4 Aralık 2011 Pazar

PL 14. Hafta: Newcastle 0 - 3 Chelsea

Her şeyden önce izlemesi keyifli, heyecanlı bir maç oldu. Tahmin ettiğimden çok daha iyi oynadık bu senenin sürpriz iyilerinden Newcastle'a karşı. Deplasmanda gol yemeden 3 gol atmamız da ayrı bir güzellik, ayrı bir moral oldu hafta içi oynayacağımız Valencia maçı öncesi. Alınan bu galibiyetle maç öncesi lig tablosunda önümüzde bulunan Newcastle'ı geride bırakıp 28 puanla 4.'lük koltuğuna yerleştik.

Maça iyi başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Bizse pozisyona girmekte biraz zorlandık ilk dakikalarda. Ama 13. dakikada kazandığımız ve Lampard'la kaçırdığımız penaltıdan sonra açıldık, daha sağlam gelmeye başladık Newcastle kalesine. Özellikle bugün yine çok iyi olan Sturridge'le net pozisyonlar yakaladık fakat Tim Krul da bugün 3 gol yemesine rağmen onun kadar iyi bir performans ortaya koydu kalesinde. Gerçekten tüm maç boyunca iki taraf da çok iyiydi. Newcastle ligde nasıl 4. sıraya kadar çıkabildiğini çok net gösterdi. Tebrik etmek gerek ortaya koydukları performansı. Ama ne güzel ki bugün biz daha iyi olan taraftık ve önce 37. dakikada Drogba'nın kafa golüyle öne geçtik. 2. ve 3. gollerimiz maçın bitimine doğru geldi fakat bu süre içerisinde maçtaki üstünlüğümüzü iyi koruduk. 50 dakika boyunca kalemizde çok tehlikeli pozisyonlar da gördük fakat hiçbirine izin vermedik. Kimi zaman da direk izin vermedi. Oyuna sonradan giren Kalou, 88'de takımımızı 2-0 öne geçiren golü attı. Ve ardından da tüm maç rakip kaleyi zorlayan Sturridge sonunda istediğine kavuştu ve maçın skorunu belirleyen golü uzatmalarda buldu.

Bugün tüm takım iyi bir performans ortaya koydu. Özellikle Mata, Sturridge ve defansta önemli hamlelerde bulunan Terry çok çok iyiydi. Maç 1-0'ken Terry'nin çizgiden çıkardığı top maçın kırılma anıydı kesinlikle. Lampard hakkında da birkaç şey söylemek gerek... Artık yaşı gereği maçlarda 1 saati doldurduktan sonra yeterince verim alamıyoruz ne yazık ki ikinci kaptanımızdan. Nitekim AVB de bu maçta onu fark edip 60. dakikada Meireles'i aldı onun yerine. Bu maç Lampard'ın Chelsea'deki 500. karşılaşmasıydı. Bu açıdan önemliydi onun için. Oyundan alındığı için de AVB'ye biraz sinirliydi. En azından kameralara yansıyan durum böyleydi. Nihayetinde bu zorlu maçtan net bir skorla 3 puanı alarak ayrıldık ve moralli bir şekilde Valencia maçına gidiyoruz. Bizim için final niteliğinde bir karşılaşma olacak Stamford Bridge'deki maç. Alınacak mağlubiyet Şampiyonlar Ligi'ndeki serüvenimizi bu sezon için bitirebilir. Fakat tabii ki ümidimiz galibiyet ve ŞL'de son 16'ya kalarak yola devam etmek. Daha sonra görüşmek üzere.

Son olarak maçın golleri...



***
Goller: Drogba 37; Kalou 88; Sturridge 90+2

Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic, Luiz, Terry (k), Cole; Ramires, Romeu, Lampard (Meireles 60); Sturridge, Drogba (Torres 78), Mata (Kalou 74)

Newcastle (4-4-1-1): Krul; Simpson, S Taylor, Coloccini (k)(Perch 27), R Taylor; Obertan, Cabaye, Guthrie, Lovenkrands (Sammy Ameobi 70); Ben Arfa (Shola Ameobi DA); Ba

Hakem: Mike Dean // Seyirci: 52,305

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder