26 Ağustos 2012 Pazar

PL 3. Hafta: Chelsea 2 - 0 Newcastle Utd

3'te 3... Maçtan önce "Newcastle'ın yenmesi sürpriz olmaz" diyenlere hem oyun hem skor olarak sağlam bir cevap verdik. İlk hafta Tottenham'ı deviren Newcastle'a tüm maç doğru dürüst pozisyon şansı bile vermedik. 31 Ağustos'taki Süper Kupa maçı öncesi iyi bir moral oldu bu 2-0'lık galibiyet.

Eden Hazard önceki maçlarda olduğu gibi yine sahnedeydi ve Premier League'deki ilk golünü penaltıdan kaydetti. Torres bu maçta görevini gayet iyi yaptı. Penaltıyı yaptıran ve ikinci golün sahibi olan isimdi. Orta alandaki oyuncuların performansları ise gittikçe artmakta. O bölgedeki oyuncu fazlalığı orada oynayan her oyuncunun performansını ve hırsını arttırmış durumda. Üstelik daha Marin ve Oscar'ı görebilmiş değiliz. Onlar da tam olarak takıma katılınca maksimum performansta bir orta sahaya kavuşmuş olacağız.

Di Matteo'nun sol açıkta Bertrand'ı oynatma ısrarı devam etmekte... Pek anlaşılır değil gerçekten.Torres'in arkasındaki üçlüyü Mata-Hazard-Sturridge ya da Mata-Oscar-Hazard şeklinde kursa daha mantıklı bir seçim olabilir ama tabii Di Matteo antrenmanlarda denediği durumlara göre doğru kararı veriyordur.

Bu sonucun ardından ligdeki liderliğimizi korumaktayız. Şimdi sırada geçen sezonki işi tamamlamak var. Şampiyonlar Ligi'ni kaldırmışken bunu Süper Kupa'yla taçlandırmamak olmaz. Geçen sezonun Avrupa Ligi şampiyonu Atletico Madrid'le Monaco'da oynayacağız. Zorlu bir maç olacak tabii ve hazır Chelsea'nin ilk ciddi sınavı olacak bu sezon. Umarım kupayla döneriz Monaco'dan. Daha sonra görüşmek üzere.



***
Goller: Hazard 21; Torres 44

Chelsea (4-2-3-1): Cech (k); Ivanovic, David Luiz, Cahill, Cole; Mikel Obi, Meireles (Lampard 87); Mata (Ramires 66), Hazard, Bertrand; Torres

Newcastle United (4-4-2): Krul; Simpson (R Taylor 63), S Taylor, Coloccini, Santon (Marveaux 73); Ben Arfa, Cabaye (Perch 76), Anita, Gutierrez; Ba, Cisse

Hakem: Phil Dowd // Seyirci: 41,718

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder