1 Mart 2011 Salı

Gelecek Değerlendirmesi & Chelsea - ManU | Maç Öncesi

Ligde amacımız bu saatten sonra ne olmalıdır?.. Bu, kendimize sormamız gereken en önemli soru bence. Önümüzde tam 12 lig maçı daha var ve zirveyle aramızda 15 puan... Kapanması zor bir ara, gerçek bu. Bu ekibe yakışan tabii ki şampiyonluktur ama bu sezon yaşadığımız birçok aksilik bizi buralara itti, yani 5.'liğe. Yine de hala ligde her maçta savaşan bir ruh ortaya koymaya devam ediyoruz, edeceğiz. Öyle de olmalı zaten. Çünkü zirve için olmasa bile seneye de gidilecek bir Şampiyonlar Ligi olması için bu şart ve bunun için de gereken ilk 4 sırada yer alabilmek. Şu an için bu zor değil. Fakat daha da fazlasını yapabiliriz. Açıkça konuşalım... Manu ve Arsenal arayı açtı. Bu durumda fazlasından kastım 3.'lük olabilir. Bunu rahatça başarırız diye düşünüyorum, inanıyorum. Ama şöyle bir bakarsak bugünkü maçı aldığımız takdirde puanımız 48'e çıkar, Arsenal'le farkı 8'e düşürürüz. Bu da kapanmayacak ara değil kalan 11 maçta. Yani 2.'liği de hedef olarak koyabiliriz, hayal olmaz. Ama zirve artık çok zor. Manu bu sene çok iyi, aslında bu akşam daha iyi göreceğiz ne kadar iyiler. Şu ana kadar gidişatları çok iyi. İniş çıkış yaşamadan istikrarlı gidiyorlar. Bu sene büyük ihtimalle kupayı alırlar. Neyse... Kısaca toparlayacak olursak, bu sene bizim için en iyi derece 2.'lik olur, en kötü ise 3.'lük olmalıdır. Daha kötüsü olamaz, olmamalı...

Şampiyonlar Ligi'ndeyse artık çeyrek finaldeyiz diyebiliriz (içimden bir ses de bu kadar kesin konuşma diyor ama neyse). Bu kupaya çok ayrı bir özlem var tüm oyuncularımızda. Her sezon çok başarılıyız bu kulvarda ama kupayı kaldırmak bir türlü nasip olmadı. Umarım bu sene olur, 28 Mayıs'ta Wembley'de kupayı kaldırırız.
----------------------------------------
Bu akşamki maça gelirsek dediğim gibi kritik maç. Her iki taraf için de... Manu zirvedeki yerini daha da sağlamlaştırmak istiyor. Bizse yavaş yavaş bu takımın gerçekte olması gereken yerlere gelmesini sağlamak için savaşacağız. Uzun zamandır (15 Ocak'tan beri) Stamford'da bir galibiyet göremedik. Bu maç çok iyi bir fırsat. Hem Kopenhag maçıyla artmaya başlayan moraller iyice yükselir hem de ligde etrafımızı fazlasıyla tedirgin etmiş oluruz. Kadro, formasyon farketmez. Yeter ki galibiyeti alalım. Gönlümden geçen Torres'in de golü veya golleriyle galip gelmek. Bu, onun için de üstünden şu golle buluşamama ruh halini atmasına yardımcı olacaktır. Bir de şu istatistik var ki bence en önemlilerinden... Bu sezon eğer bir maçta ilk golü bulmuşsak o maçı kaybetmemişiz. Çok çok önemli bir şeyin göstergesi. Birçok istatistik gereksiz ve önemsiz olur ama bu akla kaydedilmesi gereken bir madde bence. İlk dakikalarda maça fazlasıyla kendimizi verip erken golle buluşmamız galibiyete daha kolay ulaştırabilir bizi. Zaten hatırlayacak olursak 6'da 6 dönemimizde de çok erken golle buluşup sonrasında maçı farka götürüyorduk. Farka götürmek önemli değil ama maçtaki etkinliğimiz artıyordu. O dönemler neydi be... Keşke şu sakatlıkları falan yaşamasaydık kim bilir şimdi nerede olurduk... Neyse, şimdilik bu kadar. Maç saatine doğru önemli bir gelişme olursa yazarım. Olmazsa maçtan sonra görüşmek üzere.

Son bir şey daha: Ancelotti, Ashley Cole'ün Cobham'da sebep olduğu kazayla ilgili bir açıklama yaptı. Zaten çok ciddi bir yaralanma değilmiş sanırım. Açıklamasında: "Silahın orada bulunması hataydı, bilmiyorduk. Ashley Cole'le konuştum, o da üzgün. Bir hata yaptı ve özür diledi. Bir kazaydı ve gerekenleri yaptık. Yarın (bugün) oynayacak. O bizim oyuncumuz ve herkes hayatında hata yapar. Cobham'da disiplinsizlik diye bir şey yok, hala kontrolümüz içinde. Hiç kimse aksini söyleyemez. Eğer bir oyuncu çizgiyi aşarsa gerekenleri yaparız."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder