30 Ekim 2010 Cumartesi

PL 10. Hafta: Blackburn 1 - 2 Chelsea

Yine zorlu bir maç, yine iyi bir mücadele ve gelen bir 3 puan daha. Açıkça söylemek gerekirse son 3-4 maçtır çok zorlanıyoruz ya da yeterince istemiyoruz ve ligin ilk 5-6 haftasındaki oyuna hakimiyetimizi, rakibin erkenden pes etmesini ve golleri arka arkaya buluşumuzu da artık göremiyoruz. Artık her maçta gereksiz bir zorlanma içindeyiz. Belki gün geçtikçe oyunumuzu geliştirememizden, belki de rakipler takım olarak savunmayı tam olarak uygulamaya başladılar ve ligin başındaki gibi değiller. İkincisi olsa bile bizim de ligin başından beri oyunumuza bir şeyler koymamız gerekiyordu. Şimdilik bunu yapabilmiş değiliz. Ancelotti'nin de dediği gibi daha iyi olmalıyız, istediğimiz oyunu 30-45 dakika değil maçın her anında oynamalıyız.

Bugüne gelecek olursak ilk yarının ilk 25-30 dakikası tam bir rezalet. Bir tane düzgün pozisyonumuz yok. Onu geçtim, rakibe sürekli boş yakalanıp çok kritik pozisyonlar vermemiz, boş yakalanmasak bile rakip kaleye ilerlerken bir türlü topa müdahale etmememiz ve şut şansı tanımamamız gerçekten çok ilginçti. Ve sonunda ardı ardına buldukları ataklarla ilk golü de ağlarımıza yolladılar. Gerçekten hakettikleri bir goldü. Bu golden sonra düşündüğüm ilk şey umarım bu maçtan puan alabiliriz oldu. O ana kadar oynadığımız oyun onu gösteriyordu çünkü. Ondan sonra yine bize yakışmayan ama en azından pozisyon bulmamızı sağlayan oyunla gol bulmaya çalıştık. Ve ilk yarının sonlarına doğru Anelka'yla beraberliği yakaladık. İlk yarıdaki o oyuna rağmen soyunma odasına 1-1'lik sonuçla gitmemiz gerçekten çok iyiydi.

İkinci yarıdaysa yine bir hakimiyet kuramadık fakat rakip de ilk yarıdaki kadar istekli ve o kadar sert bir mücadele gösteremedi. Son 10 dakikaya kadar karşılıklı ataklarla geçti diyebiliriz ikinci yarı için. Ve maçın bitmesine 5 dakika kala mucize 3 puanı getiren golü Ivanovic'in kafasından bulduk. Bu golle beraber takımımızın bir artısını anladım. Birçok maçta son 10 dakikada gol bulmamız aslında çoğu takımda olmayan iyi bir özellik. Bu bizim rakiplerin yorulduğu anlarda bile ne kadar dayanıklı ve güçlü olduğumuzu gösteriyor. Oyunumuzun geri kalanı da iyi olsa ortalığı kasıp kavuracağız ama işte... Yapacak bir şey yok.

Nihayetinde bugün de 3 puanı alarak liderliğin stresi altında yolumuza devam ediyoruz. Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde Spartak Moskova ile maçımız var. Umarız kendi stadımızda oynayacağımız maçtan da 3 puanla ayrılır ve 4'te 4'le gruplardaki işimizin büyük bölümünü tamamlamış oluruz. Evet, bugünlük bu kadar... Daha sonra görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder