19 Şubat 2012 Pazar

FA Cup 5. Tur: Chelsea 1 - 1 Birmingham

Bir Championship ekibini kendi sahamızda yenmemiz bu kadar zor olmamalı... Alınan beraberlik hiç yoktan bir 90 dakika daha oynamamıza sebep olacak. Birbirinden zıt iki devre izledik dün. İlk yarıda ne kadar kötü bir performans ortaya koyduysak ikinci yarıda da o kadar istekli ve iyiydik. 19. dakikada kısmen karambol kısmen defansif hata yüzünden yediğimiz golle Stamford'da geriye düştük. Bu golden iki dakika sonra Ramires'le kazandığımız ve Mata'nın kullandığı penaltı gol olsaydı muhtemelen bu iş ikinci maça kalmazdı ama ne yazık ki Birmingham kalecisi Doyle skorun 1-1 olmasını önledi. İlk yarının kalan dakikalarındaysa bu moral bozukluğuyla fazla etkinlik gösteremedik maçta. İkinci yarıya Torres-Drogba değişikliğiyle başlamamız hemen etkisini gösterdi, daha farklı başladık bu devreye. Drogba'nın gol atmasa bile gerçekten de farklı bir gücü var ileri uçta. Sonradan oyuna giren Kalou da daha etkili yapan bir başka isimdi bizi rakip sahada. İlk yarıya göre yükselen performansımızın karşılığını ise 61'de Sturridge'in kafa golüyle aldık. Galibiyet golü için çok zaman vardı, çok da uğraştık fakat o gol bir türlü gelmedi ve çeyrek finale çıkan tarafın belirlenmesi terkar maçına kaldı. Birmingham karşılaşmayı kendi sahasına taşıyarak büyük başarı gösterdi, tebrik etmek gerek. Fakat bizim bu kadar zorlanmamız gerçekten üzücü. FA Cup'ta bu sezon kupaya kadar ilerleyebilmemiz çok da zor değil aslında. Çünkü Man Utd, Man City, Arsenal gibi ekipler turnuvaya erkenden veda ettiler. Ve bugün bunlara belki Liverpool ve Tottenham da eklenecek. Daha önce de dediğim gibi artık ligin zirvesinden kopmamız bizi buraya ve tabii ki Şampiyonlar Ligi'ne önem vermeye daha çok itmeli.

Sırada Şampiyonlar Ligi çeyrek final öncesi ilk maçımız var. Napoli'yle deplasmanda karşı karşıya geleceğiz. Salı günkü maçtan galibiyetle ayrılmamız demek çeyrek final biletini %80 aldığımız anlamına gelir. Bu sezon bizim için kesinlikle önemli bir dönüm noktası 21 Şubat. Umarım evimizdeki maça fazla bir iş bırakmadan döneriz İtalya'dan. Daha sonra görüşmek üzere.

Son olarak maçın geniş özeti...


***
Goller: Murphy 19 - Sturridge 61

Chelsea (4-3-3): Cech (k); Ivanovic, Cahill, D Luiz, Bertrand; Ramires, Mikel (Kalou 56), Meireles; Sturridge, Torres (Drogba DA), Mata (Lampard 82)

Birmingham (4-2-3-1): Doyle; Carr (k) (Spector 12), Davies, Ibanez, Murphy; Fahey, Gomis; Elliott (Burke 82), Mutch, Redmond; Rooney (Jervis 70)

Hakem: Martin Atkinson // Seyirci: 36,870

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder