28 Kasım 2010 Pazar

PL 15. Hafta: Newcastle Utd 1 - 1 Chelsea

Rövanşı alamadık. Carling Cup'ta bizi eleyen Newcastle'ı ligde de mağlup edemedik. Böylelikle son 5 maçta alabileceğimiz 15 puandan sadece 4 puan alarak yolumuza devam ediyoruz. Liderliği de 2 puan farkla Manu'ya verdik, bundan güzel ne olabilir?!

Bu sitemim sadece skora aslında, oyunda genel anlamıyla fazla problem yok. Yediğimiz gol zaten Alex-Cech anlaşmazlığından doğan saçma sapan bir gol. Bu golden sonra biraz oyundan düşsek de ilk yarının sonuna doğru güzelleşen oyunla beraber Kalou'dan gelen güzel gol ve ardından ikinci yarıdaki muhteşem oyuna diyecek bir şey yok. O oyuna rağmen golü bulamamamız gerçekten çok garip. Aslında maçın 2. yarısı Zilina maçına çok benziyor. O kadar atağa rağmen 86'da gelmişti gol o maçta. Bugün ise bir türlü bulamadık.

Yine söylüyorum oynadığımız oyuna edilecek laf yok. Gerçekten güzel... Bu kadar eksik olsa bile. Ama kendi hatamızın -yediğimiz gol- altından kalkamadık, telafi edemedik, 1 puanı anca kurtarabildik. Yapılacak bir şey yok. Takımda herkes çok iyi oynadı. Kalou, Malouda, Drogba, Anelka, Bosingwa, Ivanovic en iyileriydi. A. Cole bile ayağına her top gelişinde o kadar yuhalanmasına rağmen çok iyiydi. Sonradan oyuna giren Sturridge de güzel top oynadı. Ancelotti'nin bugün sadece 1 değişiklik hakkını kullanabilmesi de tabii ki sakatlıkların fazlalığından doğan bir durum. Zhirkov, Essien, Lampard, Terry... Artık dönün! Essien'in son cezalı maçıydı. Haftaya bir sakatlık falan olmazsa dönecek. Zhirkov da büyük ihtimalle haftaya hazır olacak. Diğerlerinin durumu her zamanki gibi belirsiz. Alex'in sanırım ameliyattan önceki son maçıydı bu. O da bir süre aramızda olmayacak. Yani Terry dönmezse işimiz gerçekten çok zor.

Rakibin mücadelesi de gerçekten takdire şayandı. Özellikle ilk yarı oyunun her anındaki presleriyle çok iyi bir oyun sergilediler. Onları da tebrik etmeli.

Haftaya kendi evimizdeyiz. Everton'ı ağırlıyoruz. Ligde ilk defa liderliği kaybetmişken fazla beklememeli, her maçta daha fazla mücadele ederek artık Manu'nun puan kaybını beklemeliyiz. Başka yapacak bir şey yok. Biz üstümüze düşen mücadeleyi gösterelim de... Bugünlük bu kadar. Son olarak tüm takıma ve rakibe, gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrikler. Daha sonra görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder