18 Aralık 2011 Pazar

PL 16. Hafta: Wigan 1 - 1 Chelsea

Çok gereksiz bir puan kaybı oldu... Muhtemelen ligin son haftalarında fazlasıyla arayacağımız bir 2 puan bıraktık Wigan deplasmanında. Ayrıca Man City ve Valencia galibiyetlerinin ardından bu oyun ve alınan skor hiç yakışmadı bize. İyi gidişatımızı bu maçtaki performansımızla baltalamış olduk bir nevi. Galibiyetlere devam edelim, Man City'nin puan kayıplarını bekleyelim diyoruz ama puan kaybeden yine biz oluyoruz. Çok üzücü gerçekten...

90 dakikaya genel olarak baktığımızda maçın hiçbir bölümünde şöyle etkili bir üstünlük kuramadık Wigan karşısında. Yine de nispeten ilk yarı ve ikinci yarıda Sturridge ile golü bulduğumuz bölüme kadar iyiydik fakat maçın son 30 dakikası Chelsea'ye yakışan bir oyun sergilemedik. İlk 60 dakikada etkili pozisyonlar bulamasak bile rakip kaleye öyle ya da böyle gitmeye ve pozisyona girmeye çalışıyorduk ama 1-0'ı yakalayınca onu da bıraktık. Tam artık maç bitti, bu yetersiz oyunumuza rağmen kazandık diyorduk ki Wigan'ın beraberlik golü geldi. Cech'in hatası sonucu yedik golü fakat Cech'e tek kelime etmeye hakkımız yok. Tüm takımın suçu bu sonuç ve hak ettik bu golü kalemizde görmeyi ne yazık ki. Koskoca ilk 45 dakika boyunca gol bulamamışız ve üstüne üstlük 1-0 öne geçtikten sonra da maçı adeta bırakmışız, son dakikada yenilen gol de bu nedenle iyi ceza oldu bize.

Bütün bu üzücü olayların yanı sıra Sturridge'in yükselen grafiğinin devam etmesi tek sevindirici durum. 58. dakikada gelen fakat galibiyet için yeterli olmayan gol bu sezonki 9. golü oldu Sturridge'in. Zaten maçın en iyisiydi diyebiliriz kendisi için ama genel olarak takımın performansı düşük olunca bireysel olarak fazla yapacak bir şey olmuyor.

Ne diyelim... Alınan harika galibiyetlerden sonra bu beraberlik hiç yakışmadı. Man City'nin Arsenal karşısında galip gelmesiyle de geçen hafta onlardan aldığımız üç puanın fazla bir önemi kalmadı ne yazık ki. Zirveyle puan farkı şu an için 9 ve 32 puanla 4. sırada bulunmaktayız. Hafta arası Wigan deplasmanından daha zorlu bir deplasmana, White Hart Lane'e gidiyoruz. 34 puanla önümüzde bulunan Tottenham'dan bu maçtaki gibi bir oyunla 1 puan bile almamız zor olur. Bu nedenle farklı bir Chelsea görmeliyiz Perşembe günü sahada. Umarım galibiyetle döneriz. Daha sonra görüşmek üzere.

Son olarak maçın özeti...



***
Goller: Sturridge 58 - Gomez 87

Chelsea (4-3-3):
Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (k), Cole; Meireles, Romeu (Kalou DA), Lampard; Sturridge (Malouda 79), Drogba, Mata (Mikel 65)

Wigan (3-4-3): Al Habsi; Alcaraz, Caldwell (k), Figueroa; Stam, McCarthy, Diame, Jones (Rodallega 72); Gomez, Sammon (Di Santo 72), Moses

Hakem: Martin Atkinson

2 yorum:

  1. Tam bir rezillik. Nedeni ise puan kaybı değil Villas Boasın futbol izlemek amacıyla maçı izleyen taraftarına yaptığı saygısızlık. Maç 1-0 iken maçı bıraktık bari 2-0 olsaydı. Maçı izledim Chelsea golü bulduktan sonra 1-0 olsun 3 puanı alalım diye düşündü oyuncular mücadele etmedi AVBnin bu taktik hatasını Wigan 89. dakika golü ile cezalandırdı burası Premier League. Dünyada hangi büyük takım skor 1-0 iken 1-0a razı olur en azından tempo düşse bile maç bırakılmaz. Sonraki maçları düşünerek fazla mücadele etmemek güzel(3-0 Wolves maçı gibi) ama bukadarı REZİLLİK.

    YanıtlaSil
  2. Birde takımın Lampard'a yaptığı ... Sanki sahada yokmuş gibi Cole dışında kimse sıkışmayınca pas atmadı. Hele skor 1-0 iken Sturridge'in çalım atıp Lampard boşken zor yere pas atması kabul edilemez. Mata Lampard'ın yerine geçmeye çalışıyor. AVB de bunu istiyor. Bir takımda 2 oyun kurucu çok iyi olur birde Lampard golcü. Köşe vuruşları firikik genelde Mata kullandı. City maçında Drogba varken AVB penaltıyı Mata kullansın dedi Lampard oyuna girince Mata penaltı noktasına gitti Lampard konuştu ve zar zor ikna etti. Taraftar için Lampard çok önemli nasıl bu kadar saygısızlık yapılabilir.

    YanıtlaSil