8 Mart 2011 Salı

PL 29. Hafta: Blackpool 1 - 3 Chelsea

Yine olması gerektiği gibi çok iyiydik. Alınması gereken sonucu aldık, eve dönüyoruz. Gerçekten "sezon başındaki günler geri mi geliyor" dedirten bir maç oldu. Bugünkü galibiyetin değeri o kadar büyük ki... Manu Liverpool'a yenildi, Arsenal Sunderland'le berabere kaldı... 6 puanlık bir galibiyet aldık diyebiliriz. Zirveden kopmadığımızı, hala bu yarışta olduğumuzu Manu maçının ardından bu maçla da gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz.

Maça kısaca bakalım... İlk yarıya iyi başladık. 20. dakikada Terry'nin kafasıyla golü bulduk. Devamında daha iyi bir oyun ortaya koyduk fakat bölüm bölüm Blackpool da oyunda etkinlik sağladı ve kritik 2-3 pozisyon buldu. Bunlardan da bir şey çıkmadı ve devre arasına 1-0'la girdik. İstediğimiz skoru -ya da 3 puanı diyelim- ilk yarıdan elde etmiştik fakat performans olarak harikaydık diyemem ilk yarı için. Devre arasından döndük ve yaklaşık 15 dakika çok sıkıcı bir oyunun ardından 55'te oyuna Drogba'nın yerine giren Kalou'yla penaltıyı kazandık. Usta penaltıcı Lampard, Manu maçında olduğu gibi Blackpool karşısında da penaltıyı gole çevirdi... Ve 3 dakika sonra yine Kalou'nun asistiyle bir kez daha golü buldu Lampard ve skoru 3-0 getirdik. Maçı artık koparmıştık ve zaten bu dakikadan sonra da son 10 dakika hariç tek kale oynadık. Maçı o skora rağmen bırakmayan Blackpoollular son 10 dakika iyi bir üstünlük sağladılar bize ve o süre içinde de 1 gol buldular. Ve maç 3-1'lik skorla, aldığımız 6 puan değerindeki 3 puanla sona erdi. Bu maç gerçekten çok kritikti. Manu'yu yendik ama bu maçta yenilseydik o galibiyetin hiçbir önemi kalmayacaktı ki bu fırsatı tanımadık zirveye ve oraya yakın takımlara ve hala peşlerinde olduğumuzu gösterdik. Böyle skorlar almaya, böyle maçlar çıkarmaya devam edersek bence kesinlikle şampiyonluk için hiçbir engel yok. Umarım böyle devam ederiz.

Lig tablosunu da kısaca değerlendirelim... Maç eksiğimizi düşünmeden yani şimdiki puanımızın üzerine 3 daha koyarak düşünürsek 54 puandayız. Zirve 6 puan uzağımızda. Arsenal'in maç eksiğini de göz önüne alarak onlara da 3 puanı eklediğimizde zirveyi Manu ve Arsenal 60 puanla paylaşıyor. Daha 10 maç var önümüzde ve bu 6 puanın kapanamayacak bir fark olduğunu düşünmüyorum. Zirve hiç de uzak değil aslında...

Bugünkü kadroya bakalım biraz da... Ancelotti bugün 4-4-2'yi tercih etti. Uzun sakatlığının ardından Zhirkov hemen formayı kapmış ilk 11'de, tebrikler... Zaten iyi bir maç çıkardı. Luiz ve Terry ikilisi de defansta çok iyiydiler. Torres ise yine yetersizdi. Mavi formayla gol atmışlığı hala yok. Drogba da fazla iyi bir oyun çıkaramayınca yerini Kalou'ya bıraktı. Kalou bence bugünkü maçın koparılmasındaki en önemli isim. Hem penaltıyı yaptıran isim hem de 3. golün asistini yapan... Üstelik bahsettiğimiz adam kulübün kenardan oyuna girme rekoruna sahip. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Kalou, kenarda oturmanın çok zor olduğundan ve böyle devam ederse geleceğini sezon sonu değerlendireceğini söylemişti. Bence Chelsea için kaybedilmemesi gereken bir isim. Umarım sezon sonu Kalou'yla bir ayrılık yaşamayız.

Şimdi önümüzde yaklaşık 9 günlük bir yenilenme, enerji kazanma dönemi var. Bu dönemi iyi değerlendirmeliyiz. Haftaya Çarşamba Kopenhag maçı ve 4 gün sonra yine Stamford'da zor bir Man City maçı var. Bu yüzden bu 9 gün çok önemli. Kopenhag maçı rahat geçecektir ama sonraki Man City maçı tam tersine çok zorlayan bir maç olacaktır. Zirve takibini bırakmamak istiyorsak Man City ile galibiyetlere devam etmeliyiz. Daha sonra görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder