10 Kasım 2010 Çarşamba

PL 12. Hafta: Chelsea 1 - 0 Fulham

İyi maç oldu. Yine oyunda genel olarak hakimiyet kurduğumuz maçlardan birini oynadık. Skor 1-0 olsa bile kaçırdığımız öyle pozisyonlar vardı ki maçın 4, 5 olmaması işten bile değildi. Neyse... Maç bitti, 3 puanla 12. haftayı da kapattık.

Bu maçı ilk yarı ve ikinci yarı diye ayırmaya gerek yok. Maçın geneline baktığımızda pozisyon zenginliği ve top hakimiyeti yönünden lider olan taraf bizdik. Çok pozisyon kaçırdık. Özellikle Kalou'yla kaçırdığımız pozisyonlar %100'lüktü. Şanssızlık diyelim. Ama en nihayetinde 30. dakikada Essien'in kafasından bulduğumuz ve galibiyeti getiren güzel bir gol var. Rakibe ise tüm maç boyunca sadece 2 veya 3 pozisyon vermişizdir. Tamam, genel olarak üstün taraf bizdik ama onların mücadelesi de yadsınamayacak kadar iyiydi. Onları da tebrik etmek gerek.

Ve tam maç bitti derken Essien'in gördüğü kırmızı kart... Saçmalık. Hakem, Fulham'lı oyuncuya çift ayak girdi gerekçesiyle attı adamı. Essien de inanamadı tabii ki bu duruma. Çünkü öyle bir amacı yoktu adamın. Ama hakem şüphesiz çıkardı kırmızıyı. Gerçekten maç biterken gereksiz ve saçma bir hareketti hakemin bu kartı.

Bir de konuşmak istediğim konu: Zhirkov. Sezonun başında Lampard sakatlandığı zaman yavaş yavaş oynamaya başlayan ve ilerleyen haftalarda da formayı kaptırmayan Zhirkov gerçekten çok büyük gelişme gösterdi. İlk başlarda A. Cole ve Malouda'yla aynı sahada olması bile zarar diye düşünüyordum. Ama o, orta üçlünün bir elemanı olmaya o kadar kolay adapte oldu ki verdiği paslar, yaptığı koşulardan zaten bu anlaşılıyor. Maçlarda Lampard'ın yokluğunu aramıyorsak bunun en büyük nedeni Zhirkov'dur. Hafta sonu dönecekmiş Lampard da sahalara. Zhirkov'un artık forma için daha fazla savaşması gerekecek.

Evet... 12. maçları da bitirdik. Manu da Man City'yle berabere kalınca 2 puanlık farkı 4'e çıkardık, biraz rahatladık. Şimdi pazar günü yine Stamford'da Sunderland'le maçımız var. Oradan da bir 3 puan çıkartmak şart. Liderliğin stresi altındayken her maç zor ama bu stresi ve zorlukları yaşamadan da şampiyon olunmuyor. Son olarak bugünkü galibiyet için tüm ekibe tebrikler. Daha sonra görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder