27 Ekim 2011 Perşembe

CC 4. Tur: Everton 1 (Uz: 1 - 2) 1 Chelsea

Carling Cup 4. Tur maçında Goodison Park'ta zorlu geçen 120 dakikanın ardından kazanıp çeyrek final biletini aldık... Hafta sonu oynayacağımız Arsenal maçı düşünülerek yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktığımız maçta önce 38'de Kalou'yla öne geçtik. Normal sürede son 10 dakikaya kadar karşılaşmayı gayet iyi götürmüşken 83'te Saha'nın kafasından gelen gol, maçı uzatmalara taşıdı. Bize çeyrek finali getiren golü ise 116'da Sturridge attı. Zor oldu, çok yorulduk belki ama öyle ya da böyle Everton deplasmanında galibiyeti aldık ve Carling Cup'ta son 8 takım arasına kaldık.

Evet, zor bir maç oldu ama bir o kadar da ilginçti... İki takım da karşılıklı birer penaltı kaçırdı ve her iki takımdan birer oyuncu kırmızı kart gördü. Özellikle penaltı konusu gerçekten garip... Geçen sezon da FA Cup'ta karşılaştığımız Everton karşısında penaltıyı kaçıran Anelka ve bize karşı kaçıran Baines bu gece yine penaltı atışını değerlendiremeyen isimler oldular. Anelka'nın kaçırdığı penaltıdan sonra 38'de Kalou'nın akıllıca şutu ve kalecinin de hatasıyla öne geçmesini bildik. 58'e kadar da gayet iyi götürüyorduk ki Turnbull yaptığı faulle hem Everton'a penaltı kazandırdı hem de oyundan atıldı. Cech'in Arsenal maçına kadar dinlenmesi mümkün olmadı böylece ve Lukaku yerini ona bıraktı. Maça girdiği an penaltı atışıyla karşı karşıyaydı -ki bir kaleci için en zor durumlardan biri olsa gerek- ama Cech muhteşem eldivenleriyle kurtardı Baines'in vuruşunu ve maçtaki üstünlüğümüzü korumuş olduk. 80. dakikaya dek 10 kişi olmamıza rağmen skoru korumaya yetecek bir oyun oynuyorduk ki 83'te Saha'nın attığı gol tüm işi bozdu. Normal süre bitene kadar da zorlamaya devam etti rakip. Ciddi pozisyonlar kaçırdılar. Tüm maç koruduğumuz üstünlüğümüzü son 10 dakikada kaptırabilirdik ama neyse ki olmadı ve maç uzatmalara taşındı. Uzatma dakikalarında gerçekten çok iyi bir Chelsea vardı sahada. Özellikle Drenthe'nin oyundan atılmasıyla etkinliğini kaybeden Everton'ın kalesini arka arkaya yoklamaya başladık ve bu pozisyonlardan birinde Malouda'nın şutunu tamamlayan Sturridge ile galibiyeti getiren golü 116'da bulduk. Maç 2-1 tamamlandı, zorlu bir karşılaşma oldu dediğim gibi ama ikinci takımımız olarak adlandırabileceğimiz 11 oyuncumuz ve sonradan giren isimler iyi bir mücadele sergilediler. Özellikle gençlerden Romeu ve Bertrand, 120 dakika boyunca ortaya koydukları harika performanslarla takdiri hak eden isimler oldular. Maçın bitiş düdüğüyle AVB'nin gösterdiği sevinç tepkileri de görülmeye değerdi. Hak ettiğimiz bir sonuç olduğuna inanıyorum bunun. Çeyrek final biletini aldık, şimdi rakibimizin kim olacağını öğrenmeyi bekliyoruz.

Sırada, 29 Ekim Cumartesi günü Arsenal maçımız var. Stamford Bridge'de karşılaşacağımız Arsenal, ligde bu sezon deplasman maçlarında çok kötü sonuçlar alan bir ekip. Bu maçta bize düşen de rakibin bunu sürdürmesini sağlamak. Umarım başarırız. Daha sonra görüşmek üzere.

Son olarak AVB'nin maçtan sonraki sevinci...

***
Goller: Kalou 38; Saha 83; Sturridge 116

Everton (4-1-4-1): Mucha; Neville (k) (Hibbert DA), Heitinga, Distin, Baines; Fellaini; Drenthe (KK 106), Cahill, Rodwell (Stracqualursi 78), Bilyaletdinov (Coleman 80); Saha

Chelsea (4-3-3): Turnbull (KK 58); Ivanovic, Alex, David Luiz, Bertrand; McEachran (Mikel 63), Romeu, Malouda (k); Anelka, Lukaku (Cech 59), Kalou (Sturridge 85)

Hakem: Lee Mason // Seyirci: 23,170

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder