7 Kasım 2010 Pazar

PL 11. Hafta: Liverpool 2 - 0 Chelsea

Bu maçın çok zorlu olacağını biliyorduk ama bu kadarını da beklemiyorduk. İkinci yarı muhteşemdik ama ilk yarıdaki berbat oyun bize çok pahalıya mal oldu. Yediğimiz 2 golü ikinci yarı o kadar pozisyon bulmamıza rağmen hiçbirini gole çeviremeyince telafi edemedik ve bu haftayı puansız kapattık.

İlk yarıdaki oynadığımız futbol kadar hiçbir maçta bu kadar kötü oynamamışızdır. Rezaletti ilk 45 dakika bizim için. Oyuna bir türlü konsantre olamadık, topa odaklanamadık ve çok pozisyon verdik. Buna karşılık bizim pozisyonlarımızsa yok denecek kadar azdı. Her mevkide çok kötüydük. Defans çok dikkatsizdi, orta saha ileriyi yeterince topla buluşturamadı ve ileri uçtakiler de düzgün bir atak geliştiremediler. Böyle bir oyunla ilk yarıyı Torres'in 2 golüyle kapattık.

İkinci yarı Ancelotti'nin olaya müdahalesiyle Drogba oyuna girdi. Neden Drogba'yla başlamadığını ilk yarı çok düşündüm ama bir türlü bulamadım. Bulan varsa söylesin biri. Tam bir saçmalıktı kısaca. Sakat değil, hafta içi Şampiyonlar Ligi Finali yok, ne amaçla Drogba yedek başladı maça anlamak mümkün değil. Ayrıca Şampiyonlar Ligi Finali olsa bile böyle önemli maçta öyle bir kozu kullanmamak tam bir aptallık. Neyse, geç de olsa Drogba'nın oyuna girmesiyle kendimize geldik diyebiliriz. Tüm 45 dakikayı Liverpool yarı sahasına yıktık. O kadar çok etkili geldik, o kadar çok kritik pozisyon yakaladık ki sayısını hatırlamıyorum. Fakat hiçbirini gole çevirememek büyük şanssızlıktı. Son 15 dakika Sturridge'in de girmesiyle 4 ileri uç adamıyla oynadık fakat yine gol bulamadık. Böylelikle bu zorlu maçtan elimiz boş evimize döndük.

Bu sene deplasmanda oynadığımız kritik maçların ikisini de kazanamadık. Önce Man City'ye sonra Liverpool'a yenildik deplasmanda. Genelde yenilgiye alışık olmayan Chelsea taraftarlarını bu skorlar çok üzüyor ama yapacak bir şey yok. Bu hafta krediden yedik fakat Manu, Wolves karşısında galibiyeti alıp farkı kapattı ve 5 puanlık fark 2 puana düştü. Liderliğin stresi daha da arttı.

Bu senenin ilk hafta içi Premier League maçı var çarşamba günü. Fulham'a karşı evimizde oynayacağız. Umarım güzel bir galibiyetle kendimize geliriz. Buna gerçekten çok ihtiyacımız var. Hafta içi görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder