12 Şubat 2012 Pazar

PL 25. Hafta: Everton 2 - 0 Chelsea

Puan kayıplarına devam ediyoruz... Ligde arka arkaya alınan 3 beraberliğin ardından gelen bu yenilgi hiç iyi olmadı. Gittikçe zirveden uzaklaşmaktayız. Böyle gitmeye devam edersek de artık ilk üç bile hayal olacak bizim için... Maça gelecek olursak, öncelikle söylemek istediğim şey ciddi bir konsantrasyon eksikliği vardı takımımızda. Yapılan pas hataları ve anlaşmazlıklar özellikle bu maçta çok göze battı. Buna ve henüz maçın başında saçma bir pozisyondan yediğimiz gole rağmen karşılaşmanın genelinde, özellikle de ilk yarısında ciddi bir üstünlüğümüz söz konusuydu rakibe karşı. Kimi pozisyonları her zaman ki gibi ve ne yazık ki şanssızlık nedeniyle kaçırdık, kimilerini ise rakibin golü bulmuş moralli performansı bloke etti. Drogba'nın yokluğunda her daim Torres'le başlamayı tercih eden AVB'nin artık Lukaku'nun da bu takımın bir forveti olduğunu daha da önemlisi son 10 dakikada oyuna girmeyecek kadar da iyi olduğunu hatırlaması gerek. Özellikle bugün Everton defasının ortasındaki iki adam arasında tam anlamıyla kayboldu Torres ve daha fiziği güçlü bir isim (şu an Drogba olmadığı için Lukaku) gerekliydi ileri uca. AVB'nin bu hamleyi yapması da 77. dakikayı buldu. Artık Drogba'nın yokluğunda kesinlikle Torres oynamalı kalıbından çıkmalı AVB. Antrenmanlarda çok iyi olabilir ama maçlarda yine çok uzun bir süredir suskun. AVB, Torres'i kesip oraya Lukaku'yu çok rahat bir şekilde koyabilmeli. Lukaku'nun Torres kadar etkisiz olabileceğini kesinlikle düşünmüyorum. En fazla o kadar olabilir zaten ki bu da bize hiçbir şey kaybettirmez... Tekrar maça dönecek olursa ilk yarıda dediğim gibi yediğimiz gole rağmen her anlamdaki üstünlüğümüzle iyi bir oyun sergiledik ve galibiyet için umutluyduk hala. İkinci yarıya başladığımızdaysa yavaş yavaş maçtaki o etkinliğimizi kaybettik ve bunun üzerine 71'de ikinci golü bulan Everton maçı bir nevi bitirmiş oldu. Maçın geneline bakarsak Everton haddinden iyi bir performans sergiledi bizim karşımızda ya da biz olmamamız gerekenden çok daha fazla kötüydük. Ligde 25. maçların sonunda 5. sıradayız ve puanımız 43. Önümüzdeki 4 takımın puanları sırasıyla şöyle: Man City-60, Man Utd-58, Tottenham-53, Arsenal-43. Görüldüğü üzere ilk üç sıra ligin geri kalanıyla bağlantısız yoluna devam ediyor. Bizim ise seneye Şampiyonlar Ligi'ne gidebilmemiz için ilk dörde girebilmemiz şart. Sene başında ne konuşuyorduk şimdi ne konuşuyoruz... Gerçekten çok üzücü fakat bu gidişatla ne yazık ki ancak bu sonuç alınabilecek gibi duruyor. Geçen hafta Man Utd'la oynadığımız 3-0'dan 3-3'e gelen maç da takımın moralini ciddi şekilde bozmuştur diye tahmin ediyorum ama Eveton karşısında 2-0 gibi net bir skorla kaybedecek kadar olmamalı bu. Yine de, öyle ya da böyle yolumuza devam ediyoruz.

Önümüzde çok önemli bir viraj var. FA Cup ve Şampiyonlar Ligi'nde yolumuza devam edebilmek için önce evimizde Birmingham'la ardından İtalya'da Napoli ile karşılaşacağız. Şu dakikadan sonra ligde Chelsea'ye yakışır bir derece elde etmemiz zor. Ama artık ağırlığı yüksek oranda FA Cup ve özellikle de Şampiyonlar Ligi'ne verirsek ligin tüm kötü emaresini atarız üzerimizden. Bakalım neler olacak, göreceğiz. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Goller: Pienaar 4; Strasqualursi 71

Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic, David Luiz, Cahill, Cole (Bertrand 77); Meireles, Essien (Malouda 68), Lampard (k); Sturridge, Torres, Mata (Lukaku 77)

Everton (4-4-1-1): Howard; Neville (k), Heitinga, Distin, Baines; Donovan, Gibson (Hibbert 88), Fellaini, Pienaar (Drenthe 74); Cahill; Strasqualursi (Duffy 90)

Hakem: Mike Jones // Seyirci: 33,924

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder