31 Ocak 2012 Salı

De Bruyne Chelsea'de !

Sonunda 20 yaşındaki genç futbolcuyu da takımımıza kattık... İki kulüp arasında uzun bir süredir devam eden sürecin sonunda genç Belçikalı için anlaşmaya vardık. Yaklaşık 7 milyon sterline tamamlanan bu transferle de sezon ortası transfer dönemini kapatmış olduk. Romelu Lukaku ve şu anda Atletico Madrid'de kiralık oynayan Thibaut Courtois'in ardından bu sezon takımımıza katılan üçüncü Belçikalı oldu De Bruyne. Yetenekli bir genç ve ileride takımımıza büyük katkılar yapacağı kesin... Şu sezon yaptığımız transferlerin içinde en başarılısı ve en kârlısı diyebiliriz. Bu sezon alınan genç oyuncuların hepsi çok iyi aslına bakılırsa ve geleceğe iyi bir yatırım yapılıyor. Umarım hiçbiri kaybolup gitmez ve hepsi kendini gösterme fırsatı bulur bu takımda. Tabii ki nihayetinde de Chelsea'nin ve futbol dünyasının birer yıldızı olarak çıkarlar diye ümit ediyoruz... De Bruyne sezonun kalanını Genk'te kiralık olarak geçirecek ve yazın Chelsea'ye katılacak. Zaten şimdi gelseydi de şans bulma ihtimali düşük olacağı için bu kararın alınması iyi olmuş.

Aşağıdaki videoda De Bruyne'nin attığı muhteşem goller ve yaptığı asistler mevcut. Gerçekten de topa çok isabetli ve sağlam vuran bir futbolcu. Ayak hakimiyeti de mükemmel. Bakalım... Artık yeni sezonda takımımıza katılmasını ve o yeteneklerini bir de Chelsea forması altında göstermesini bekleyeceğiz.

30 Ocak 2012 Pazartesi

Premier League'de 23. Hafta Programı

Salı, 31 Ocak 2012
21.45 Wolverhampton Wanderers - Liverpool
21.45
Tottenham Hotspur - Wigan Athletic
21.45 Swansea City - Chelsea
22.00 Manchester United - Stoke City
22.00 Everton - Manchester City

Çarşamba, 1 Şubat 2012
21.45 Aston Villa - Queens Park Rangers
22.00 Bolton Wanderers - Arsenal
22.00 Sunderland - Norwich City
22.00 Fulham - West Bromwich Albion
22.00 Blackburn Rovers - Newcastle United

FA Cup'ta Sıradaki Rakip Birmingham !

Çeyrek final biletini aldık sayılır... FA Cup 4. turda QPR'ı deplasmanda devirmemizin ardından 5. turda karşılaşacağımız rakip de belli oldu: Çeyrek final öncesi son turda geçtiğimiz sezon Premier League'den Championship'e düşen Birmingham ile karşılaşacağız. 18 ya da 19 Şubat tarihinde evimizde oynayacağımız maçta fazla zorlanmadan galibiyete ulaşırız diye düşünüyorum. Umarım öyle olur... Ayrıca karşılaşmanın tarih olarak 21 Şubat'taki Napoli maçının 2 ya da 3 gün öncesine rastlayacak olması da pek iyi bir durum değil bizim açımızdan fakat yapacak bir şey yok. Her iki maçta da en iyimizi yapmaya bakacağız.

5. turun tüm eşleşmeleri şu şekilde...

Liverpool v Brighton
Everton v Blackpool / Sheffield Wednesday
Chelsea v Birmingham
Crawley v Stoke
Stevenage v Tottenham
Norwich v Leicester
Sunderland / Middlesbrough v Arsenal
Millwall / Southampton v Bolton

29 Ocak 2012 Pazar

FA Cup 4. Tur: QPR 0 - 1 Chelsea

FA Cup 4. tur maçında QPR'ı Mata'nın ikinci yarıda penaltıdan bulduğu tek golle devirdik ve çeyrek final öncesi son tur olan 5. tura çıktık... Her ne kadar rakip QPR olsa da bir derbi maçı olmasından dolayı zorlu bir karşılaşma olacağı belliydi, nitekim de öyle oldu. Oyunun genel olarak hakimiyeti bizdeydi fakat bulduğumuz pozisyonlar da pek %100 gol şansı denebilecek cinsten değildi. Yine de rakip yarı alanda istediğimiz oyunu kurup Sturridge, Malouda ve Mata gibi oyuncularımızla iyi pozisyonlar bulabildik. Torres'ten yine birkaç hareket dışında bir şey göremedik. Maçın son bölümünde ciddi bir sakatlık geçirip yerini Romeu'ya bırakan Ramires de orta alanda bugün çok iyiydi. Bu arada maçtan sonra yapılan tetkiklerde 3-4 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı Ramires'in. Swansea karşılaşmasından sonra oynayacağımız Man Utd maçı öncesi hiç iyi bir haber olmadı bizim için bu. Çünkü gerçekten de topu geriden alıp dengeli bir biçimde rakip ceza sahasına kadar gelebilen kaliteli ayaklarımızdan biri Ramires ve de şu an için takımımızda onun gibi bir başkası yok diyebiliriz. Bu zorlu maç öncesi Brezilyalıyı kaybetmemiz kötü oldu... Maçın son dakikasında QPR'ın belki de maç boyunca bulduğu en kritik pozisyonu Cech sayesinde kalemizden defetmemizle de maç sona erdi ve bir Londra derbisinden daha galibiyetle ayrılmış olduk...

Kısacası her şeye rağmen istediğimiz sonucu ve FA Cup 5. tur biletini almış olduk. Sırada, Salı günü yine deplasmanda oynayacağımız Swansea maçı var. 5 Şubat'ta evimizde oynayacağımız Man Utd maçı öncesi sağlam bir moral için oradan da galibiyetle ayrılmak ve 2'de 2 yapmak şart. Daha sonra görüşmek üzere.

Son olarak maçın geniş özeti...



***
Goller: Mata 61(pen)

Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic, D Luiz, Terry (k), Cole; Ramires (Romeu 78), Meireles, Malouda; Sturridge, Torres, Mata (Essien 90)

QPR (4-4-2): Kenny; Young, Hall, Ferdinand, Hill; Mackie, Barton (k), Buzsaky (Hulse 78), Wright-Phillips; Smith, Helguson (Macheda DA)

Hakem: Mike Dean // Seyirci: 15,728

28 Ocak 2012 Cumartesi

Alex PSG İle Anlaştı !

Bildiğiniz üzere Aralık ayında Anelka ve Alex ile ipler kopmuş, bu iki oyuncu da takımdan ayrılmak istediklerini AVB'ye iletmişlerdi. Bir hafta sonra da Çin ekibi Shanghai Shenhua'dan gelen teklifle Anelka Chelsea'den ayrılmıştı. Dün ise Alex'in ayrılışı kulübümüzün resmi sitesinden duyuruldu. Alex, takımımızın eski çalıştırıcısı Ancelotti'nin yeni kulübü PSG ile anlaşmış... 2004'ten bu yana Chelsea'nin bir futbolcusu olan ve son 4 sezonda bu takımın önemli bir stoperi olmuş Alex'e Chelsea'ye yaptığı katkılar için teşekkür ediyor önündeki futbol yaşamında başarılar diliyoruz...

27 Ocak 2012 Cuma

Piazon 2017'ye Kadar Chelsea'de

Geçen sezon Sao Paulo'dan transfer ettiğimiz ve bu sezon başında takımımıza katılan Brezilyalı genç Lucas Piazon'la onu 2017'ye kadar kulüpte tutacak sözleşmeye imza attık. Bu sezon Chelsea Reserves ve genç takımla birçok maça çıkan Piazon'un Arsenal Reserves'e karşı attığı şu gol sanırım "Brezilya'nın yeni Kaka'sı" diye anılan bu futbolcunun yeteneğini anlatmak için yeterli olacaktır...

25 Ocak 2012 Çarşamba

FA Cup 4. Tur Programı

27/01 21:45 Watford v Tottenham
27/01 22:00 Everton v Fulham
28/01 14:00 Queens P.R. v Chelsea
28/01 14:45 Liverpool v Manchester United
28/01 17:00 Blackpool v Sheffield Wednesday
28/01 17:00 Bolton Wanderers v Swansea City
28/01 17:00 Derby County v Stoke City
28/01 17:00 Hull City v Crawley Town
28/01 17:00 Leicester City v Swindon Town
28/01 17:00 Millwall v Southampton
28/01 17:00 Sheffield United v Birmingham City
28/01 17:00 Stevenage v Notts County
28/01 17:00 West Bromwich v Norwich City
28/01 19:15 Brighton & Hove Albion v Newcastle United
29/01 15:30 Sunderland v Middlesbrough
29/01 18:00 Arsenal v Aston Villa

24 Ocak 2012 Salı

Mallorca'da Antrenman...

İngiltere'de havaların çok soğuk olması nedeniyle QPR maçı öncesi Mallorca'ya çalışmaya giden takımımızdan bazı görüntüler...

Yeni transferimiz Gary Cahill ve sakatlığından tamamen kurtulan Essien de takımla birlikte...

22 Ocak 2012 Pazar

PL 22. Hafta: Norwich 0 - 0 Chelsea

Puan kaybına tahammülümüzün olmadığı bir dönemde saçma bir kayıp daha... Mutlak galibiyet için gittiğimiz Norwich deplasmanından Chelsea'ye yakışmayan bir skorla dönüyoruz. Man City'nin de Tottenham'ı devirmesiyle zirveyle aramızdaki puan farkı 13'e çıkıyor. Söylemek üzücü fakat artık bizim için liderliğin imkansıza yakın olduğu ortada ne yazık ki. Şu dakikadan sonra bu sezon mücadelesini vermemiz gereken yer en kötü üçüncülük olmalı. Madem bu sezon böyle maçlarda böyle puan kayıpları yapıyoruz zaten böyle bir takım ne zirveye yakışır ne de kupayı hak eder. Maç hakkında kısaca konuşmak gerekirse bu sezon çoğu maçın ardından da söylediğim gibi "birçok pozisyon bulduk ama ne yazık ki değerlendiremedik". Sanırım bu cümle -eğer kalan maçlarda da böyle devam edersek- sezonun özeti olacak. Torres'le Mata'yla Meireles'le kaçırılmayacak şanslar yakaladık ama olmadı. Norwich de kendi sahasında bize karşı iyi mücadele gösterdi. Bunu da göz ardı etmemek gerek. Zaten maçın adamı da kalesindeki başarılı performansıyla Ruddy oldu. Lampard'ın erken sakatlığı 60 dakika boyunca son maçlardaki önemli gol silahımızdan yoksun oynamamıza sebep oldu. Son 15 dakikada AVB, bu maçı da boş geçen Torres'i çıkarıp Lukaku'yu soktu. Drogba'nın Afrika Kupası'nda olmasıya ancak şans bulabilen Lukaku'dan da ne yazık ki bir şey göremedik. Sturridge ise o sezon başındaki etkileyici performansından, hırsından yoksundu Norwich karşısında. Kısacası olması gereken Chelsea yoktu sahada ve durum böyle olunca da alınması gereken sonuç alınamadı. Maç 0-0 sona erdi.

Man City 54, Man Utd 51, Tottenham 46 ve biz 41 puandayız Premier League'de 22. maçların ardından. Daha önümüzde çok maç var fakat ilk iki bizim için zor gözüküyor şu performanslarla bu saatten sonra. Bu nedenle öncelikli hedefimiz dediğim gibi üçüncülük olacaktır... Şimdi FA Cup'ta QPR ile maçımız var. Ligde ise sıradaki maç Swansea ile... İki maçta da deplasmandayız. Asıl zorlu ve kritik maç bunlardan sonra geliyor tabii. Man Utd maçı öncesi sağlam bir moral için önce kupada QPR'ı, sonra da ligde 13. sırada bulunan Swansea'yi devirmemiz çok iyi olacaktır. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Norwich City (4-4-2): Ruddy; R Martin, Ayala, Whitbread, Naughton; Pilkington, Fox (Crofts 78), Johnson, Surman (Bennett 89); Holt (k), Morison (Jackson 78)

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, D Luiz, Terry (k), Cole; Ramires, Meireles (Essien 78), Lampard (Malouda 36); Sturridge, Torres (Lukaku 76), Mata

Hakem: Mark Clattenburg // Seyirci: 26,792

21 Ocak 2012 Cumartesi

Cahill'in İmzalı Forması Açık Artırmada

Geçtiğimiz günlerde 7 milyon sterline Bolton'dan transfer ettiğimiz Gary Cahill'in basına tanıtım toplantısında imzalamış olduğu ilk forması eBay'den açık artırmaya sunuldu. Toplantıdan sonra Chelsea Vakfı'na bağışlanan ve satışından elde edilecek miktarın da buraya gideceği formanın şu anki değeri 520 sterlin. Forma 5 gün daha açık artırmada kalmaya devam edecek. Chelsea Vakfı ise bu parayı Chelsea ismini ve futbolun gücünü kullanarak toplumdaki eşitsizlikleri çözmek, insanların hayatında pozitif değişlikler yaratmak ve toplumun gücünü ve sağlığını artırmak için kullanacak.

20 Ocak 2012 Cuma

Premier League'de 22. Hafta Programı

Cumartesi, 21 Ocak 2012
14.45 Norwich City - Chelsea
17.00 Everton - Blackburn Rovers
17.00 Queens Park Rangers - Wigan Athletic
17.00 Stoke City - West Bromwich Albion
17.00 Sunderland - Swansea City
17.00 Wolverhampton Wanderers - Aston Villa
17.00 Fulham - Newcastle United
19.30 Bolton Wanderers - Liverpool

Pazar, 22 Ocak 2012
15.30 Manchester City - Tottenham Hotspur
18.00 Arsenal - Manchester United

18 Ocak 2012 Çarşamba

Kakuta Dijon'a Kiralandı

Sezonun ilk yarısını Bolton'da kiralık olarak geçiren ve oynadığı 6 maçta 1 gol bulan Gael Kakuta, sezonun ikinci yarısı boyunca Ligue 1 ekiplerinden Dijon'da forma giyecek. 2007'de Chelsea'ye katılan genç Fransız, geçtiğimiz sezon kendisini 2015'e kadar bu kulübe bağlayan sözleşmeye imzasını atmıştı. 20 yaşındaki oyuncumuzun Fransa'da verimli bir dönem geçirmesini diliyoruz.

Van Aanholt ve McEachran Kiralandı

Geçtiğimiz günlerde kiralık oynadığı takımı Wigan'dan geri dönen Patrick Van Aanholt ve bu sezon geçen seneki kadar fazla şans bulamayan genç orta saha Josh McEachran sezon sonuna kadar başka takımlara kiralandılar. Van Aanholt Hollanda ekibi Vitesse'ye kiralanırken 18 yaşındaki McEachran ise Premier League ekiplerinden Swansea'ye gönderildi. Umarız bu takımlarda çok forma şansı bulup, kendilerini geliştirip öyle dönerler Chelsea'ye.

17 Ocak 2012 Salı

...ve Gary Cahill Chelsea'de !

Haftalardır süren anlaşma dönemi bugün sona erdi... 26 yaşındaki İngiliz defans Gary Cahill ve kulübü Bolton ile her şekilde anlaşmaya vardık. Artık Cahill bir Chelseali ve bundan sonra 24 numaralı mavi formayı sırtına geçirecek.

Alex'le iplerin kopmasının ardından kaliteli bir defans arayışına giren kulübümüz milli oyuncu Cahill ile bir süredir anlaşmaya varmak için yoğun bir çaba içerisindeydi ve bu çaba bugün bizim lehimize nihayetlendi. Cahill gerçekten de 4-5 sezondur Bolton'da iyi işler çıkaran ve bunun karşılığında da milli takıma çağrılmış başarılı ve mevkisine göre tam yaşında bir oyuncu. En iyi döneminde Chelsea'ye gelmesi de hem ona hem de bize çok şey katacaktır. Gerçek anlamda (yani Ivanovic'i saymazsak) defansın ortası diyebileceğimiz sadece Terry ve Luiz varken elimizde Cahill'in gelişi o bölgeyi ciddi şekilde rahatlatacaktır. Umarım Bolton'daki yüksek grafiğini burada da sürdürür.

Ve Gary Cahill'in Chelsea'ye gelişinin ardından ilk sözleri:

"Chelsea her sezon zaferler kazanabileceğiniz büyük bir kulüp. Bunun bir parçası olabilmek de benim için büyük bir fırsat. Bu, asla geri çeviremeyeceğiniz kadar büyük bir şans."

Klasik cümleler fakat ne de olsa ilk sözleri... Belirtmeden geçmek olmazdı.

Son olarak bir Bolton - Aston Villa maçındaki performansından kısa bir video...

16 Ocak 2012 Pazartesi

PL 21. Hafta: Chelsea 1 - 0 Sunderland

2012'ye iyi başladık, iyi gidiyoruz... Wolves ve Portsmouth'un ardından ligin zorlu ekiplerinden Sunderland karşısında da galibiyeti Lampard'ın tek golüyle aldık. Aslında golü Torres'e yazmak daha adilane olurdu çünkü Torres'in direkten dönen harika volesini tamamlayan isimdi sadece Lampard. Goldeki büyük payı dışında da 90 dakikaya genel olarak bakarsak uzun zamandır izlemediğimiz bir performans çıkardı Torres... Maçın ilk dakikalarında bulduğumuz golle yakaladığımız 1-0'ı tüm maç korumayı başardık. Fakat öylesine pozisyonlar da verdik ki rakibe skorun bir anda tersine dönmesi çok olasıydı. Yine, bu sezon çoğu maç sonrasında dediğim gibi pozisyon bulmada sıkıntımız yok fakat o son vuruşlarda yetersiziz. İleride daha etkili olabilecek, bireysel yetenekleri yüksek ve daha da önemlisi bunu sahaya yansıtabilen bir isim lazım. Torres potansiyel olarak tabii ki öyle fakat sahaya yansıtmada büyük problemi var. Ya da takımın sistemiyle Torres arasında bir problem... Bunun çözümünü bulmak AVB ve ekibine kalmış tabii ama bakalım göreceğiz neler olacak. Neyse ki 80 dakikaya yakın koruyabildik 1 farklı skoru ve 3 puana ulaştık evimizde. Uzun süredir sahalardan ayrı olan Essien de bu maçta son 20 dakika görev aldı. Galibiyetin yanında Essien gibi bir oyuncumuzun sahalara yavaş yavaş dönüyor olması haberi daha da sevindirici oldu. Onun dışında Lampard'ın son 3 maçı da boş geçmemesi başka bir iyi haber. Kısacası birçok açıdan gayet iyi bir gün oldu diyebiliriz...

Aldığımız 3 puanla beraber Tottenham'ın puan kaybıyla da aradaki farkı 6'ya düşürmüş olduk. Sırada Norwich deplasmanı var. Henüz bu sene Premier League'e çıkmalarına rağmen ligin orta sıralarında kendilerine sağlam bir yer edindiler. Evlerinde zorlayacakları kesin. Öncelikli hedefimiz olan Tottenham'la aramızdaki puan farkını kapatmayı bir an önce gerçekleştirmek istiyorsak kayıpsız bir seri yakalamamız şart. Umarım galibiyetle döneriz. Daha sonra görüşmek üzere.

Maçın özeti...



***
Goller: Lampard 12

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, D Luiz, Terry (k), Cole; Meireles, Romeu, Lampard (Essien 73); Ramires, Torres, Mata (Malouda 84)

Sunderland (4-4-1-1): Mignolet; Bardsley, O'Shea, Kilgallon (Turner 45), Richardson (Wickham 80); Larsson, Vaughan (Gardner 69), Cattermole (k), McLean; Sessègnon; Bendtner

Hakem: Phil Dowd // Seyirci: 41,696

14 Ocak 2012 Cumartesi

Van Aanholt Geri Döndü...

Bu sezon için Wigan'a kiralanan genç sol bek Patrick Van Aanholt, üç tarafın da anlaşmayı bozma kararı alması sonucu Chelsea'ye geri döndü. Premier League'de maç tecrübesi kazanması adına gönderilen Wigan'da şu ana kadar sadece 4 maçta oynatılan Van Aanholt'un şu transfer döneminde daha çok şans bulabileceği bir ekibe kiralanması en mantıklı olan şey gibi gözüküyor. Böyle bir kulüp bulunamazsa bile Chelsea'yle antrenmanlara çıkması ve arada birkaç maç da olsa Ashley Cole'ün yerine oyuna girmesi sezonu Wigan'da boş geçirerek körelmesinden iyidir. Kısacası doğru bir kararla kulübüne erken bir dönüş yaptı genç Hollandalı.

13 Ocak 2012 Cuma

Premier League'de 21. Hafta Programı

Cumartesi, 14 Ocak 2012
17.00 Chelsea - Sunderland
17.00 Manchester United - Bolton Wanderers
17.00 West Bromwich Albion - Norwich City
17.00 Tottenham Hotspur - Wolverhampton Wanderers
17.00 Liverpool - Stoke City
17.00 Blackburn Rovers - Fulham
17.00 Aston Villa - Everton

Pazar, 15 Ocak 2012
15.30 Newcastle United - Queens Park Rangers
18.00 Swansea City - Arsenal

Pazartesi, 16 Ocak 2012
22.00 Wigan Athletic - Manchester City

8 Ocak 2012 Pazar

FA Cup 3. Tur: Chelsea 4 - 0 Portsmouth

Tahmin edilen bir sonuçla ayrıldık sahadan... Championship'te zor günler geçiren Portsmouth'u 4 golle devirerek FA Cup 4. tura adımızı yazdırdık. Goller açısından ilginç bir karşılaşma oldu. Son maçlarda da yaşadığımız üzere ilk 45'te yine gol bulamadık. Önemli problemlerimizden bir tanesi ne yazık ki... İkinci yarının hemen başında Mata'yla bulduk bizi öne geçiren golü. Diğer üç gol ise maçın bitimine 7-8 dakika kala geldi. Ramires'in ayağından gelen iki güzel gol ve ardından Lampard'la harika bir kapanış yaptık. Maçı 1-0 götürdüğümüz 40 dakika boyunca ciddi pozisyonlar da verdik rakibe. Durumu zora sokma ihtimalimiz çok yüksekti karşımızdaki rakip biraz daha kaliteli bir ekip olsaydı. Ama Portsmouth karşısında fazla bir sıkıntı yaşamadan turu geçtik. Orta sahada iyi bir performans ortaya koyan Meireles ve golleriyle parlayan Ramires bu gecenin en iyileriydi şüphesiz. Mata da aynı şekilde... İlk golde Malouda'nın payını da unutmamak gerek. Torres ise Ramires'in attığı gollerin pasını verse de ana görevini bu gece de yerine getiremeden yerini 86'da Lukaku'ya bıraktı. Kısacası beklenen skor ve sonuçla bu 90 dakikayı da tamamladık.

Sırada Sunderland maçı var. Yine evimizdeyiz. Ligde hemen önümüzde bulunan Tottenham'la bile ciddi bir puan farkı var aramızda. Diğer bir değişle puan kaybına tahammülümüz, kredimiz yok. Sunderland zorlar ama galibiyetten başka izleyebileceğimiz yol yok önümüzde. Stamford'dan 3 puanla ayrılmak şart. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Goller: Mata 46; Ramires 84, 86; Lampard 90+2

Chelsea (4-3-3):
Cech; Bosingwa, D Luiz, Terry (k), Cole (Bertrand 84); Ramires, Meireles, Lampard; Mata, Torres (Lukaku 86), Malouda (Romeu 77)

Portsmouth (4-4-1-1): Henderson; Mokoena, Rocha (Williams 70), Pearce, Halford; Ward, Mullins (Huseklepp 67), Norris, Lawrence (k); Kitson; Futacs

Hakem: Anthony Taylor // Seyirci: 41,529

5 Ocak 2012 Perşembe

FA Cup 3. Tur Programı

06/01 22:00 Liverpool v Oldham Athletic
07/01 14:30 Birmingham City v Wolverhampton
07/01 15:00 Dagenham & Rbridge v Millwall
07/01 17:00 Barnsley v Swansea City
07/01 17:00 Brighton & Hove Albion v Wrexham
07/01 17:00 Coventry City v Southampton
07/01 17:00 Crawley Town v Bristol City
07/01 17:00 Derby County v Crystal Palace
07/01 17:00 Doncaster Rovers v Notts County
07/01 17:00 Everton v Tamworth
07/01 17:00 Fleetwood v Blackpool
07/01 17:00 Fulham v Charlton Athletic
07/01 17:00 Gillingham v Stoke City
07/01 17:00 Hull City v Ipswich Town
07/01 17:00 Macclesfield Town v Bolton Wanderers
07/01 17:00 Middlesbrough v Shrewsbury Town
07/01 17:00 Milton Keynes Dons v Queens Park Rangers (Gren)
07/01 17:00 Newcastle United v Blackburn Rovers
07/01 17:00 Norwich City v Burnley
07/01 17:00 Nottingham Forest v Leicester City
07/01 17:00 Reading v Stevenage
07/01 17:00 Sheffield United v Salisbury City
07/01 17:00 Swindon Town v Wigan Athletic
07/01 17:00 Tottenham v Cheltenham Town
07/01 17:00 Watford v Bradford City
07/01 17:00 West Bromwich v Cardiff City
07/01 19:30 Bristol Rovers v Aston Villa
08/01 15:00 Manchester City v Manchester United
08/01 17:00 Chelsea v Portsmouth
08/01 17:00 Sheffield Wednesday v West Ham United
08/01 17:30 Peterborough United v Sunderland
09/01 21:45 Arsenal v Leeds United

2 Ocak 2012 Pazartesi

PL 20. Hafta: Wolves 1 - 2 Chelsea

2012'ye güzel başladık... Maçın son bölümünde yediğimiz golle yüreklerin ağızlara geldiği bir maç oldu fakat 88'de takımın emektarı Lampard'la bulduğumuz golle de 3 puanı almasını bildik. Başından sonuna etkinliğimizi koruduğumuz bir maçtı. Bir hayli de pozisyon bulduk ama kronik sıkıntımız olan "bunları gole çevirememe" sorunumuz bu maçta da devam etti. Ramires'in performansı gayet iyiydi. İyi koşular yaptı ceza sahasına ve ilk golü atarak kilidi açan isim oldu. Bir gol attıktan sonra bir ikincisini bulamamak gerçekten bu sezonki en büyük sıkıntılarımızdan. Ligde bu nedenle kaybettiğimiz puanlar 10'u aşmıştır bu sezon. 1-0'ı uzun süre koruyabilmek ve bu skorla galibiyete ulaşmak çok zor ve risklidir. Çok da pahalıya mal olabilir son dakikalarda yenilen gol veya gollerle. Nitekim bu sezon özellikle son 5 haftadır yaşadığımız şey de bu. Neyse ki bugün de öyle bir kaybın ucundan döndürdü Lampard bizi. Lampard demişken artık 90 dakikayı kaldıramıyor diyorduk onun için. Ama bu maçta 90 dakika oynaması ve iyi de oynaması gayet sevindirici oldu bizim için. Torres yine ileride bir şeyler yapmaya çalışsa da bu haftayı da boş geçti. Sonuç olarak 2-1'lik skorla Wolves deplasmanından ayrıldık. 37 puanla 4. sırada bulunuyoruz şu an Premier League'de. Pek iç açıcı bir tabloyla karşı karşıya değiliz çünkü hemen önümüzdeki Tottenham bile maç eksiğiyle bizden 5 puan önde. Maç performanslarımız kötü değil fakat gol bulma sorunumuzu bir an önce halletmemiz gerek. Bu maçta bile ikinci yarıda neredeyse hiç pozisyon vermediğimiz Wolves, yakaladıkları tek gol şansını değerlendirerek bizi zor duruma sokabiliyor. Bu nedenle bulduğumuz her gol pozisyonunu iyi değerlendirmeyi bilen ayaklara ihtiyacımız var ileride. Ya transferle ya da kendi oyuncularımızdan bekleyebileceğimiz mucizevi değişimlerle olabilir ancak bu. Hazır transfer sezonu da açılacakken birincisi daha kolay bir seçenek gibi gözüküyor. Bakalım Abramovic bu işe el atacak mı...

Sırada FA Cup maçımız var. Portsmouth'u ağırlayacağız kendi evimizde. Chelsea gibi bir takımın daha 3. turdan elenmemesi gereken bir turnuva. Umarım bir aksilik olmaz ve galibiyeti alırız. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Goller: Ramires 53; Lampard 88 - Ward 86

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa; D Luiz, Terry (k), Cole; Meireles, Romeu, Lampard; Ramires, Torres, Mata (McEachran 83)

Wolves (4-4-1-1): Hennessey; Stearman, Johnson (k), Berra, Ward; Hammill, Henry, Frimpong (Fletcher 61), Forde (Jarvis DA); Edwards (Foley 75); Doyle

Hakem: Peter Walton // Seyirci: 27,049

1 Ocak 2012 Pazar

Drogba'nın 150 Golü...

Her ne kadar dünkü Aston Villa maçında yenilmiş olsak da Didier Drogba attığı golle Chelsea tarihinde 150 gole ulaşan nadir oyunculardan biri oldu. 33 yaşındaki forvetin 202 gollük Bobby Tambling'i yakalaması zor belki fakat kariyerinin sonuna kadar Chelsea'ye hizmet etmesi ve gollerine devam etmesi tek dileğimiz...

İşte Drogba'nın 2004'ten bu yana attığı 150 golün listesi...

*----------------------------------------------------
2004/05 (16 goals in 30+11 games)
1 Aug 24 Crystal Palace (away) W 2-0
2, 3 Sep 14 Paris St Germain (Champions League Gp away) W 3-0
4 Sep 25 Middlesbrough (away) W 1-0
5 Sep 29 Porto (Champions League Gp home) W 3-1
6 Dec 4 Newcastle (home) W 4-0 (sub)
7 Dec 18 Norwich (home) W 4-0 (sub)
8, 9 Jan 4 Middlesbrough (home) W 2-0
10, 11 Jan 22 Portsmouth (home) W 3-0
12 Feb 27 Liverpool (League Cup final Cardiff) W 3-2
13 Mar 15 West Brom (home) W 1-0
14 Apr 6 Bayern Munich (Champions League QF home) W 4-2
15 Apr 9 Birmingham (home) D 1-1 (sub)
16 Apr 12 Bayern Munich (Champions League QF away) L 2-3

2005/06 (16 goals in 29+12 games)
17, 18 Aug 7 Arsenal (Community Shield Cardiff) W 2-1
19 Aug 21 Arsenal (home) W 1-0 (sub)
20 Aug 24 West Brom (home) W 4-0
21 Sep 10 Sunderland (home) W 2-0 (sub)
22, 23 Oct 15 Bolton (home) W 5-1
24 Oct 19 Real Betis (Champions League Gp home) W 4-0
25 Oct 29 Blackburn (home) W 4-2
26 Jan 2 West Ham (away) W 3-1
27 Mar 4 West Brom (away) W 2-1
28, 29 Mar 25 Man City (home) W 2-0
30 Apr 9 West Ham (home) W 4-1
31 Apr 17 Everton (home) W 3-0
32 Apr 22 Liverpool (FA Cup SF Old Trafford) L 1-2

2006/07 (33 goals in 54+6 games)
33 Aug 20 Man City (home) W 3-0
34 Aug 27 Blackburn (away) W 2-0 (sub)
35 Sep 9 Charlton (home) W 2-1
36 Sep 17 Liverpool (home) W 1-0
37, 38, 39 Sep 27 Levski Sofia (Champions League Gp away) W 3-1
40 Sep 30 Aston Villa (home) D 1-1
41 Oct 18 Barcelona (Champions League Gp home) W 1-0
42 Oct 31 Barcelona (Champions League Gp away) D 2-2
43 Nov 8 Aston Villa (League Cup home) W 4-0
44, 45, 46 Nov 11 Watford (home) W 4-0
47 Dec 13 Newcastle (home) W 1-0 (sub)
48 Dec 17 Everton (away) W 3-2
49 Dec 20 Newcastle (League Cup QF away) W 1-0 (sub)
50, 51 Dec 26 Reading (home) D 2-2
52 Dec 30 Fulham (home) D 2-2
53 Jan 13 Wigan (home) W 4-0
54 Jan 28 Nottingham Forest (FA Cup 4 home) W 3-0
55 Jan 31 Blackburn (home) W 3-0
56, 57 Feb 10 Middlesbrough (home) W 3-0
58 Feb 17 Norwich (FA Cup 5 home) W 4-0
59, 60 Feb 25 Arsenal (League Cup final Cardiff) W 2-1
61 Mar 3 Portsmouth (away) W 2-0
62 Apr 4 Valencia (Champions League QF home) D 1-1
63 Apr 18 West Ham (away) W 4-1
64 May 13 Everton (home) D 1-1
65 May 19 Man Utd (FA Cup final Wembley) W 1-0

2007/08 (15 goals in 29+3 games)
66 Aug 15 Reading (away) W 2-1
67 Oct 3 Valencia (Champions League Gp away) W 2-1
68 Oct 20 Middlesbrough (away) W 2-0
69 Oct 24 Schalke (Champions League Gp home) W 2-0
70, 71 Oct 27 Man City (home) W 6-0
72 Nov 11 Everton (home) D 1-1
73, 74 Nov 28 Rosenborg (Champions League Gp away) W 4-0
75 Feb 24 Tottenham (League Cup final Wembley) L 1-2
76 Mar 19 Tottenham (away) D 4-4
77, 78 Mar 23 Arsenal (home) W 2-1
79, 80 Apr 30 Liverpool (Champions League SF home) W 3-2

2008/09 (14 goals in 29+13 games)
81 Nov 12 Burnley (League Cup 4 home) D 1-1 (lost on pens)
82 Dec 9 CFR Cluj (Champions League Gp home) W 2-1 (sub)
83 Dec 26 West Brom (home) W 2-0
84 Feb 25 Juventus (Champions League last 16 home) W 1-0
85 Mar 3 Portsmouth (away) W 1-0
86 Mar 7 Coventry (FA Cup QF away) W 2-0
87 Mar 10 Juventus (Champions League last 16 away) D 2-2
88 Apr 8 Liverpool (Champions League QF away) W 3-1
89, 90 Apr 11 Bolton (home) W 4-3
91 Apr 14 Liverpool (Champions League QF home) D 4-4
92 Apr 18 Arsenal (FA Cup SF Wembley) W 2-1
93 May 2 Fulham (home) W 3-1
94 May 30 Everton (FA Cup final Wembley) W 2-1

2009/10 (37 goals in 41+3 games)
95, 96 Aug 15 Hull (home) W 2-1
97 Aug 23 Fulham (away) W 2-0
98 Sep 12 Stoke (away) W 2-1
99 Sep 20 Tottenham (home) W 3-0
100 Sep 26 Wigan (away) L 1-3
101 Oct 17 Aston Villa (away) L 1-2
102 Oct 24 Blackburn (home) W 5-0
103 Oct 28 Bolton (League Cup 4 home) W 4-0 (sub)
104 Oct 31 Bolton (away) W 4-0
105, 106 Nov 3 Atlético Madrid (Champions League Gp away) D 2-2
107, 108 Nov 29 Arsenal (away) W 3-0
109 Dec 2 Blackburn (League Cup 5 away) D 3-3 (lost on pens) (sub)
110 Dec 8 APOEL (Champions League Gp home) D 2-2
111, 112 Dec 12 Everton (home) D 3-3
113 Dec 28 Fulham (home) W 2-1
114 Feb 2 Hull (away) D 1-1
115, 116 Feb 7 Arsenal (home) W 2-0
117 Feb 13 Cardiff (FA Cup 5 home) W 4-1
118, 119 Feb 20 Wolves (away) W 2-0
120, 121 Mar 13 West Ham (home) W 4-1
122 Mar 21 Blackburn (away) D 1-1
123, 124 Mar 24 Portsmouth (away) W 5-0
125 Apr 3 Man Utd (away) W 2-1 (sub)
126 Apr 10 Aston Villa (FA Cup semi-final Wembley) W 3-0
127 May 2 Liverpool (away) W 2-0
128, 129, 130 May 9 Wigan (home) W 8-0 (1 penalty)
131 May 15 Portsmouth (FA Cup final Wembley) W 1-0

2010/11 (13 goals in 37+9 games)
132, 133, 134 Aug 14 West Bromwich Albion (home) W 6-0
135 Aug 28 Stoke City (home) W 2-0 (penalty)
136 Oct 3 Arsenal (home) W 2-0
137 Nov 3 Spartak Moscow (Champions League home) W 4-1 (penalty)
138 Dec 4 Everton (home) D 1-1 (penalty)
139 Dec 12 Tottenham Hotspur (away) D 1-1 (sub)
140 Jan 2 Aston Villa (home) D 3-3
141 Jan 24 Bolton Wanderers (away) W 4-0
142 Apr 2 Stoke City (away) D 1-1
143 Apr 12 Man Utd (Champions League away) L 1-2 (sub)
144 Apr 16 West Bromwich Albion (away) W 3-1

2011/12 (6 goals in 13+4 games)
145 Sep 24 Swansea (home) W 4-1 (sub)
146 Nov 23 Bayer Leverkusen (Champions League away) L 1-2
147 Dec 3 Newcastle (away) W 3-0
148 149 Dec 6 Valencia (Champions League home) W 3-0
150 Dec 31 Aston Villa (home) L 1-3 (penalty)
----------------------------------------------------*
*chelseafc.com'dan alınmıştır.

Mutlu Yıllar !

2011'i kötü sonuçlarla kapattık... Umarım yeni yılda Chelsea'yi iyi günler bekliyordur.

Herkese sağlıklı, mutlu ve başarı dolu bir yıl diliyorum...

PL 19. Hafta: Chelsea 1 - 3 Aston Villa

Kayıplar devam ediyor... Man City maçından bu yana galibiyet yüzü göremedik. Dün, yani 2011'in son gününde de Aston Villa'ya evimizde kaybettik. Tüm maç boyunca birçok pozisyona girdik fakat çoğu maçta olduğu gibi yine sıkıntımız bunları gole çevirememekti. Ve bunun cezasını da son dakikalarda arka arkaya yediğimiz iki golle yaşadık. İlk yarıda Drogba'nın penaltısıyla öne geçince sevindik ama sevincimiz sadece 5 dakika sürdü. Ireland ile beraberliği yakalayan rakip karşısında yine pozisyon ve topla oynama üstünlüğümüzü korumaya devam ettik. İlk yarı 1-1'lik skorla sonuçlandı. İkinci yarıyaysa maçtaki etkinliğimizi biraz daha kaybetmiş şekilde başladık diyebiliriz. Yine pozisyonlar buluyorduk fakat o ilk yarıdaki önde basan, galibiyet için istekli takım yoktu sahada. Son 10 dakikaya girdiğimizdeyse sahada nasıl bir Chelsea izlediğimizi kelimeler anlatamaz gerçekten... 82'deki golde Aston Villa'nın kalemize gelmesine adeta izin verdik. 85. dakikada yediğimiz üçüncü gol ise saçma bir pas hatasından geldi. Sonuç olarak bugünkü mağlubiyeti hak ettik diyebiliriz. Maçın başlarında ve maç 1-1 devam ederken bulduğumuz onca pozisyonu değerlendiremediysek gol yememizin kaçınılmaz olması normal bir durum zaten. Nitekim Aston Villa da bunun faturasını acı bir şekilde kesti bize...

Kısacası 3 beraberliğin ardından bir de yenilgi almış olduk Premier League'in son 4 haftasında. Arsenal de aldığı galibiyetle bizi geride bırakıp 4. sıraya yerleşti. Biz ise Liverpool'la aynı puanda (34) ve 5. sıradayız şu an için. Sırada, Pazartesi günü Wolves maçımız var. Umarım, artık Wolves karşısında da puan kaybetmeyiz ve 3 puanla Londra'ya döneriz. Daha sonra görüşmek üzere.

Son olarak maçın golleri...



***
Goller: Drogba 22(pen) - Ireland 27; Petrov 82; Bent 85

Chelsea (4-3-3): Cech; Ferreira (Bosingwa 74), Luiz, Terry (k), Cole; Ramires, Romeu (Lampard 56), Meireles; Sturridge (Torres 61), Drogba, Mata

Aston Villa (4-4-1-1): Guzan; Cuellar, Dunne, Collins, Warnock; Albrighton (Gardner 77), Clark, Petrov (Bannan 83) (k), N'Zogbia (Bent 77); Ireland; Agbonlahor

Hakem: Mark Halsey // Seyirci: 41,332