19 Ekim 2010 Salı

ŞL: Spartak Moskova 0 - 2 Chelsea

Net bir galibiyet daha... Zorlu deplasmanda Spartak Moskova'yı yenerek 3'te 3 yaptık ve gruptaki liderliğimizi sağlamlaştırmış olduk.

Maça pek iyi başlayamadık açıkçası. İlk önemli pozisyonları karşı taraf buldu. Sanırım bu süre içinde suni çime alışmaya çalıştığımız için biraz sıkıntı yaşadık. Tabii rakip taraftarlarda çok iyiydi, onların da etkisi göz ardı edilemez. Ama devam eden dakikalarda kimi zaman organize kimi zaman kontra ataklarla gelerek pozisyonlarımızı bollaştırdık ve sonunda Zhirkov, harika bir şutla Chelsea adına ilk golünü atmış oldu. Gerçekten muhteşem bir goldü. Artık çoğu maçta kendisini görmeye başladık. Sanırım antrenmanlarda iyi performans göstererek Ancelotti'nin gözüne girmeyi başarmış. Bugün golü dışında genel performans olarak da iyiydi. Devamının gelmesini diliyoruz. Ve ardından ikinci gol... Anelka bir kontra atak sonucu topla buluşup güzel bir gole imza attı ve skoru belirledi.

İkinci yarıdaysa neredeyse hiç net pozisyonumuz yok diyebiliriz. 2-0'ın rahatlığıyla fazla atak yapmadan, karşı tarafın etkili ama şanssız pozisyonlarını uzaklaştırarak geçti 45 dakika. Nasıl olursa olsun, defansif de olsak ofansif de olsak güzel bir oyun ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Sonuçta zorlu bir zeminde zorlu bir rakiple karşılaşmak hiç de kolay değil. Ama biz bunlardan minimum derecede etkilenerek iyi bir galibiyet aldık. Tüm takımı tebrik etmek gerek.

Bugünü de böylece bitirdik. Hafta sonu ligde Wolves'la maçımız var. Stamford Bridge'de rahat bir maç bizleri bekliyor. O maçtan da galibiyetle ayrılıp yolumuza devam etmek istiyoruz. Öyle de olacaktır diye düşünüyorum. Neyse... Daha sonra görüşmek üzere. Unutmadan, Zhirkov'un golünü izlemenizi öneriyorum. Gerçekten inanılmazdı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder