2 Şubat 2011 Çarşamba

PL 25. Hafta: Sunderland 2 - 4 Chelsea

İlk yarı iyi, ikinci yarı ise harika bir performansla skor olarak olmasa da performans olarak 3-0'in rövanşını kat kat aldık. Ligde 6. sırada bulunan ve iyi oyunlar ortaya koyan bir ekibin evinden 4-2 gibi bir skorla ve 3 puanla dönmek çok güzel ve önemli bir gelişme...

Maçın ilk yarısında dediğim gibi iyi bir performans ortaya koyduk. Maçın hemen başında yediğimiz talihsiz golün cevabını 15. dakikada Lampard'ın penaltısıyla verdik. Sonrasında Everton maçında sonradan girip harika bir oyun ortaya koyan ve bugün ilk 11'de başlama şansı bulan Kalou'nun ayaklarından güzel bir gol daha bulduk ve öne geçtik. Ama Sunderland de cevabı güzel bir frikik golüyle verdi ve durumu eşitledi. Devamında yine kritik pozisyonlar yakaladık. Özellikle Ivanovic'in direkten dönen vuruşuyla gole çok yaklaştık ama bu yarı başka bir gol bulamadık ve ilk yarıyı bu skorla kapattık. Asıl oyunumuzu ikinci yarı sergiledik. Daha önce de dediğim gibi mükemmel bir oyundu ortaya koyduğumuz. Tüm 45 dakika Sunderland yarı sahasında geçti. Arka arkaya Anelka, Lampard, Kalou, Drogba'yla pozisyonlar bulduk. Kimisi defansın, kalecinin kimisi ise direğin müdahalesiyle gole dönemedi. Ama bu pozisyonlardan ikisini gole çevirmeyi başardık ve hak ettiğimiz 3 puanı önce Terry'den ve maçın sonlarına doğru Anelka'nın ayaklarından bulduğumuz gollerle aldık. Son dakikalarda yenileceklerini anlayan Sunderlandli futbolcuların hareketleri de ayıplanacak nitelikteydi. Ama bunların gerçekten hiç önemi yok... Akıllara kazınan bir oyunla üst sıralardaki takımlara göz dağı vermeye ve kendimize geldiğimizi göstermeye devam ediyoruz.

Bu haftayı da bu önemli deplasmandan 3 puanla dönerek kapattık. Şimdi sırada yine çok kritik bir maç var... 6 Şubat Pazar günü Liverpool konuk olacak. O maçta da yeni transferlerden Torres'i görme şansı bulacağız. Luiz konusunda ise kesin bir şey diyemeyeceğim. Anlaşma sağlandı fakat imza töreninin ne zaman yapılıp antrenmanlara ne zaman başlayacağı belli olmadığı için Luiz o maçta forma giymeyebilir. Açıkçası Torres'in mavi forma altında ve eski takımı Liverpool karşısında nasıl bir performans göstereceğini merakla bekliyorum. Umarım dediği gibi gollerini atmaya Liverpool maçıyla başlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder