8 Aralık 2010 Çarşamba

ŞL: Marsilya 1 - 0 Chelsea

Yine umduğumuzu bulamadığımız bir maç oldu. Ligdeki salgın buraya da sıçradı diyebiliriz. Ama en nihayetinde gruptan 15 puanla lider çıkarak Şampiyonlar Ligi'ndeki yolumuza devam ediyoruz.

Bugün açıkçası bizi yakan tek şey hakem oldu. Maçı izlemeyenler sonuca bahane aradığımı düşünebilirler ama gerçekten de öyleydi. 16. dakikada çok çok net bir penaltımızı vermedi hakem. Üstelik önce penaltı kararı verip sonra yardımcısına danışarak kararını korner olarak değiştirdi. Bu çok açık penaltıyı gole çevirip maçın başında üstünlüğü yakalasaydık kesinlikle maçın gidişatı çok farklı olurdu. Zaten Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçına çıkmış hakem; tecrübesiz olduğu her halinden belliydi. Hatası sadece bu pozisyonda değildi üstelik. Maçın genelinde bir hakimiyet eksikliği, kararlarda emin olamama vardı. Bence her ne kadar artık gruptaki yerler kesinleşmiş olsa da Marsilya-Chelsea gibi bir maça verilmeyecek bir hakemdi.

Tabii sadece hakem konuşmak doğru değil. Maçı genel olarak değerlendirecek olursak yine çok fazla gol pozisyonu bulamadığımız fakat Marsilya deplasmanı için bu kadroyla iyi sayılabilecek bir oyun oynadığımıza inanıyorum. En iyi şekilde performansımızı gösterdiğimiz bölümler ilk yarının 15 ve 45. dakikaları arası ve ikinci yarının ilk 10 dakikası diyebiliriz. Bu anlarda diğer bölümlere göre daha çok pozisyona girdik. Onun dışında ortalama bir oyun ortaya koyduk. Marsilya ise maçta çoğu zaman hakimiyetini kurdu. Kimi zaman çok iyi ataklarla geldiler, iyi pozisyonlar yakaladılar. 80'de de golü buldular. Oyuncu performanslarına bakacak olursak özellikle Valbuena'yı bugün çok beğendim diyebilirim. Onları da bu oyunlarından ve gruptan 2. olarak çıkmalarından dolayı tebrik ediyorum.

Ayrıca bugün maç dışında kaybettiğimiz bir şey de eğer bu maçtan da galibiyetle ayrılsaydık Şampiyonlar Ligi gruplarında 6'da 6 yapan ilk İngiliz takımı olacaktık. Ama olmadı. Neyse... Şimdi önemli olan lig; hem de önümüzde çok çok önemli 3 maç ardı ardına bizi bekliyor. Bu maçları bir sıralayalım:

12 Aralık - Tottenham deplasmanı
19 Aralık - Manu'yla Stamford'da
27 Aralık - Arsenal deplasmanı

Bu maçlara çıkarken parola mutlak galibiyet olmalı. Zaten isterse olmasın, başka şansımız yok. 3'te 3 yapıp Chelsea olduğumuzu artık hatırlamamızın zaman geldi diye düşünüyorum. Bu hafta bu seriyi Tottenham'la açacağız. Buna inanıyorum. Sonraki yazıda görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder