24 Eylül 2011 Cumartesi

PL 6. Hafta: Chelsea 4 - 1 Swansea

Sonunda hak ettiğimiz sonucu aldığımız bir maç... 50 dakika boyunca 10 kişi oynamamıza rağmen bulduğumuz önemli pozisyonların çoğunu gole çevirdiğimiz ve çıkması gereken skoru nihayet çıkarabildiğimiz bir karşılaşma oldu. Benzer gollerle Torres açılışı, Drogba ise kapanışı yaptı. Ramires ise bugünkü diğer iki gole adını yazdırdı. Kısacası 4 güzel golle 3 puana uzandık ve tam anlamıyla haklı galibiyetimizin sevincini yaşıyoruz.

90 dakikaya kısaca bakacak olursak açıkçası maça beklenen, istenilen başlangıcı yapamadık. Torres'in golüne kadar evimizde oynamamıza rağmen rakibin üzerinde yeterli baskıyı kuramadık. Fakat geçtiğimiz hafta Man Utd karşısında attığı golden sonra Torres bugün de 29. dakikada golü buldu ve Chelsea'deki 3. golünü atmış oldu. 29'da İspanyol oyuncuyla öne geçince daha rahat ve fazla pozisyon bulmaya başladık ve fazla zaman geçmeden 35. dakikada Ramires'in ayağından gelen ve 2 rakip oyuncunun bacak arasından geçen harika bir şutla durumu 2-0 yaptık. O golde A. Cole'ün muhteşem pasını da unutmamak gerek... Hemen 3 dakika sonra Torres gereksiz bir faulle oyundan atılınca ilerideki etkinliğimiz biraz düşer gibi oldu. İkinci yarının ortalarına kadar da bu sürdü fakat bir süre sonra rakip de yorulunca tekrar adamakıllı pozisyonlar bulmaya başladık. Ve yine Ramires, 76'da durumu 3-0 yaptı. Ardından 85'te 3-0'ın rahatlığıyla ve yorgunluğun da verdiği konsantrasyon eksikliğiyle duran top organizasyonundan bir kafa golü yedik. Skoru belirleyense 78'de oyuna giren Drogba oldu. Maçın uzatma dakikalarında kendi etrafında dönerek kalecinin beklemediği tarafa harika bir vuruş yaptı ve bu golün ardında da maç sona erdi.

Ramires şüphesiz günün ismiydi. Torres'in yaptığı açılış da harikaydı. Kırmızı kart görmeseydi bugün birkaç güzel işe daha imza atabilirdi. İlk haftalarda biraz korktuk Torres'in durumu geçen seneki gibi devam mı edecek diye ama şu son 3-4 karşılaşmadır gol atamadığı maçlarda bile harika performanslar ortaya koyuyor. Umarım aynen böyle devam eder.

Bu maçla birlikte puanımızı 13'e çıkarıyor ve iki Manchester ekibini takibe devam ediyoruz. Sırada Şampiyonlar Ligi maçımız var... 28'inde Valencia deplasmanına gidiyoruz. Her ŞL maçında olduğu gibi zorlu bir karşılaşma olacak şüphesiz. Fakat Torres de açılmışken şöyle güzel bir galibiyet almak şart. Moraller tam gideceğimiz İspanya'dan umarım 3 puanı alıp aynı şekilde moralli döneriz Londra'ya. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (k), Cole; Ramires, Mikel, Meireles (McEachran 82); Anelka (Drogba 78), Torres (KK 38), Mata (Malouda 58)

Swansea City (4-2-3-1): Vorm; Rangel, Monk (k), Williams, Taylor; Gower, Britton (Routledge DA); Dyer (Dobbie 71), Allen, Sinclair; Lita (Graham 58)

Hakem: Mike Dean // Seyirci: 41,800

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder