24 Kasım 2011 Perşembe

ŞL: B. Leverkusen 2 - 1 Chelsea

Her iki takımın da 3 puanı istediği bir karşılaşma izledik. Ama belki bugün bunu biraz daha fazla isteyen ve iyi mücadele eden taraf Leverkusen'di. Nihayetinde de 3 puanı kendi sahalarında aldılar. Bizse bu yenilgiyle gruptan birinci çıkma ihtimalimizi fazlasıyla zora soktuk. Gruptaki son durum Leverkusen=9, Chelsea=8, Valencia=8... Kısacası son maçlar bir hayli heyecanlı geçecek. Daha doğrusu sadece Chelsea-Valencia maçı öyle olacak, çünkü Leverkusen'in Genk deplasmanından galibiyetle dönmesi rahat gözüküyor. Zaten durum bu olursa Valencia maçından alacağımız beraberlik ya da galibiyetle ikinci olarak çıkabileceğiz gruptan ne yazık ki. Mağlubiyet ihtimalini ise düşünemiyorum bile. Şimdilik tek dileğimiz Leverkusen'in Belçika'da puan kaybetmesi ve tabii ki takımımızın da Stamford'da galibiyete uzanması... Başkalarının puan kaybına bel bağlayan bir Chelsea görmek gerçekten üzücü fakat durum bu...

Maça kısaca bakacak olursak dediğim gibi bugün bu maçı biraz daha fazla isteyen daha doğrusu öyle oynayan taraftı Alman ekibi. Tüm maç boyunca iki takımda ciddi şanslar yakaladı. Skor dışında dengeli -belki Leverkusen'in biraz daha iyi olduğu- bir maçtı desek yanlış olmaz. Maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarıya Drogba'nın golüyle ve ilk yarıya göre daha iyi bir görüntü çizerek başladık. Ardından 2-0 için de çok net şanslar yakaladık ama olmadı. 58'de Ballack'ın arka arakaya yakaladığı ve Cech'in başarılı kurtarışlar yaptığı iki net pozisyon harikaydı. Devamında, 72. dakikada Leverkusen, Türk asıllı oyuncusu Eren Derdiyok'la beraberliği yakaladı. Drogba'nın 76. dakikada ceza sahasında yerde kaldığı pozisyon tartışmasız penaltıydı fakat Macar hakem görmedi. Gerçekten çok çok net bir penaltıydı ve belki de galibiyeti kaçırmış olduk böylece. Ve maç tam da bitti, son maçlara grup lideri olarak giriyoruz derken kornerden gelen kafa golüyle yıkıldık. Friedrich, takımını öne geçiren golü attı ve bizi de bitirmiş oldu. Alman ekibini gerçekten tebrik ediyorum. 90 dakika boyunca iyi bir mücadele gösterdiler. Arzuluydular galibiyet için ve aldılar. Biz de fena değildik fakat yeterince iyi de değildik. Drogba takımımızın en iyisiydi diyebiliriz. Elinden geleni yaptı ama olmadı. Bu sezon takıma en çok katkıyı yapan oyuncularımızdan Sturridge'den daha fazla şey görmek isterdim bugün ama o da olmadı. Ne yazık ki girişte de dediğim gibi şimdi yapılabilecek tek şey son maçlarda Valencia karşısında 3 puanı alıp Belçika'dan gelen sonucu beklemek olacak. Daha sonra görüşmek üzere.

Son olarak izlemek isteyenler için maçın geniş özeti...


***
Goller: Drogba 47 - Derdiyok 72; Friedrich 90

Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic, Luiz (Alex 68), Terry (k), Bosingwa; Ramires, Meireles (Mikel 79), Lampard; Sturridge, Drogba, Mata (Malouda 65)

Leverkusen (4-2-3-1): Leno; Schwaab (Schürrle 56), Friedrich, Toprak, Kadlec (Derdiyok 70); Bender, Rolfes (k); Castro, Ballack, Sam; Kiessling (Oczipka 81)

Hakem: Viktor Kassai (Macaristan) // Seyirci: 29,285

4 yorum:

  1. Merhaba arkadaşlar. ÖNCELİKLE 2002-2003 YILINDAN SONRA İLK KEZ GRUPTAN ÇIKMAMA TEHLİKEMİZ VAR. Zaten son maçı kazanamazsak ikili avarjdan eleneceğimizi biliyorsunuzdur. Ben bu takımın taraftarıyım ve takım maçlar kaybediyor diye AVB gitsin diyor değilim. Nedeni şu: Arsenal maçındaki mağlubiyet sonrasında oyuncuların hırsı,inancı,takım ruhu,mentalitesi ve kazanma arzusu kayboldu tıpkı City'e mağlup olan United gibi. Takımın kaybolan bu değerlerini geri kazandırmak ve geçmişi unutturup gelecek maçlar için takım oyununu ve oyuncuların ruhsal durumunu tekrar sağlamak teknik direktörün görevidir. Ferguson aynı durumdaki takımında bunu başardı ve geçiş döneminde City maçından öncesindeki gibi iyi oynamasalarda bir şekilde kazanıyorlar. Ve bunu ancak Ferguson, Mourinho, Ancelotti ve Hiddink gibi tecrübeli ve sadece taktik değil oyuncu ilişkileri, oyuncu psikolojileri gibi önemli konularda da isim yapmış kişiler sağlayabilir.

    YanıtlaSil
  2. TAKTİK OLARAKDA SORUNUMUZ ŞU: Aylardır hücumda mükemmel ötesiydik(tek hata Drogba-Torres in genelde gol atması için daha fazla ara pas verilmeliydi ama hep paslaşıp gol atmayı denedik bence ikiside mühim) ama defansta hatalar yapıyorduk ve bunu büyük maçlarda Arsenal mağlubiyetinden sonra anladık ve taktiği değiştireyim derken karman çorman ettik batırdık. AVB zevkli oyun maç kazanmaktan daha önemli demişti ama önemli maçlar kaybedince bu anlayış olgunlaşmadan bitti şimdi hem zevksiz oynuyoruz hem de kaybediyoruz. NEDEN HEM ZEVKLİ FUTBOL OYNAYIP HEMDE DEFANSTA HATA YAPMADAN MAÇLARI KAZANAMIYORUZ. UNITED MAÇINI KAYBETSEKTE YILLAR SONRA İLK DEFA ZEVKLİ OYNUYORDUK. BU TAKTİK BİRDEN OLAMAZ. ŞİMDİ TAKIMIN TAKTİĞİ YOK VE OYUNCULAR NE YAPACAĞINI BİLEMİYOR. KÖTÜ GÜNLERDEN KURTULALIM DERKEN DAHADA BATMAMAK İÇİN TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİMİ ŞART ÇÜNKÜ ŞAMPİYONLAR LİGİNDEN ELENİRSEK İKİNCİ YARI DÜZELSEK BİLE BİR ANLAMI OLMAZ. BU TAKIMLA VALENCIA MAÇI TAM KUMAR VE ONLARA BERABERLİK YETİYOR. UNUTMAYIN LİGTE BU TAKIM BARÇA İLE 2-2 BEARBERE KALDI HELE BU DEFANSLA ATSAKTA YERİZ. DÜNYADA MİLYONLARCA CHELSEA TARAFTARINA(SADECE RESMİ SİTESİNE 9 MİLYON KİŞİ ÜYE TARAFTARIN ÇOĞU ÜYE DEĞİL)BU KUMARI OYNATMAYA HAKLARI YOK. EĞER BU LİGDEN ELENİRSEK TAKIM ÇÖKER VE LİGDE DE GELECEK SEZON İÇİN İLK 3'E GİREMEYİZ ÇÜNKÜ BU SENE 6 TAKIMLA YARIŞACAĞIZ VE 2 SENEMİZ GİDER. 2012'DE FİNAL LONDRA'DA. GÖRÜŞÜRÜZ SİZDE GÖRÜŞÜNÜZÜ YAZIN.

    YanıtlaSil
  3. KUSURA BAKMAYIN 2012'DE FINAL MUNİH 2013'DE LONDRA WEMBLEY'DE YANLIŞ YAZDIM.

    YanıtlaSil
  4. Valencia Barcelona ve real madrid tecrübesini konuşturup istediğini alacaktır bence.

    YanıtlaSil