14 Kasım 2010 Pazar

PL 13. Hafta: Chelsea 0 - 3 Sunderland

Hiç beklemediğim bir oyun ve sonuç oldu. Bir oyuncunun oynamaması bu kadar mı etkiler bir takımı? Bu oyuncu Terry olunca gerçekten etkiliyor işte. Böyle bir defans böyle bir takıma hiç yakışmadı gerçekten. Defansta Terry ve Alex, orta sahada Essien'in yokluğu takımı nasıl bir hale soktu maçı izleyen herkes görmüştür.

İyiydik diyebileceğimiz maçın ilk 30 dakikası dışında defansta verdiğimiz boşluklarla ve defansın üzerine yürüyen rakip oyunculara müdahale etmeyerek çok güzel(!) goller yedik. Kendi evimizdeki bir maçta bu kadar kötü oynadığımızı çok uzun zamandır görmemiştik. Bizim için de bir değişiklik(!) olmuş oldu aslında.

Aynı zamanda 2002'den beri Stamford'da aldığımız en kötü mağlubiyet oldu bu. Puan farkını 5'e çıkarma şansımız varken Arsenal 2 puana düşürdü, daha da yaklaştılar. Nasıl bir maçtı hala inanamıyorum. Sezonun en banko maçlarından böyle sonuçlar almaya devam edersek ve bir an önce sezon başındaki performansımıza dönemezsek her şey daha da kötüye gidebilir. Haftaya Birmingham deplasmanındayız ve ondan sonra da 19 Aralık'taki Manu maçına kadar rahat maçlar var. İşte bu arada yeni bir galibiyet serisi başlatamazsak önümüzdeki maça liderliği kaybedebiliriz ve bir daha toparlanmamız çok zor olabilir.

Bu maçta Terry, Alex ve Essien'in yokluğunun takımı nasıl etkilediğini gördük. Tamam defans çok kötüydü fakat ilerideki oyuncularımızın oyununu da etkiledi bu. Maçın başında bulduğumuz birkaç güzel pozisyonu değerlendirebilseydik belki her şey daha farklı olabilirdi ama defansta verdiğimiz boşluklara hala inanamıyorum. Bunun tam bir örneği özellikle ilk goldü. Adam Mikel'i Ferreira'yı Ivanovic'i yürüyerek geçti ve topu bıraktı. Hala şoktayım diyebilirim. Yukarıda da dediğim gibi evimizde 8 yıldır aldığımız en kötü mağlubiyetti. Bütün Chelsea taraftarlarına geçmiş olsun. Daha sonra görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder