden yok. Şimdi tek yapılması gereken bu artan inançla çalışmaya devam etmek ve önümüze gelen rakipleri teker teker devirmek ve en nihayetinde mutlu sona ulaşmak. Daha sonra görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder