20 Mart 2011 Pazar

PL 30. Hafta: Chelsea 2 - 0 Man City

Alınması gereken bir 3 puandı, aldık. Bugün tam anlamıyla "Mavi Brezilyalılar" günü oldu diyebiliriz. O katı Man City savunmasını geç de olsa önce Luiz'in kafasıyla yıktık ve sonra dağılan bu savunmaya son dakikada bir de Ramires darbesini vurdu. Takımdaki herkes muhteşemdi ama bu iki Brezilyalı bir başkaydı. Maç fazlasıyla önümüzde olan Man City'yi de bu galibiyetle gerimize itmiş olduk ve 3.'lük koltuğuna oturduk. Ama tabii şimdilik... Şundan eminim ki bu harika tablonun devamı mutlaka gelecek.

Maça kısaca bakacak olursak ilk yarı için dengeli geçen bir 45'ti diyebiliriz. Kimi dakikalarda biz üstünlüğü kurup atakları sıklaştırırken kimi dakikalarda rakip aynı üstünlüğü bize sağladı. Ama ilk yarıdaki genel pozisyon üstünlüğüne bakacak olursak çoğu önemli pozisyonu yaratan tarafın biz olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Kalou'yla ve Lampard'la birçok pozisyonu golsüz geçtik ve ilk yarı 0-0'la sona erdi. Asıl olay çoğu maçımızda olduğu gibi yine ikinci yarıda koptu. 78'e kadar sağlam savunma yapan rakibi geçemedik. Şunu söylemeliyim ki Torres bugün yine yetersizdi. Sırf gol atamadığı için söylemiyorum bunu, performans olarak da başarısız kalıyor. Ayrıca bugün doğum günüydü. Güzel bir golle bunun sevincini iki katına çıkarabilirdi. Ama olmadı. Ancelotti de bu ileriyle rakip defansı aşmakta artık iyice zorlandığımızı görünce iki değişiklik birden yaptı ve Torres-Malouda ikilisini alıp Drogba-Anelka'yı soktu. Birkaç dakika sonra da bugün iyi işler yapan, en azından çalışan yorgun Kalou'yu oyundan alıp Zhirkov'u dahil etti. Ve en nihayetinde bu değişiklikler meyvesini verdi. 78'de yakaladığımız bir duran topu Drogba iyi ortaladı ve bugün defansta da iyi işler yapan, rakibe geçit vermeyen Luiz iyi yükseldi ve golü buldu. O katı savunmanın direncini/moralini ancak böyle kırabilirdik ve kırdık da. Gol attık diye geri çekilmedik, dağılan takıma bir kez daha vurmak için daha çok geldik ve uzatmalarda Ramires 2 adamı geçerek attığı muhteşem golle durumu 2-0 yaptı. Kısaca şöyle özetleyebiliriz: Zirveyi takibe bu Brezilyalılar sayesinde devam ediyoruz.

Evet... Gerçekten güzel, yine son dakikaları heyecan içinde geçen bir maç izledik. Şu an 54 puanla 3. sıradayız ve önümüzdeki Arsenal'in 58 ve maç fazlasıyla Manu'nun 63 puanı var. Bence zirve hiç de uzak değil. Kalan 9 maçtan, yani 27 puanlık bir yığından bu farkı kapatabilecek şansı çok rahat bulabiliriz.

Şimdi önümüzde uzun bir ara var. Sanıyorum milli maç arası. 2 Nisan'daki Stoke City maçıyla umarım galibiyetlere devam ederiz. Bugünkü performanslarından dolayı bütün takımı tebrik ediyorum. Böyle istekli olmaya devam. Daha sonra görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder