9 Haziran 2011 Perşembe

Neymar = 41 Milyon Sterlin

Uzun bir süredir "Neymar Chelsea'ye" haberleri medyada dolaşıyor. Drogba'nın da gitmesi söz konusu bilindiği üzere. Neymar gibi bir genci almak -ne kadara mal olursa olsun- hem bu sezon gol yollarında fazlasıyla yaşadığımız sıkıntıların ilacı, hem de kendisi için Avrupa'ya ilk adımı Chelsea gibi bir kulüple atarak kariyeri açısından sağlam bir başlangıç yapmış olur.

Avrupa'da bizim dışımızda da birçok kulübün talip olduğu 19 yaşındaki yıldızın menajeri Wagner Ribeiro dün bir açıklama yaptı:

"Geçen yıl Chelsea'den 32 milyon sterlinlik teklif aldık ama kulüp reddetti. Şimdi ise 41 milyon sterlinden aşağı bir paraya Santos'tan ayrılmayacak.

Neymar tıpkı Messi gibi. Çok yakında dünyanın en iyisi olacak. Çünkü onun gibi bir başka oyuncu yok. Henüz 19 yaşında fakat tüm büyük kulüpler onun peşinde."

Menajer çok net bir açıklama yapmış. 41 milyon sterlini getir, yakın zamanda dünyanın en iyisi olacak, hatta kimilerine göre çoktan o konumda olan genci götür... Bana göre yaşadığı sakatlıktan sonra henüz tam olarak kendine gelememiş Torres için bile 50 milyon sterlini veren Abramovich'in bu transfere de 41 milyonu gözü kapalı vermesi gerekir. Chelsea'den bu sezon Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasını istiyorsa ileriye ciddi bir takviye yapması şart ve Neymar bunun için fazlasıyla yeterli...

1 yorum: