20 Kasım 2010 Cumartesi

PL 14. Hafta: Birmingham 1 - 0 Chelsea

Bu oyunun karşılığı bu olmamalıydı. Maçın tamamında oyunun kontrolü bizdeydi. Yaklaşık 25 tane gol girişimimiz vardı. Hiçbirini gole çevirememiz nasıl bir durum anlamadım. Rakipse sadece 1 kez gol pozisyonuna girebildi ve onu da gole çevirdi. Tottenham'ın da Arsenal'i yendiği bir günde puan farkını arttırma şansımız varken bunu değerlendiremedik. Sonuç olarak son 4 lig maçından sadece birini kazanarak 3 puan alabildik. Chelsea'ye hiç de yakışır bir durum değil bu. Ayrıca ne zaman kendimize geleceğimiz de tam bir muamma.

Yukarıda da dediğim gibi bütün maç bizim birbirinden kritik ataklarımızla geçti. O kadar önemli pozisyonları kaçırdık ki gerçekten şaka gibiydi. Direkten dönen toplar, kaleci Ben Foster'ın birbirinden güzel hamleleri... Ama o kadar pozisyon içinden birini de gole çevirememiz çok büyük şanssızlık. Başka adı yok bunun. Kötü oynayıp da yenilsek tamam. Ama böyle bir oyuna bu skor... Üstelik puan farkını açabileceğimiz bir haftada... Bu şanssızlık değil de nedir?

Birmingham da böylelikle düşme hattından kendini kurtarmış oldu. 18.'yken 12.'liğe yükseldi. Yatıp kalkıp Ben Foster'a teşekkür etsinler. Çok iyi bir performans ortaya koydu. Tabii onun dışında şans da yanlarındaydı. Ya da şanssızlık bizim...

Maçı izlemeyenler abarttığımı düşünebilir ama gerçekten 90 dakika bu kadar iyi oynayıp da kaybettiğimiz bir maçı hatırlamıyorum ben. Özellikle Birmingham gibi bir takıma.

Yediğimiz gol hakkında konuşmak gerekirse Alex'in hatası diye düşünüyorum. Oradaki boşluktan yararlanan rakip oyuncuya arkadaşı topu kafayla indirdi ve oyuncu da topu kaleye bıraktı. Adamın ileriye doğru koştuğunu görmesi gerekirdi Alex'in ve orayı kapatması gerekirdi. Ama ne yazık ki tüm maç boyunca verdiğimiz tek açığı iyi değerlendirdiler.

Böylelikle biz hala 28 puanla ilk sıradayız. Ama Wigan'ı evinde 2-0 mağlup eden Manu da 28 puana yükseldi ve bizim averaj farkımızdan dolayı 2. sırada. Görüldüğü üzere her hafta biraz daha yaklaşmakta rakipler. Artık bu hafta son olmalı bu kötü gidiş. Daha da kötüye gitmeden durdurmalıyız. Gerçi bugünkü puan kaybı için kötü oyun değil şanssızlık büyük etkendi ama olsun. Artık hem kötü oyunu hem de şanssızlığı aşmalı bu takım.

Salı günü Şampiyonlar Ligi'nde Zilina ile evimizde oynuyoruz. Zaten gruptan çıkmayı garantiledik. Rahat bir maç bizleri bekliyor. Artık bu maç mutlaka golle buluşup bir an önce üstümüzden atmalıyız şu şanssızlığı. Ve şu sakatlık durumunu da bir an önce çözmeliyiz. Terry'yi ve Zhirkov'u bekliyoruz haftaya Newcastle deplasmanına. Sanırım Alex ameliyat için ülkesine gidecek. Yaklaşık 2 ay uzak kalacak. Bu dönemde Terry'nin toparlanması şart. Şimdilik bu kadar. Daha sonra görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder