23 Kasım 2010 Salı

ŞL: Chelsea 2 - 1 MSK Zilina

Sonunda... Kolay olmadı ama gidişat iyi. Genç bir kadroyla çıktığımız maçta başta hafif afallasak da yediğimiz golden sonra ve özellikle 2. yarı kaç maçtır aradığımız performansı ve golleri bulduk. O kadar eksiğe rağmen genç oyuncular Sturridge, McEachran ve Van Aanholt süperdi. Özellikle Sturridge harikalar yarattı. Çok çok kritik pozisyonlar buldu ve bir tanesini de gole çevirdi. McEachran da çok genç olmasına rağmen orta saha da çok atik ve yetenekli bir oyuncu. Van Aanholt ise defansif yönüyle ve ileri çıkışlarıyla çok iyi. O da A. Cole'ü aratmadı. Bruma için pek aynı şeyi söyleyemeyeceğim. O kadar iyi bir defans olduğuna ve olacağına inanmıyorum. Alex'in veya Terry'nin boşluğunu doldurması imkansız. Ayrıca yediğimiz golde de onun hatası yok değil. O bölgeye mutlaka bir takviye yapılmalı.

Maçı genel olarak inceleyecek olursak ilk 30 dakika Zilina'nın daha iyi olduğu fakat sonrasında tamamen Chelsea üstünlüğüyle geçen bir mücadele oldu. Gençlerin çoğunlukta olduğu kadromuz maça alışmakta biraz zorlandı sanıyorum fakat sonrasında Drogba, Malouda, Kalou gibi tecrübeli oyuncularla mükemmel bir güç oluşturup atakları sıklaştırdık ve 2 maçtır gol bulmaktaki şanssızlığımızı Sturridge'le kırdık. O kadar atağa rağmen 2. gol biraz geç geldi. 86'da Malouda'yla bulduk galibiyet golünü. Güzel oldu bu 3 puan. Hem gruptan 1. çıkmayı garantiledik hem de uzun zaman sonra güzel bir oyunla güzel bir galibiyete ulaştık.

Şimdi önümüze bakmalı ve bir galibiyet serisi oluşturmak için çalışmalıyız. Önce şu sakatlık problemlerini aşmalıyız. Özellikle defanstaki durumu bir an önce çözmeliyiz. Böylelikle galibiyetlere daha kolay ulaşacağımıza inanıyorum.

Hafta sonu ligde Newcastle deplasmanına gidiyoruz. Oradan da liderliğe devam etmek ve özgüveni yüksek tutmak için mutlak bir 3 puan şart. Ama bugün o gençlerden gördüğüm iyi performanslardan sonra fazla tedirgin değilim. Gerçekten iyilerdi. Dediğim gibi sadece defans konusunda biraz sorunumuz var. Umarım en kısa sürede aşarız. Sonraki yazıda görüşmek üzere.

1 yorum:

  1. Allah belanı versin Chelsea.
    Handikaplı yener dedik zar zor yendi.
    2006 yılında kuponum Chelsea yüzünden yattı.
    Şimdi yine Chelsea.
    Ulan nebiçim takımsın?
    İspanya Liginde olcaktı Chelsea öle bi ayarı verirdiki Barca-Real ;)

    YanıtlaSil