17 Mart 2011 Perşembe

ŞL Son 16: Chelsea 0 (2-0) 0 Kopenhag

Turu geçtik... Zaten ilk maçtan sonra belliydi diyebilirsiniz ama artık şu dakikada resmen son 8'deyiz. Çok ilginç bir maç oldu bugün gerçekten. Sayamadığım kadar çok pozisyonumuz var fakat bir tanesini bile gole çeviremedik. Golsüzlük tüm maçı çok tekdüzeleştirdi. Kimi dakikalarda maç, izleyiciler için çok sıkıcı bir hal aldı ama en nihayetinde ilk maçta Anelka'nın attığı iki gol bize turu getirdi. Tottenham ve Manu'nun ardından üçüncü İngiliz takımı olarak çeyrek finaldeyiz.

Maça çok kısa bakalım... 90 dakika boyunca çoğunlukla Drogba, Zhirkov ve Anelka'yla birçok pozisyon bulduk. Ama son vuruşlarda hep sıkıntı yaşadık. Belki 2-0'ın da bir rahatlığı vardı ama o kadar pozisyon bulup da gol bulamamak gerçekten ilginç. Kopenhag özellikle ilk yarıda çok fazla ofsayt taktiğine başvurdu. Başarıyla da uyguladılar. Onun dışında rakibin bulduğu az sayıda gol pozisyonu var. En önemlisi olarak ilk yarıdaki direkten dönen frikiği gösterebiliriz. Aslında maçın en güzel pozisyonunun da bu olduğunu itiraf etmek gerek. Dediğim gibi üstünlük maçın başından sonuna kadar bizdeydi. Pozisyonumuz boldu ama tek eksik goldü. Olsun, önemli olan ortaya koyduğumuz iyi performans ve bu kulvarda yola devam etmektir.

2-0'lık ilk maça rağmen Londra'ya takımlarını büyük coşkuyla desteklemeye gelen Kopenhag taraftarına da büyük saygı duymak gerek. Her biri maçın adamı olarak gösterilebilecek bir destek verdi takımına. Ama bu sezon yolları bu kadarmış. Kopenhag için tabii ki bu da iyi bir başarıdır. Tebrik etmeli.

Maçtan önce Japonya'daki felakette yaşamını yitirenler için pankart açıldı ve saygı duruşunda bulunuldu. Bu da maçın önemli anlarındandı.

Şimdi sırada ligde Man City maçı var. Manu ve Blackpool maçlarıyla iyi bir ivme yakaladık, kaybolan özgüvenler tekrar yükseldi. Şimdi bir seri yakalamak, tekrar zirveye oynamak istiyorsak bu maçtan galibiyet şart. Zor olacak ama olmalı. Görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder