3 Kasım 2010 Çarşamba

ŞL: Chelsea 4 - 1 Spartak Moskova

Güzel maç oldu... Özellikle ikinci yarı bizim için çok iyiydi. Sonunda aradığımız o oyun hakimiyetini 45 dakikalığına da olsa yakaladık. Umarım devamı gelir.

İlk yarı genel olarak bizim pozisyon zenginliğimizle fakat iki tarafın da karşılıklı bulduğu ataklarla geçti. İkinci 45 dakikaya göre çok sönüktü diyebiliriz.

0-0'lık sonuçla gittiğimiz soyunma odasından döndüğümüzde 20 dakika içinde 3 gol bulduk ve işi orada bitirdik. İşte bu yarı ilk 5-6 haftadaki oyunumuzu hatırlattı bize. Gerçekten maça her yönden -hem top hem pozisyon- hakim olduğumuz bir oyun sergiledik ve karşılığını da aldık. Anelka'yla açtığımız perdeyi Drogba'nın penaltısı ve Ivanovic'in iki güzel golüyle kapattık. Rakipse ikinci yarının son dakikalarında bulduğu nadir pozisyonlardan birini gole çevirmeyi başardı.

Bir de bahsedilmesi gereken performanslar var. Anelka, Ivanovic ve Zhirkov bugün gerçekten çok iyiydi. Ramires içinse aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Çünkü bugün oynadığı oyunla attığı şutlarla çok tedirgin etti beni. Top ona her geldiğinde sanki kaptıracakmış gibi bir his oluşuyor insanın içinde ya da şu çektiğinde mutlaka dışarı atacakmış gibi. Neden bilmiyorum ama özellikle bugün kötü bir oyun sergiledi. Belki de yaşadığı sakatlıktan dolayı kendini tam olarak gösterememiş olabilir. Neyse... Önemli olan 3 puan ve ikinci yarı sergilediğimiz o muhteşem oyun. Umarım önümüzdeki maçlarda da görürüz bu güzel oyunu. Özellikle pazar günü Liverpool karşısında bunu görmeye çok ihtiyacımız var. Oradan da bugünkü gibi bir skorla ayrılmak istiyoruz. Bu arada artık gruptan çıktık. Önümüzdeki 2 maç formalite. Artık son 16'ya kadar lige konsantre olup gruptaki diğer 2 maçta önemli oyuncuları fazla riske atmayarak devam etmeliyiz yolumuza. Sonraki yazıda görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder