23 Ekim 2011 Pazar

PL 9. Hafta: QPR 1 - 0 Chelsea

Şanssız bir akşam oldu. Çok rahat bir 3 puan çıkarabileceğimiz maçtan elimiz boş dönüyoruz ne yazık ki... Maçın henüz başında aleyhimize çalınan penaltı bugünün skorunu belirledi. Bosingwa ve Drogba'nın oyundan atılması tüm dengemizi altüst etti ve hiçbir şey yapamadan 90 dakikayı geçirdik. Man City'nin United'ı devirdiği haftada ikincilik koltuğuna oturabilirdik ama olmadı. Bunun üzerine denebilecek tek bir şey var: Hakem sağ olsun(!)

Dediğim gibi şanssız bir karşılaşmaydı ve bir o kadar da saçma... 9. dakikada Luiz'in ceza sahasında yaptığı -hakeme göre- faulle penaltıyı kazanıp öne geçti rakip. Pek önemli değildi bizim için. Daha önümüzde 80 dakika vardı çünkü. Ama ne yazık ki hesaba katmadığımız bir şey, daha doğrusu iki şey oldu. Önce Bosingwa, ardından da Drogba kırmızı kart görünce rakip QPR bile olsa her anlamda çok zorlandık. Özellikle Bosingwa'nın atılmasıyla AVB, Sturridge'i çıkarıp Ivanovic'i oyuna aldı ve Drogba'yı da birkaç dakika sonra kaybedince ilerideki gücümüz bir anlamda sıfırlanmış oldu. Oysa ki Mikel'in de defansa yardımlarıyla ve Sturridge'i oyunda bırakarak gayet iyi götürebilirdik maçı. Sonuçta karşımızda bir Man Utd yoktu. Ayrıca Sturridge'in bu sezonki performansı da ortada... Niye böyle bir karar aldı AVB bilmiyorum ama yanlış olduğu kesin. Drogba'nın atılmasıyla zaten işler iyice kötüleşmiş oldu. Mata çıktı Anelka girdi ardından ama 80. dakikadaki kafası dışında hiçbir net pozisyona giremedi Fransız oyuncu. Hakeme gelecek olursak bu maçta gerçekten harika bir performans çıkardı. Özellikle sarı kartını hiç cebine sokmadığı bir akşam oldu. Her faulde bir oyuncumuza gösterdi o güzel kartlarını Chris Foy ve 7 sarı, 2 kırmızı kartla tamamladık 90 dakikayı. Ayrıca 9. dakikada rakibe bir güzel verdiği penaltıyı ceza sahasında bizim oyuncularımıza yapılan faullerde vermeyi reddetti. Neyse... Hakem yüzünden kaybetmek kadar hakem konuşmak da saçma ve anlamsız. Nihayetinde bizim için talihsiz bir akşam olmuş oldu. Bolton'ı, Everton'ı, Genk'i farklı skorlarla mağlup eden takımımız, bu seriyi sürdürme şansını QPR karşısında bulamadı.

Sırada Carling Cup 4. tur maçımız var. Geçen hafta lig maçında evimizde karşılaştığımız Everton ile bu sefer deplasmanda Carling Cup'ta karşı karşıya geleceğiz. Bugünü unutması ve taraftarlarına da unutturması şart Chelsea'nin. Goodison Park'tan galibiyetle dönmek tek dileğimiz. Daha sonra görüşmek üzere.

Maçtaki tek golü izlemek isteyenler için...



***
Queens Park Rangers (4-4-2): Kenny; Young, Hall, Ferdinand, Hill; Barton (k), Derry, Faurlin, Wright-Phillips; Helguson, Taarabt (Smith 61)

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa (KK 32), David Luiz, Terry (k), Cole; Meireles (Malouda 71), Mikel, Lampard; Sturridge (Ivanovic 35), Drogba (KK 41), Mata (Anelka 45+1)

Hakem: Chris Foy // Seyirci: 18,050

1 yorum:

  1. İkinci yarı sahada sanki 11 kişi gibi oynadık ikinci yarı topla oynama yüzde 57'ydi ve cech dışında 9 oyuncuda çok fazla koştu defans forvette forvet defansta gibiydi ikinci yarı çok iyi paslaştık oyuncular baya efor sarfetti ama bu everton ve arsenal maçlarını olumsuz etkileyebilir. İlk yarıda 10 ve 11 kişi iken rakibi ciddiye almadık uzun süredir oynadığımız gibi mükemmel paslaşmalar yoktu. İlk kırmızı kart tamamen skandaldı ama ikincisi Torres'in benzeri çift ayakla drogba kaydı ve Drogba gibi profesyonel oyuncunun sinirine yenik düşüp takımını 9 kişi bırakması ayrı bir şok oldu. Ama dediğim gibi ikinci yarı neredeyse hiç gol pozisyonu vermezken 4 5 tane net pozisyon kaçırdık.

    YanıtlaSil