5 Ağustos 2012 Pazar

Hazırlık: Chelsea 1 - 3 Brighton

Oynanan oyunu ya da bireysel performansları bir kenara bırakalım. Bu skorun kesinlikle açıklaması yok. Eğer Championship'in orta karar bir takımı karşısında bu skoru alıyorsak bir hafta sonra oynayacağımız Man City maçını almamız düşünülemez. Sezonu yeni açmış olsak ve henüz ilk hazırlık maçımız olsa anlaşılabilir. Ama Brighton maçı öncesi 4 önemli karşılaşma oynadık Amerika'da. Artık biraz biraz oturmuş, hazır olmamız gerekiyordu. Demek ki durum bu değilmiş, dünkü skor bunu gösterdi. Üstelik bir başka üzücü durum da Brighton'ın golleri birbirinden güzel. Diğer bir değişle savunmamız pozisyonlara birbirinden rezalet tepkiler gösterdi dünkü maçta. Son gol öncesi David Luiz'e yapılan hareket belki faul fakat yediğimiz ilk iki golün izahı yok. Eğer gerçekten bu sonucun gösterdiği kadar hazırsak durum fena. Umarım sadece bir şanssızlıktır ve haftaya farklı bir Chelsea olur sahada.

Hem defansif anlamda daha kuvvetli hem de daha çok gol pozisyonuna giren bir takım olmamız gerek. Bu maçın gösterdiği bu. Torres-Lukaku ikilisiyle götüremeyebiliriz tüm sezonu. Götürsek bile gol sıkıntısı yaşamamız çok muhtemel bu ikiliyle. Ağustos sonuna kadar golcü bir isim takıma katılmalı. Ayrıca daha önce de dediğim gibi sağ bekte Ivanovic'i oynatmamalıyız. Ortada daha yararlı oluyor Sırp oyuncu. Sağ bek mevkine de bir transfer şart. Aslında bu hamlelerin Man City maçından önce gelmesi daha iyi olurdu fakat artık zor. Şimdi bu bir haftalık hazırlık dönemini iyi değerlendirip Man City karşısında nasıl oynayacağız göreceğiz. Sezon öncesi çok önemli bir sınav. Hem de sezonun ilk kupası bir anlamda moral demek. Umarım şans yanımıza olur. Çünkü ciddi anlamda ihtiyacımız olacak gibi gözüküyor.



***
Goller: Lampard 35 - Vicente 37; Barnes 44; Crofts 86

Chelsea (4-3-3): Cech (Turnbull 64); Ivanovic, Cahill, Terry (k) (David Luiz 60), Cole; Meireles (Mikel DA), Essien, Lampard; Ramires, Torres (Lukaku 78), Hazard

Brighton (4-3-3): Kuszczak; Bruno, Greer (k), Dunk, Calderon; Bridcutt, Crofts, Dicker (Harley 58); Buckley (Noone 64), Vicente, Barnes (Agdestein 89)

Hakem: Dave Phillips // Seyirci: 17,149

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder