2 Eylül 2012 Pazar

Süper Kupa: Chelsea 1 - 4 Atletico Madrid

Rezillik... Tek kelimeyle böyle ifade edilebilir bu maç bizim açımızdan. Avrupa Ligi'nin orta sınıf takımları misali gidip Monaco'da 4 tane yedik Atletico Madrid'den. Üstelik bu gollerden daha net gol pozisyonlarını saymıyorum bile... Ligde ilk üç maçı kazanmamızın bizde nasıl bir illüzyon yarattığını da böylece anlamış olduk.

Ciddi derecede fenaydık dün gece. Her şekilde, net ortaya koyduk bunu. Defansımız maçın ilk dakikasından son dakikasına tam geçirgenliğini korumayı başardı. Sürekli aradan kaçanlar ya da boşta kalmış, hiçbir oyuncumuz tarafından tutulmayan Madridliler sonumuz oldu. Rakibin ileri ucu inanılmaz çalıştı. Falcao'nun daha ilk yarıda hat-trick yapmasında arkasındaki isimlerin ve tabii ki bizim defansımızın desteği büyük. Resmen Chelsea'yi bir Şampiyonlar Ligi 4. torba takımı gibi silip attılar sahadan. Belki bu kadar bile olmazdı rakipleri 4. torbadan çıkmış bir ekip olsa... Bizde ise 4-0'dan sonra karambole bulduğumuz gol dışında gole çok az yaklaştığımız tek bir pozisyon dahi yok. Orta sahadan itibaren ilerideki isimlerimiz öyle koşturup durdular sahada adeta. Çünkü rakip ceza sahasına her yaklaşmak istediğimizde bir adamımızı 3-4 Madridli karşıladı ve bu başarısız girişimlerimiz çoğu zaman rakibin kontra ataklarıyla tamamlandı. Kısacası rakip hem defansta hem ofansta harikaydı. Biz de bir o kadar kötü...

Umuyorum ki maça kötü başlamanın verdiği bir moral bozukluğundan kaynaklanan rezalet bir 90 dakika izlemişizdir sadece. Durum öyle gözükmese de inanmak istediğim bu. Tabii bu maç "acaba bu değişmeye, gençleşmeye çalışan takım büyük maçlara hazır değil mi" şüphesini büyük oranda uyandırdı herkeste. Orası kesin... Ayrıca Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu bir de bununla tamamlasaydık güzel olacaktı. Neyse, fazla söylenecek bir şey yok. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Goller: Cahill 74 - Falcao 6, 18, 44; Miranda 60

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Cahill, David Luiz, Cole (Bertrand 89); Mikel, Lampard (k); Ramires (Oscar DA), Hazard, Mata (Sturridge 81); Torres

Atletico Madrid (4-2-3-1): Courtois; Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis; Gabi (k), Mario Suarez; Arda Turan, Koke (Raul Garcia 81), Adrian Lopez (Rodriguez 56); Falcao (Emre 87)

Hakem: Damir Skomina (Slovenya) // Seyirci: 14,312

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder