15 Şubat 2011 Salı

Ancelotti: "İlk 4'te Bitirmek Önemli"

"Maçı kazanmayı hak ettik fakat sonunda kayıp bile edebilirdik. Cech harika bir kurtarış yaptı. Genel olarak iyi bir performans sergiledik. İkinci yarı çok iyiydik ve baskılı oynadık. Rakibin kendi yarı sahasından çıkıp pozisyon bulmasına izin vermedik. Biz ise birçok pozisyon yakaladık fakat gole çeviremedik. Bu, oyundaki tek hatamızdı.

Takım iyi bir atak oyunu sergiledi. Fiziksel kondisyon iyiydi. Ama kaybedebilirdik. Bu futbol.

İleri uç-orta saha arasına Malouda ve Anelka'yı koyarak orta sahada oyunu kontrol etmek istedim. Normal bir rotasyon uyguladım. Çünkü önümüzde birçok maç var ve bütün oyuncuları zinde tutmalıyız. Drogba, Mikel ve Kalou rotasyondan dolayı ilk 11'de başlamadılar fakat önümüzdeki maçlarda oynayacaklar.

Her forvet gol atmak ister ama Torres'in bu konuda yıldığını düşünmüyorum. Onun bizimle birlikte oynamaya ve zamana ihtiyacı var. Ayrıca geçen haftaki Liverpool maçına göre daha iyiydi. Yeteneğini kullandı ve ilk yarı bazı şanslar yakaladı. Onu oyundan canlı olan Didier'i sokmak için aldım.

Luiz maçın sonunda hata yaptı (penaltı). Çünkü yorgundu. Ama iyi bir maç çıkardı. Defans olarak, oyuncu olarak muhteşem kalitesini gösterdi. İlk yarıda Torres'e mükemmel bir pas attı. Bu bizim için iyi haber.

Şimdi hedefimiz önümüzdeki maçlara her zamanki ruh ve tutumla teker teker bakmak. Ligin zirvesine gelmek çok zor ama sona gelene kadar birçok önemli maç oynayacağız. FA Cup'ta varız ve Şampiyonlar Ligi de haftaya başlıyor.

En önemli şey ligi ilk 4'te bitirmek ve bunu başarabiliriz. Her zaman objektif olmaya çalışırım, bu akşam ortaya koyduğumuz oyun iyiydi."

1 yorum:

  1. şampiyonlugun en büyük adayı iken şimdi ilk 4 lafı etmek ne kadar zor olsa gerek. türkiye de benzer bir durum yaşansa şimdiye kadar kelle istenirdi. zaten de ingiltere de ancelottinin neden gitmesi gerektiğine dair yazılar var. bkz: gibi

    özellikle 10 senelik bir gelecek düşünüldüğünde; ancelottinin doğru menejer olmadığı fikrine katılıyorum. bununla beraber geçen seneki ve bu sezonun başındaki performansını düşündüğümde de bu senenin sonunu en azından görmeyi hak ettiğini düşünüyorum. Hayırlısı...

    YanıtlaSil