23 Ekim 2010 Cumartesi

PL 9. Hafta: Chelsea 2 - 0 Wolves

Beklediğimiz bir galibiyetti fakat beklediğimiz kadar kolay olmadı. Karşılıklı etkili pozisyonlarla geçen kaliteli bir maç oldu diyebiliriz. Ama sonuç olarak çoğu maçta olduğu gibi yine güzel bir oyun sergileyerek çok değerli bir 3 puanı daha hanemize yazdırdık.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki maçtan önce çok rahat bir galibiyetle geçeriz diye düşünüyordum. Ama rakip maç Stamford'da olmasına rağmen gerçekten çok zorladı. Etkili geldiler, çok kritik pozisyonlar yakaladılar. Fakat bunları değerlendirmekte biraz şanssızdılar. Bizse ilk yarının ortalarında geliştirdiğimiz güzel bir atakla golü bulduk. Golde özellikle Zhirkov ve Anelka'nın payı çok büyük. Özellikle Zhirkov ve Bosingwa'nın bugünkü oyunlarını çok beğendim. Zhirkov'un pasları ve geliştirdiği ataklar çok etkiliydi. Bosingwa'da ileri çıkıp içeri koşular yaparak birkaç kez kaleyi yokladı, bunlar da etkiliydi. 1 yıl aradan sonra sahalara dönmüş bir oyuncu için çok iyi bir performanstı diyebilirim. İlk golden sonra 80. dakikaya kadar maç karşılıklı pozisyonlarla geçti. 71. dakikada Malouda'nın yerine giren Kalou iyi bir duvar pası organizasyonuyla 80. dakikada skoru 2-0 yaptı. Artık zaten maç bitmişti. Ama bundan öncesi başta da dediğim gibi hiç de beklediğimiz kadar kolay olmadı.

Açıkçası Drogba da bugün o kadar etkili olamadı. Farka gidemememizin nedenlerinden biri de bu olabilir. Bir de belki biraz daha erken bulabilseydik ilk golü, ilk 10 dakikada mesela, rakibin direncini erkenden kırıp farka gitme şansı yakalayabilirdik. Ama önemli olan galibiyettir. Skor çok da önemli değil.

Haftaya Blackburn deplasmanına gidiyoruz. Bir şey demek istemiyorum. Takımlar artık ligin başındaki gibi değiller. Birlikte oynamaya alışıp takım ruhunu yakalayan takımlar Chelsea gibi büyük kulüpleri bile zorlayabiliyorlar. Bu yüzden bekleyip nasıl bir maç olacağını göreceğiz. Daha sonra görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder