3 Ekim 2010 Pazar

PL 7. Hafta: Chelsea 2 - 0 Arsenal

Çok güzel ve kaliteli bir maç oldu. Öncelikle bunu söylemeliyim. Karşılık ataklarla geçen çekişmeli bir mücadeleydi. Her iki taraf da çok kritik pozisyonlar yakaladı. Biz bu yakaladığımız pozisyonlardan ikisini gole çevirince 3 puanı cebe koyduk ve bu önemli sınavı da başarıyla geçmiş olduk.

İlk golden biraz bahsedelim... Gerçekten Drogba'nın bitiriciliğini konuşturduğu, her yerden atıyor bu adam dedirten bir goldü. Atağı geliştiren Ramires ve golün pasını veren A. Cole'ün de futbolu muazzamdı. Özellikle Ramires hakkında şunları söylemeliyim: İlk maçlarında çok da beğenmiyordum oyununu. Ama zaman geçtikçe gelişiyor, özellikle bugün çok iyi bir performans ortaya koydu.

İkinci golse tam bir bomba... Maçın bitimine doğru gelen frikik golü, aynı geçen Marsilya maçında yine Alex'in direkte patlayan topunu hatırlattı. O zaman top ağlarla buluşamamıştı ama bu sefer şans bizim yanımızdaydı ve muhteşem bir gol oldu.

Bu gollerin dışında da çok önemli pozisyonlarımız vardı. Özellikle ikinci yarıda Squillaci'nin Anelka'yı kaçırmasıyla kaleciyle karşı karşıya kalmıştık. O pozisyonu gole çevirebilseydik belki daha erken rahatlayıp 1-0'ın gerginliğinden kurtulabilirdik.

Başta da dediğim gibi Arsenal'in de yakaladığı çok kritik pozisyonlar vardı. Ama belki de bugün şans yanlarında değildi ve bunları gole çeviremediler. İyi ki de çeviremediler ki galibiyeti alıp liderliği 4 puan farkla sürdürüyoruz.

Evet... 7 hafta geride kaldı. 6 galibiyet ve 1 yenilgiyle yolumuza devam ediyoruz. Ayrıca bugün Ancelotti'nin de takımın başında olması beni çok mutlu etti. Hiç kolay değil tabii ama umarım bu zor günleri çabuk atlatır.

Haftaya maç yok. Milli maçlar oynanacak. Yine birçok oyuncumuzu gönderiyoruz milli takımlara. Umarım sakatlık veya başka problemler olmadan geri dönerler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder