6 Kasım 2011 Pazar

PL 11. Hafta: Blackburn 0 - 1 Chelsea

Her şeyden önemlisi 3 puandı bizim için, onu da Lampard'ın kafasından gelen tek golle aldık. Ligde iki haftadır hasret olduğumuz puana Blackburn deplasmanında ulaştık. Aldığımız mağlubiyetlerle 4. sıraya kadar düştüğümüz lig tablosunda yerimizi ve zirveyle aramızdaki puan farkını bu galibiyetle koruyoruz...

90 dakikaya kısaca bakalım... Son 10 dakika hariç tüm maç bizim pozisyon üstünlüğümüz ve top hakimiyetimiz altında geçti. İlk yarı her iki takım da fazla risk almadan oynadı. Önemli bir gol pozisyonu izlemedik ilk 45'te. Bir tek Cech'in sakatlandığı ve yaklaşık 7 dakika oyunun durmasına sebep olan pozisyon akıllarda kalmıştır yorumunda bulunabiliriz ilk yarıya ilişkin. Bu devrede Sturridge'e ileri üçlünün ortasında görev veren AVB, genç oyuncu o bölgede hiç etkili olamayınca devre arasında Torres'i Malouda'yla değiştirip Sturridge'i kanada çekti. Torres'in de ikinci yarıda pek iş yaptığı söylenemez gerçi ama Sturridge'in kanatlarda daha iyi performans sergilediği kesin. Maçın genelinde ufak ufak gol şansları yakaladık. Özellikle Sturridge'le çok kaçırdık. Ama 50. dakikada gelen bir pozisyonu da Lampard'la gole çevirdik. Bu da galibiyet için yeterli oldu. Blackburn ise kimi dakikalarda çok etkili geldi kalemize. Özellikle son 10 dakika iyiydiler (ya da ligin dibinden kurtulmak için istekliydiler diyebiliriz) biz de aynı şekilde iyi savunma yaptık. Yoksa 1 puana razı olup sahadan ayrılmak işten değildi. Nihayetinde 1-0'la ve 3 puanla ayrıldık Blackburn deplasmanından ve milli maç arasına biraz olsun moralli gidiyoruz. Bu galibiyet ligde uzun süre sonra gol yemeden aldığımız ilk galibiyet oldu. Bu da önemli bir başarı bizim adımıza. Ayrıca Lampard, bu sezon takımın en golcü oyuncusu durumunda. İkinci kaptanımıza bu yaşına rağmen takıma yaptığı bu derece büyük katkı için teşekkürler diyoruz.

Şimdi sırada Liverpool karşılaşması var. Fakat ondan önce yukarıda da dediğim gibi bir haftalık bir milli maç arası olacak. Bu sürede Drogba iyileşecek ve umuyorum ki milli takımlarına giden oyuncularımız da sakatlanmadan dönecekler. Liverpool karşısında eksiksiz bir kadroya galibiyete uzanmak tek dileğimiz ve de Man City'nin mağlup olmasını beklemekten başka çaremiz yok zirveye yaklaşmak için. Umarım iki haftada kaybettiğimizi geri almamız uzun sürmez. Daha sonra görüşmek üzere.

Son olarak, izlemek isteyenler için maçın özeti...


***
Goller: Lampard 50

Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic, Alex, Terry (k), Cole; Ramires (Romeu 90+2), Mikel, Lampard; Malouda (Torres DA), Sturridge, Mata (Meireles 82)

Blackburn (4-2-3-1): Robinson; Lowe, Samba (k) (Hanley 45) Givet, Olsson; Nzonzi, Pedersen; Rochina (Dunn 71), Formica, Hoilett; Yakubu

Hakem: Mike Dean // Seyirci: 21,985

1 yorum:

  1. UEFA'nın resmi sitesinde Şampiyonlar Ligi'nde Torres'in 3 asisti var diyor. 5-0 kazandığımız Genk maçında 0 asisti var diyor fakat Torres'in kaleciden dönen şutunu Kalou gole çevirdiği için asist Torres'in yani toplam 4 asisti var.

    YanıtlaSil