22 Şubat 2011 Salı

ŞL Son 16: Kopenhag - Chelsea | Maç Öncesi

Artık tek umudumuz diyebileceğimiz Şampiyonlar Ligi'ndeki yolumuza bu akşam Kopenhag'da devam ediyoruz. 21:45'te Parken Stadyumu'nda olacağız. Dün statta da antrenmanımızı yaptık, hazırız...

Kopenhag bir Barcelona olmasa da küçümsenecek bir rakip değil. Evlerinde oynadıkları son 6 Şampiyonlar Ligi grup maçını kaybetmediler ve bu sezon grup maçlarında önemli takımlara karşı iyi sonuçlar aldılar. Rubin Kazan'ı 1-0, Panathinaikos'u 3-1 yenip Barcelona'yla 1-1 berabere kaldılar. Bu sezon görüldüğü gibi iyiler fakat tarihlerinde ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalıyorlar. Ligde ise son 10 yılda 7 şampiyonlukları var. Zaten Danimarka'nın açık ara en iyi takımı. Şu anda da ligde 19 puan farkla liderler ve oynadıkları 19 maçta 16 galibiyet 3 beraberlikleri var. Yaklaşık 2 aydır ligleri tatil fakat hazırlık maçlarıyla bu arayı boş geçirmiyorlar. Yani ligleri tatil diye formsuz olduklarını düşünmek yanlış olur.

Bize gelecek olursak son 3 yıldır şampiyona elendiğimiz bir turnuva Şampiyonlar Ligi. Son 8 turnuvada 6. kez gruptan lider olarak çıktık. Son 7 turnuvada da 5 kez yarı finale ulaştık (biri 2008'deki final olmak üzere). Tek özlemini çektiğimiz kupa bu. Umarım bu sene bu özleme bir son veririz.

Luiz, Benfica ile Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı için bu sezon mavi formayı bu turnuvada giyemeyecek. Torres ise göreve hazır, artık golle tanışacağı maçın bu olmasını umuyoruz. Benayoun ve Alex hala sakat. Zhirkov ise tamamen iyileşti. Bosingwa da aynı şekilde hazır. Tahmini kadro şu şekilde:
Cech
Bosingwa - Ivanovic - Terry - A. Cole
Ramires - Essien - Lampard
Anelka
Torres - Drogba

Eğer Drogba maça ilk 11'de başlamazsa:
Cech
Bosingwa - Ivanovic - Terry - A. Cole
Ramires - Essien - Lampard
Anelka - Torres - Malouda

Şimdilik bu kadar... Artık tek umut bu kupa. Bugün Kopenhag'dan iyi bir skorla dönüp 3 hafta sonra Londra'da işi bitirmeliyiz. Maçtan sonra görüşmek üzere.

1 yorum: