2 Ocak 2012 Pazartesi

PL 20. Hafta: Wolves 1 - 2 Chelsea

2012'ye güzel başladık... Maçın son bölümünde yediğimiz golle yüreklerin ağızlara geldiği bir maç oldu fakat 88'de takımın emektarı Lampard'la bulduğumuz golle de 3 puanı almasını bildik. Başından sonuna etkinliğimizi koruduğumuz bir maçtı. Bir hayli de pozisyon bulduk ama kronik sıkıntımız olan "bunları gole çevirememe" sorunumuz bu maçta da devam etti. Ramires'in performansı gayet iyiydi. İyi koşular yaptı ceza sahasına ve ilk golü atarak kilidi açan isim oldu. Bir gol attıktan sonra bir ikincisini bulamamak gerçekten bu sezonki en büyük sıkıntılarımızdan. Ligde bu nedenle kaybettiğimiz puanlar 10'u aşmıştır bu sezon. 1-0'ı uzun süre koruyabilmek ve bu skorla galibiyete ulaşmak çok zor ve risklidir. Çok da pahalıya mal olabilir son dakikalarda yenilen gol veya gollerle. Nitekim bu sezon özellikle son 5 haftadır yaşadığımız şey de bu. Neyse ki bugün de öyle bir kaybın ucundan döndürdü Lampard bizi. Lampard demişken artık 90 dakikayı kaldıramıyor diyorduk onun için. Ama bu maçta 90 dakika oynaması ve iyi de oynaması gayet sevindirici oldu bizim için. Torres yine ileride bir şeyler yapmaya çalışsa da bu haftayı da boş geçti. Sonuç olarak 2-1'lik skorla Wolves deplasmanından ayrıldık. 37 puanla 4. sırada bulunuyoruz şu an Premier League'de. Pek iç açıcı bir tabloyla karşı karşıya değiliz çünkü hemen önümüzdeki Tottenham bile maç eksiğiyle bizden 5 puan önde. Maç performanslarımız kötü değil fakat gol bulma sorunumuzu bir an önce halletmemiz gerek. Bu maçta bile ikinci yarıda neredeyse hiç pozisyon vermediğimiz Wolves, yakaladıkları tek gol şansını değerlendirerek bizi zor duruma sokabiliyor. Bu nedenle bulduğumuz her gol pozisyonunu iyi değerlendirmeyi bilen ayaklara ihtiyacımız var ileride. Ya transferle ya da kendi oyuncularımızdan bekleyebileceğimiz mucizevi değişimlerle olabilir ancak bu. Hazır transfer sezonu da açılacakken birincisi daha kolay bir seçenek gibi gözüküyor. Bakalım Abramovic bu işe el atacak mı...

Sırada FA Cup maçımız var. Portsmouth'u ağırlayacağız kendi evimizde. Chelsea gibi bir takımın daha 3. turdan elenmemesi gereken bir turnuva. Umarım bir aksilik olmaz ve galibiyeti alırız. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Goller: Ramires 53; Lampard 88 - Ward 86

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa; D Luiz, Terry (k), Cole; Meireles, Romeu, Lampard; Ramires, Torres, Mata (McEachran 83)

Wolves (4-4-1-1): Hennessey; Stearman, Johnson (k), Berra, Ward; Hammill, Henry, Frimpong (Fletcher 61), Forde (Jarvis DA); Edwards (Foley 75); Doyle

Hakem: Peter Walton // Seyirci: 27,049

3 yorum:

  1. 10 günde 4 maç şeklinde devam eden zorlu Aralık ayını atlattık. Normalde olsa 2 haftadır City puan kaybederken bizde kaybettik diye yarıştan koptuk derdim ama bu zorlu dönemde önemli olan puan farkını korumaktı tabi farkı kapasak iyi olurdu ama açılmaması bizi yarışa tekrar dahil etti. Hedefimiz bütün küçük maçları kazanmak büyük maçlardanda en kötü beraberlik. Dolayısıyla Tottenham beraberliği üzücü değil.Önemli olan farkın açılmamasıydı ve Fulham beraberliği ve Villa mağlubiyeti sonralarında her ikisindede şampiyonluk şansımızın kalmadığını düşündüm ama zirvedeki ekipler bizimle benzer puan kaybedince Manchester ekiplerinden en kötü birinin 3 puan alacağını farzedersek puan farkı 11 olarak kaldı ve son olarak Citynin yenilmesi bize umut ışığı oldu.Yani iddamızın devamı için onlarında puan kaybetmesini bekledik ve istediğimiz oldu.

    YanıtlaSil
  2. Chelseanin kazanamamasının temel iki nedeni var.Birincisi adam paylaşımını doğru yapmamak, alan savunmasında yanlış yerde durmak gibi defans hataları.İkincisi maçı kazanmak için önemli etken yani sahneye yıldız çıkmaması.Bu maçta Lamparddı.Büyük takımlarda mutlaka sahneye yıldız çıkmalı ve takımını ipten almalı Tottenham maçında Terry Valenciada Drogba gibi.Buda Torresle alakalı.Eğer Drogbanın Chelseade kendisinin Liverpoolda yaptığını yapsa birçok kez attığı gollerle maçları kazandırır.2009-2010da Drogba Gerardın pasını inanılmaz şekilde almayı başarmış Liverpool engelini aşarak bizi şampiyon yapmıştı.Bizim önemli ihtiyaçlarımızdan biri bu.Bu maçta Torres hala dünyanın en iyi 10 forvetinden biri olduğunu ispatladı.Daha 27 yaşında ve bildiğimiz Torres gibi olması çok zor değil.Forvetin takım oyununa katkıda bulunması topu ileride tutması güzel paslar verebilmesi çok önemli çünkü bunu çok az forvet yapabiliyor bu maçta Torres bu konuda mükemmeldi.

    YanıtlaSil
  3. MAÇI İZLERKEN ŞUNU GÖRDÜM TORRES ÇOK BOŞA KAÇTI AMA LAMPARD VE MATA DIŞINDA KİMSE ONA PAS VEREMEDİ. RAMIRESLE DUVAR PASI DENEDİ AMA RAMIRES YAPAMADI.TORRESİ MAN UTD MAÇINDAKİ GİBİ TOPLA BULUŞTURSAK LIVERPOOLDAN BİLE DAHA İYİ OLUR.BİZİM OYUNU RAKİP SAHAYA YIKSAK BİLE HAKETTİĞİMİZ KADAR GOL ATAMAMIZIN NEDENİ ARA PASLAR VE TORRESİN LAMPARDIN SEVDİĞİ DUVAR PASLARI.

    YanıtlaSil