23 Ağustos 2012 Perşembe

PL 2. Hafta: Chelsea 4 - 2 Reading

Her şeyden önce Reading'i kutlamak gerek çünkü tüm maç boyunca buldukları iki pozisyonun ikisini de gole çevirdiler. Tebrikler... Bizse maç içinde beklenenden farklı gelişmeler olsa da kazanmasını bildik. Ligi lider bitirmek istiyorsak bu tür maçlarda puan kaybetmememiz lazımdı, öyle de oldu. 90 dakikanın büyük bir bölümünü rakip sahada oynasak da öne geçmemiz 80. dakikayı buldu. Skor 1-0'ken 24 ve 28'de arka arkaya yediğimiz iki gol bizi biraz afallattı, rakibe de moral sağladı tabii. Ama önce 68'de Cahill'le sonra 80'de Torres'le işi bitirdik. Son dakikada korner için kalesini terk eden Federici'nin yokluğundan yararlanan Ivanovic ise skoru belirleyen golü attı.

Bu maçla ilgili enteresan olan durum Hazard'ın geçtiğimiz maçta olduğu gibi yine bir penaltı yaptırması ve Ivanovic'e gol pasını vermesiydi. O penaltıyı kullanan isim de yine Lampard'dı. Bunun yanında şu iki maçta da gördük ki eğer böyle giderse Eden Hazard bu sezon Premier League tarihinde en çok faul yapılan oyuncu unvanını alacak. Kişisel yeteneğini konuşturmayı o kadar çok seviyor ki karşısındaki oyuncu nasıl müdahale edeceğini şaşırıyor ve lehimize fauller çalınıyor. Tabii faullerin ceza sahası içinde olması da işimize çokça yarıyor. Kısacası Hazard lige bayağı iyi başladı diyebiliriz. Umarım böyle gider. Ayrıca Belçikalı hakkında bir şeyi daha belirtmek gerek... Bugün Ivanovic'in golünde kale karşısında bomboş dururken kendisi gol atmayıp Ivanovic'e pas vermesi de çok takdire şayandı. Bu hareketini de kutluyoruz. Böylece yalnız yeteneğini değil nasıl bir oyuncu olduğunu da gösterdi.

Torres'le ilgili ise özellikle bu maçta ciddi derecede fark edilen bir durum söz konusu... Bugün 3-4 pozisyonda Torres çok boştayken bile oyuncularımız pas vermeyi tercih etmeyip kendileri kaleyi denediler. Özellikle maçın başında Ramires'in Torres bomboşken vermeyişi belki de maçın devamında o kadar sıkıntı çekmemize sebep oldu çünkü o topu Torres'e verdiği an gol olmaması imkansızdı. Tabii artık bir de Ramires'in üzerindeki baskıyı düşünmek gerek. Geçen sezonki gibi orta sahadaki yeri garanti değil ve gol bulmak onu bu anlamda daha ön plana çekecektir. Ama yine de Torres'i gol adamı olarak kullanıyorsak diğer oyuncuların ilk düşüncesi Torres boş ise topu ona vermek olmalıdır. Yoksa Torres'in gol sıkıntısı çekmesini de tamamen kendisine bağlı bir sorun olarak göstermek yanlış. Tabii şu da gerçek ki karşımızda o Chelsea öncesi Torres yok ne yazık ki.

Ayrıca bu maçla ilgili açıkça bir şey itiraf etmek gerekirse bizi öne geçiren Torres'in golü net ofsayttı. Fakat tabii ki bunu görmeyen yan hakeme çok teşekkür ediyoruz.

Bu galibiyetle birlikte ligde Kasım 2010'dan beri oturamadığımız liderlik koltuğuna tekrar oturmuş olduk. Tabii nasıl başladığımız değil, nasıl bitireceğimiz önemli olan. Ama nasıl başlarsak öyle gidermiş. Böyle başladık, böyle gider ve bitiririz umarım. Daha sonra görüşmek üzere.


***
Goller: Lampard 18 (pen); Cahill 68; Torres 80; Ivanovic 90+5 - Pogrebnyak 24; Guthrie 28

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Cahill, Terry (k), Cole; Mikel (Sturridge 67), Lampard; Ramires (Oscar 57), Hazard, Mata (Meireles 84); Torres

Reading (4-4-1-1): Federici; Gunter, Pearce, Gorkss, Harte; McCleary (Robson-Kanu 85), Karacan (Le Fondre 71), Leigertwood, McAnuff (k); Guthrie; Pogrebnyak (Hunt 77)

Hakem: Lee Mason // Seyirci: 41,733

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder